Πρόταση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Προς  τις συνδικαλιστικές παρατάξεις:

ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΣΚ – ΑΓ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ.

Συνάδελφοι:

     Η παράδοση του ΟΤΕ όπως είναι γνωστό στην Γερμανικών Κρατικών συμφερόντων Deutsche Telekom παραδίνει και τις θέσεις εργασίας μας στη  διάθεση του Στρατηγικού Επενδυτή.

     Η κατηγορηματική άρνηση του κ. Βουρλούμη να υπογράψει Ειδική Συλλογική Σύμβαση που θα τις κατοχυρώνει και η δήλωσή του ότι οι προσληφθέντες μετά  το 2005 δεν έχουν καμία κατοχύρωση, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις τους.

    Το ίδιο απροκάλυπτες και υποβολιμαίες είναι και οι «διαβεβαιώσεις» των 2 υπουργών Χατζηδάκη και Αλογοσκούφη,  ότι θα γίνει «ότι προβλέπουν οι νόμοι του κράτους».

     Σαν επικύρωση τα άρθρα  9 και 15 της συμφωνίας παραχώρησης προβλέπουν μαζικές απομακρύνσεις προσωπικού, με διαδικασία 30 ημερών και με τελικό διευθυντικό δικαίωμα του Στρατηγικού Επενδυτή.

     Μετά από αυτά  θεωρούμε ότι χρέος τιμής για τις παρατάξεις σας που είναι οργανικά δεμένες με τα κόμματα της Βουλής να προωθήσετε για ψήφιση σαφή τροπολογία που θα «κατοχυρώνει» τις θέσεις εργασίας Μόνιμων και Συμβασιούχων- Παλιών και  Νέων που υπηρετούν στις επιχειρήσεις του ομίλου ΟΤΕ μέχρι την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή.

     Παρά το ότι με πρότασή μας το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 12-06-08  αποφάσισε πλειοψηφικά  ( με αποχή- λευκό της ΔΑΚΕ και της ΕΣΚ) τελικά η επιστολή δεν υπογράφηκε και δεν στάλθηκε στα κόμματα και στους βουλευτές.

 

Συνάδελφοι: Η εμπιστοσύνη μόνο στις δικές μας δυνάμεις και η αυτοοργάνωσή μας, θα μας κάνει δυνατούς και υπολογίσιμους.

 

Αντιδράστε  συντονιστείτε μαζί μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

20-06-08

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …