Σελίδα ΑΣΕ για Φωνή των Τεχνικών 205

ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ

Η διαδικασία συνεχίζεται, η αντίδραση μεγαλώνει

   Σ’ όλους τους χώρους που επισκέφθηκαν τα μέλη της ΑΣΕ, από την Πελοπόννησο, Αττική έως και την Θεσσαλονίκη η εικόνα ήταν η ίδια. ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από παράταξη, κόμμα, ηλικία, μόνιμοι και συμβασιούχοι, λένε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ. Οι ελάχιστοι που είχαν διαφορετική άποψη χωρίς να μπορούν να την στηρίξουν, ήταν κάποιοι προϊστάμενοι και κάποια στελέχη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣ.

   Ο νόμος 3029

   Για να οδηγηθεί το ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ, σύμφωνα με το νόμο, χρειάζεται: Απόφαση του ΔΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ μετά από αναλογιστική μελέτη και απόφαση αποδοχή του ΔΣ ΙΚΑ με χρονικό περιθώριο μέχρι 31/12/2007.

      Το ΔΣ του ΤΑΠ-ΟΤΕ την 29/10/2003 πήρε απόφαση να παραγγείλει αναλογιστική μελέτη και σε επόμενη συνεδρίαση του όταν έλθει η αναλογιστική μελέτη και άλλα στοιχεία  θα αποφασίσει εάν συμφέρει να πάμε στο ΙΚΑ. Ο ημερήσιος τύπος γράφει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα πρακτικά του ΔΣ και ότι γίνεται όργιο παρατυπιών-παρανομιών σε διάφορα θέματα πχ επιδόματα στη σύνταξη, ΟΤΕ, ΟΣΕ σαν προεκλογική προσφορά για να διευκολυνθεί ο δρόμος προς το ΙΚΑ.

      Οι εργαζόμενοι περιμένουν τα πρακτικά από το ΔΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ, να δούμε τι είπαν και τι ψήφισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Να δούμε τελικά εάν είναι πραγματικά εκπρόσωποι των εργαζομένων ή της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

   Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

     Στο έκτακτο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, 120 σύνεδροι ΠΑΣΚΕ, ΑΣ συμφώνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης να πάμε στο ΙΚΑ.

   Όλοι αυτοί περιδιαβαίνουν στους χώρους δουλειάς για να μας πείσουν ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή και όσο πιο γρήγορα πάμε (στο ΙΚΑ) τόσο καλύτερα!! Μερικοί μάλιστα στον αγώνα αυτό θυσιάζουν και την σύνταξη τους (έπρεπε να είναι από καιρό συνταξιούχοι), κάνοντας στόχο τους την σωτηρία μας με την σταύρωση μας στο ΙΚΑ. Και συγκεκριμένα:

   Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και όλοι οι συνταξιούχοι

    δεν συμφωνούν με τα σχέδια του Σπυρόπουλου: Οι 3 σύλλογοι συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ο σύλλογος Ραδιοτηλεγραφητών ΟΤΕ, οι συνδικαλιστικές κινήσεις «Ακομμάτιστοι», ΕΣΚ, ΑΣΕ.

   Οι συνταξιούχοι: Έκαναν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κατέληξε σε  πορεία στο Υπ Εργασίας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Σπυρόπουλο, που τους δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι συμφωνούν»!!

   Η ΑΣΕ

   Με ανακοίνωση της αποκάλυψε τον ρόλο των 120 συνέδρων που ψήφισαν να πάμε στο ΙΚΑ και ας λένε σήμερα ορισμένοι απ’ αυτούς στους εργαζόμενους ότι ψήφισαν απλά την έναρξη του διαλόγου. Πραγματικά δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;

   Αποκαλύψαμε γιατί ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣ καταψήφισαν την πρόταση για Δημοψήφισμα που θα αποφάσιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για την τύχη τους.

   Κάναμε αρκετές συζητήσεις για ενιαίο μέτωπο όλων όσων αντιδρούν, δεν τα καταφέραμε.

   Τελικά η ΑΣΕ για άλλη μια φορά όπως και σε τόσα άλλα προβλήματα, έχει σταθερά μόνιμη αναφορά στους εργαζόμενους. Σ’ αυτούς λογοδοτεί, μαζί τους παίρνει αποφάσεις και μεταφέρει την αγωνία την οργή και την αγανάκτηση τους από τους χώρους δουλειάς.

    Μετά από ενημέρωση, συζήτηση στους χώρους δουλειάς, συναποφασίζουμε  με τους εργαζόμενους την υπογραφή υπομνήματος διαμαρτυρίας.

   Δεν καταλάβαμε όμως γιατί η ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων εξοργίζει τόσο πολύ τις ηγεσίες της ΟΜΕ και των κομματικών παρατάξεων. Γιατί υποβιβάζουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι υπογράφουν ότι τους παραπλανούμε ότι αυτό είναι επικίνδυνη διαδικασία γιατί αμφισβητεί την εκλεγμένη ηγεσία και τις αποφάσεις του συνεδρίου.

   Δεν καταλαβαίνουν οι άμοιροι ότι οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι και τα διορισμένα από το κόμμα στελέχη στα συνέδρια: Δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τελικά δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα μ’ αυτούς που κάθε μέρα μοχθούν στην πρώτη γραμμή.

   Εμείς συνεχίζουμε με πίεση στο Υπ. Εργασίας, στο ΔΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ και τις ομοσπονδίες εργαζομένων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και σε όσους γενίτσαρους συντάσσονται με τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα που απεργάζεται η κυβέρνηση.

   Συνάδελφοι.

   Υπογράψτε όλοι μαζί ενωτικά την διαμαρτυρία των απλών εργαζόμενων, αυτών που πραγματικά θα χάσουν από αυτή τη  διαδικασία.

Φτιάξτε το δικό σας κείμενο, γράψτε με κεφαλαία γράμματα,

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ,

υπογράψτε το και στείλτε το, στο φαξ 2109577399.

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΆΛΠΗ;

Να παροτρύνουμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν στην φυσική κάλπη και όχι ηλεκτρονικά, βάζοντας φυσική κάλπη …