Στην Επιθεώρηση Εργασίας οποιοσδήποτε αρνείται τη χορήγηση ΑΔΕΙΑΣ λόγω ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!

Στην Επιθεώρηση Εργασίας οποιοσδήποτε αρνείται

τη χορήγηση ΑΔΕΙΑΣ λόγω ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!

   Οι προϊστάμενοι – αρβυλοφύλακες, εκλεκτοί της Γερμανικής διοίκησης, να σταματήσουν να παρανομούν επικαλούμενοι δήθεν «άνωθεν εντολή» και να αρνούνται τη χορήγηση αδείας λόγω καιρικών συνθηκών.

   Σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είχαμε σήμερα στις 16/2 -και οποιαδήποτε άλλη φορά έχουμε τέτοια φαινόμενα- που αδυνατούν οι συνάδελφοι να μεταβούν στο χώρο εργασίας ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

   Ο εργαζόμενος βάζει στο HR, ΑΔΕΙΑ Ειδικών ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ – Ανωτέρας Βίας,  (προσκομίζοντας βεβαίωση από τον Δήμο ή την Αστυνομία) και η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να την αποδεχτεί και να την περάσει… Τελεία και παύλα…

   Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία και γι’ αυτό υπάρχει στο HR αντίστοιχο πλαίσιο με την παραπάνω άδεια και να αφήσουν στην άκρη οι αρβυλοφύλακες τα τερτίπια, τους εκβιασμούς και τις απειλές με τα ρεπό και τις κανονικές άδειες.

   Οι “μετεωρολόγοι” της ΠΕΤ και της ΟΜΕ πρέπει τώρα να μας πουν πόσες αυθαίρετες τέτοιες παρεμβάσεις της διοίκησης κατέγραψαν, πόσες θα αναδείξουν και πόσες θα καταγγείλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας.

   Εμείς πάντως ήδη προσφεύγουμε εκεί. Δεν τους περιμένουμε. Ας έρθουν πάντως και με μισή καρδιά, έστω και δεύτεροι.

Α.Σ.Ε.

Αθήνα: 16-02-2021

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …