Παραλίγο να μαχαιρώσουν εργαζόμενο στο δίκτυο στην Ασπροβάλτα!

Παραλίγο να μαχαιρώσουν

εργαζόμενο στο δίκτυο στην Ασπροβάλτα!

   Την Πέμπτη 21 Ιουνίου ο συνάδελφος τεχνικός πεδίου Γ.Β καθώς εργαζόταν σε υπαίθριο κατανεμητή (καφάο) στην Ασπροβάλτα, (σε μονοπρόσωπο συνεργείο) εξαγριωμένος πολίτης της περιοχής -επειδή τον ενοχλούσε το καφάο- μόλις είδε τον συνάδελφο του ζητούσε επιτακτικά την απομάκρυνσή του.

   Όταν ο συνάδελφος του είπε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και θα πρέπει να κάνει αίτηση για να μεταφερθεί το καφάο, μαινόμενος του επιτέθηκε πισώπλατα με μαχαίρι, πάλεψε μαζί του και κατάφερε να τον αφοπλίσει.

   Απειλήθηκε η ζωή του χωρίς να υπάρχει δεύτερο άτομο να τον βοηθήσει!

  Έκτοτε:

  1. Η διοίκηση ούτε μετά απ’ αυτό το ακραίο περιστατικό ευαισθητοποιήθηκε ούτε αποφάσισε να εφαρμόσει την νομοθεσία και να σταματήσει τα μονοπρόσωπα συνεργεία. Υπεράνω όλων οι δείκτες, η κερδοφορία και τα μπόνους των Golden Boys and Girls.
  1. Η πλειοψηφία της ΠΕΤ-ΟΤΕ…. καθεύδει! Δεν άκουσε για το περιστατικό, ούτε το κατήγγειλε, ούτε πολύ περισσότερο σκοπεύει να πάρει μέτρα και να επιβάλει τα διμελή συνεργεία όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία. Υπεράνω όλων τα προνόμια, οι συνδικαλιστικοί μισθοί και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.
  1. Η Τ.Δ.Ε ΠΕΤ-ΟΤΕ Θεσσαλονίκης αποκάλυψε και κατήγγειλε το περιστατικό αλλά μέχρι εκεί. Ρωτάει την διοίκηση και τα στελέχη της…. αν ντρέπονται.

   Όχι συνάδελφοι… το ξέρετε καλά… δεν ντρέπονται.

   Ακριβώς, όπως λέτε ενδιαφέρονται «για τους δείκτες, τα κέρδη και τους στόχους»… και για τα μπόνους τους προσθέτουμε εμείς.

   Εμείς πρέπει να ντρεπόμαστε που αφήνουμε την διοίκηση να παρανομεί καθημερινά και οι συνάδελφοι να σακατεύονται, να απειλούνται και να κινδυνεύει η ζωή τους καθημερινά.

   Πρόταση:

   Ξεκινήστε ασκώντας το θεσμικό σας ρόλο και το συνδικαλιστικό σας καθήκον και καταργήστε εδώ και τώρα στην περιοχή σας τα μονομελή συνεργεία.

   Απαιτήστε από την κεντρική διοίκηση της ΠΕΤ-ΟΤΕ (στην πλειοψηφία της οποίας συμμετέχετε) να κάνει το ίδιο.

   Για τα εργατικά ατυχήματα ευθύνεται η διοίκηση αλλά και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που δεν παίζει το ρόλο του.   

   Να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί άμεσα και αποτελεσματικά πριν θρηνήσουμε θύματα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 25-06-2018

   Υ.Γ: Αποκαλύπτουμε ότι στην τελευταία Ε.Ε και προχθές στο τελευταίο Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μετά τα 3 προηγούμενα απανωτά εργατικά ατυχήματα, ζητήσαμε να συζητήσουμε το θέμα και να πάρουμε άμεσα μέτρα. Οι εργατοπατέρες της ΔΑΚΕ και των άλλων δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν δέχτηκαν ούτε καν να συζητηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα!

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …