Στη δημοκρατία μας, είναι αναφαίρετο το δικαίωμα στην απεργία… αρκεί να μην απεργείτε!

   Στη δημοκρατία μας, είναι αναφαίρετο το δικαίωμα στην απεργία… αρκεί να μην απεργείτε!

   -Στη δική τους δημοκρατία ξέρουν ότι πριν καταργήσεις τις απεργίες πρέπει να  ευτελίσεις την απεργία στην συνείδηση των εργαζόμενων. Οι εργατοπατέρες μας έκαναν πολύ καλή δουλειά ως προς αυτό.

   -Στη δική μας δημοκρατία έχεις το δικαίωμα να δουλεύεις όσες ώρες θέλουμε για να βγει η δουλειά.

   -Στη δική μας δημοκρατία θα σε πληρώνουμε όσα θέλουμε και όταν θέλουμε.

  -Στη δική μας δημοκρατία «πρέπει να δουλεύετε 12 ώρες την μέρα, 7 μέρες την βδομάδα». Βακάκης (Τζάμπο).

  -Στη δική μας δημοκρατία «όλοι σας θα τα κάνετε όλα» (Τσαμάζ) και όλοι μας θα τα τσεπώνουμε όλα… 580 € στην θυγατρική εσείς, 1.500.000 € το χρόνο εγώ και από 500.000 € «οι συνεργάτες μου»!

   Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

   Κάθε ποτάμι έχει δύο όχθες. Σ’ αυτή την χώρα όπως και σε όλες, υπάρχουν δυο έθνη.

   Η όχθη και το έθνος του Βακάκη, του Τσαμάζ, των τραπεζιτών, των μηντιαρχών και των χιλιάδων άλλων κοινωνικών και πολιτικών παρασίτων που ζουν από τον ιδρώτα μας και η όχθη και το έθνος των εργαζόμενων που ζουν και εργάζονται σ’ αυτή τη χώρα και παράγουν όλο τον πλούτο σε μια «δημοκρατία» που οι πλούσιοι αρπάζοντας γίνονται πλουσιότεροι κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώνουμε και να το απολαμβάνουμε.

   Έ λοιπόν ΟΧΙ!

   Σήμερα που η κλεψύδρα στερεύει από εργασιακά δικαιώματα, επειδή φοβούνται το αύριο οχυρώνονται μέσα στον χρυσό τους πύργο, καταργούν και τυπικά το 8ωρο και την απεργία.

   Όχι τις επετειακές απεργίες των εθελόδουλων εργατοπατέρων τους –άλλωστε, τα προνόμια των εργατοπατέρων δεν θίγονται, τους είναι ακόμα χρήσιμοι- αλλά την δική μας απεργία, την μαχητική απεργία που επιβάλει το δίκιο του εργάτη.

   Η εργοδοσία, λέει το επαίσχυντο νομοσχέδιο Μητσοτάκη, θα μπορεί να επικαλείται «σωματική και ψυχολογική βία(!) από την περιφρούρηση μιας απεργίας»!

   Θέλουν να κτυπήσουν τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια συνδικάτα και τους πρωτοπόρους αγωνιστές οι οποίοι δεν μπαίνουν στα δικά τους εργοδοτικά, κρατικά και κομματικά καλούπια.

   Αυτό φοβούνται τώρα που τα πράγματα σκουραίνουν και γι’ αυτό φέρνουν τέτοια νομοσχέδια.

   Θα μπορεί δηλαδή, ο θρασύδειλος που έριξε το αυτοκίνητο πάνω στους απεργούς του Δ. Μεγάρου, να μας κατηγορήσει αύριο για ψυχολογική βία ή ίσως….. και για σεξουαλική παρενόχληση.

   Είναι φανερό λοιπόν που στοχεύουν. Νομίζουν ότι έτσι, όπως και ο αλήστου μνήμης μέντοράς τους Λάσκαρης, θα καταργήσουν τις απεργίες και την «πάλη των τάξεων».

   Κούνια που τους κούναγε… ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

   Συνάδελφε, συναδέλφισσα:

   Εσύ που ξέρεις σε ποια όχθη βρίσκεσαι, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ ας τους δώσουμε μια πρώτη ηχηρή απάντηση.

   Δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε γιατί η στρατηγική των κυρίαρχων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποτύχει. Τις αιτίες τις έχουμε αναλύσει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας.

   Η τακτική τους -όχι σήμερα αλλά δεκαετίες τώρα- είναι ότι, όταν ψηφίζεται ένα αντεργατικό νομοσχέδιο, να κάνουν μια απεργία και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βουλή και από την άλλη μέρα να συνεχίζουν σαν να μην συνέβη τίποτα.

   Αυτή την φορά ελπίζαμε και προτείνουμε να αλλάξουμε ρότα. Προτείνουμε λοιπόν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη.

   Να συνεχίσουμε με πολύμορφες απεργίες και καταλήψεις μέχρι να επιβάλουμε το δίκιο μας και να αναγκαστούν να καταχωνιάσουν τα επαίσχυντα νομοσχέδια στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Όλοι στις πανεργατικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Όλοι στους δρόμους – Όλοι στον αγώνα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 08-06-2021

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …