Ομιλία του Θανάση Φωλιά στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ τον Μάιο του 2008.

Ομιλία  του Θανάση Φωλιά στο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην Τέμενη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλημέρα.

 Για άλλη ομιλία ετοιμάστηκα αλλά με αυτά που ακούω δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω.

     Ήρθαμε σ’ αυτό το συνέδριο για να αποφασίσουμε όλοι μαζί πως θα ανακόψουμε την έλευση των γερμανών και να αποτρέψουμε το ξεπούλημα του ΟΤΕ και αντί να συζητάμε για αυτά και να χαράξουμε στρατηγική ασχολούμαστε με την αναδιοργάνωση που πρέπει να γίνει στο κίνημα.

Αυτό είναι το θέμα σήμερα συνάδελφοι; 

Τα σωματεία και η ΟΜΕ φταίνε και πρέπει να φτιάξουμε άλλα ή μας φταίει κάτι άλλο;

     Δεν μας φταίνε συνάδελφοι τα σωματεία και η ΟΜΕ ο κακός μας ο καιρός μας φταίει, που ενώ έξω από την πόρτα μας είναι οι Γερμανοί κατακτητές με το ευρώ αυτή τη φορά , εμείς αντί να μονιάσουμε και να παλέψουμε ενωμένοι βρισκόμαστε στον μεγαλύτερο εμφύλιο πόλεμο λες και τα συμφέροντά μας είναι άλλα.

     Όσα σωματεία και αν φτιάξουμε, όσες αναδιοργανώσεις και αν κάνουμε στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσο τα σωματεία θα τα διοικούν  συνδικαλιστές εργοδοτικοί,  νενέδες, ρουφιάνοι, δωσίλογοι και  γερμανοτσολιάδες , καμία τύχη δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι.

     Ντροπή για όσους αυτές τις δύσκολες ώρες αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα και να δούμε πως θα αποτρέψουμε την πώληση του ΟΤΕ στον γερμανικό ιμπεριαλισμό την ώρα που είναι ήδη έξω από την πόρτα μας,  αυτοί  ασχολούνται με την δήθεν αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

     Εμείς πιστεύουμε πως όλο το πολιτικό και οικονομικό μπλοκ στοιχισμένο πίσω από την κυβέρνηση Καραμανλή και τον Βουρλούμη  στηριζόμενοι από τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε, από συνεργάτες τους μέσα στον ΟΤΕ και από Βουρλουμάκια μέσα στα συνδικάτα. Όλοι μαζί προχωρήσανε σ’ αυτό  το δράμα.

     Όσο και αν θέλουν,  Η κυβέρνηση , ο Βουρλούμης και τα παρασιτικά κυκλώματα δεν θα επιβάλουν την αισθητική τους ούτε στους εργαζόμενους , ούτε στην κοινωνία.

     Όσο και αν θέλουν δεν θα μας γυρίσουν στην δεκαετία του 50 που δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα και τις εταιρείες μας τις είχαν Άγγλοι, Γάλλοι , Αμερικάνοι και αντί για ΔΕΗ είχαμε την ΠΑΟΥΕΡ αντί για ΕΥΔΑΠ την ΟΥΛΕΝ και είχαμε και μια ΠΕΣΙΝΕ.

     Την ερχόμενη  πέμπτη το πολιτικοοικονομικό μπλοκ έχοντας τη στήριξη από τα διάφορα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε προχωράνε στη βουλή με την οριστική ψήφιση της συμφωνίας  στην τελευταία πράξη του δράματος.

     Η ΓΣΣΕ πριν από καιρό είχε δηλώσει πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ αυτό θα το θεωρήσει αιτία πολέμου. Τώρα που αυτό συντελείται τι πρόκειται να κάνει για να το αποτρέψει;

     Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από να καταδικάζουν ποια άλλη δράση θα αναλάβουν; Τόσο κόσμο έχουν γιατί δεν τον κινητοποιούν;

     Αν πράγματι κινητοποιούσαν τον κόσμο που είχανε και ξηλώνανε τα πεζοδρόμια καμία κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ.

     Αυτό κατά τη γνώμη μου έπρεπε να κάνει ειδικά το ΠΑΣΟΚ. Να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους και όχι να λέει ευχολόγια, ότι  όταν και όποτε γίνει κυβέρνηση θα τον ξαναπάρει πίσω. Ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι που λεν και στο χωριό μου. 

     Αλλά το ερώτημα τίθεται ξεκάθαρα και σε σας. Πέστε μας επιτέλους από δω και πέρα σαν ΟΜΕ-ΟΤΕ τι σκέφτεστε να κάνετε και τι θα κάνετε.

  • Θα κινητοποιήσετε τον κόσμο ;
  • Θα κινητοποιήσετε την ΓΣΕΕ;
  • Θα κινητοποιήσετε τα κόμματά σας;

     Ένα να ξέρετε πως αργά η γρήγορα όσο και να μην θέλουν ορισμένοι  ο συντονισμός των εργαζομένων της χώρας που βάλλονται καθημερινά,  μαζί με τους φοιτητές και τους ανέργους θα γίνει. Η οργή του κόσμου που συσωρεύεται  αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

     Ήδη η αρχή έγινε με τα κουλούρια, τα αυγά και τις ντομάτες που πετάχτηκαν την πρωτομαγιά στη ΓΣΕΕ , με το κάψιμο της σβάστικας έξω από τη βουλή από τα στελέχη της ΑΣΕ και συνεχίστηκε εδώ μέσα σ’ αυτή την αίθουσα με το μπουκάλι που πέταξε ο συνάδελφος στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

     Αλλά αντί η οργή μας για το βουλευτή να είναι ακόμη πιο δυναμική που αντιστρέφοντας τα λόγια του βίντεο  μας αποκάλεσε μειοδότες, όλοι σχεδόν τρέξατε να καταδικάσετε τον συνάδελφο, όπως κάνατε πριν λίγες μέρες και με μας.

    Όσο και να μην θέλετε εμείς μαζί με άλλους εργαζόμενους Θα συντονιστούμε,  θα παλέψουμε και θα νικήσουμε γιατί το χρωστάμε στους γονείς μας που πάλεψαν δίνοντας την ίδια την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα και στα παιδιά μας.

     Και κάτι ακόμη. Μέχρι σήμερα απ’ την ιστορία όλοι μας  γνωρίζουμε πως  οι Γερμανοί αφού πρώτα τους χρησιμοποιήσανε μετά πρώτους τους σκοτώνανε τους καταδότες.

     Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που σας επέστρεψε τον όρο μειοδότες μήπως γνώριζε κάτι παραπάνω και δεν το ανέφερε απλά πάνω στο θυμό του;     Απλά λέω!                       

                                                                                                    Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …