Το συνδικάτο της ντροπής. ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

Το συνδικάτο της ντροπής.

ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

   Η υλοποίηση του (καταχθόνιου) σχεδίου της Γερμανικής διοίκησης του ΟΤΕ για μεταφορά μας στις θυγατρικές, με εμφανή σκοπό την αποψίλωση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας και οικονομικών απολαβών, έγινε ζοφερή πραγματικότητα.

   Η διαπραγμάτευση της ΟΜΕ με τη διοίκηση που έγινε από τον Πρόεδρο Φούκα της ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1) και τον Γενικό Γραμματέα Κατσαρό της (Δ)ΑΚΕ, ουδείς εκ των οποίων μεταφέρεται σε θυγατρική, κρίνεται άκρως επιτυχημένη για την Γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, αφού οι παραπάνω εκπρόσωποι μας, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τίποτα για μετά τις 31 Ιουλίου 2021 που λήγει η σύμβασή μας (σε 6 μήνες), αλλά απώλεσαν και τα παρακάτω που μας αφαιρούνται άμεσα:

  • Εργοδοτική Εισφορά στο Λογαριασμό Νεότητας

  • Ταμείο Αλληλοβοηθείας

  • Συνταξιοδοτικό Cosmote

   Οι μειώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο παγωμένο από το 2012 μισθολόγιο (μεσοσταθμική μείωση -30%), στη μείωση λόγω της κομμένης ώρας (-5%), στην κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για το εφάπαξ, στο κόψιμο εξαιρεσίμων και υπερωριών, στη διατήρηση του μισθολογίου για να φυτοζωούν οι «λεγόμενοι» νέοι που πλέον είναι μεσήλικες.

   Ταυτόχρονα διευκολύνθηκε η διοίκηση του ΟΤΕ και θεσμικά από όλες σχεδόν τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που αποφάσισαν να «ενταφιάσουν» το ιστορικό όνομα του Σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ και να το μετονομάσουν σε Σωματείο Εργαζομένων C.T.S !!! Ούτε στην Κατοχή δεν το είχαν πετύχει αυτό οι Γερμανοί. Το πέτυχαν όμως τώρα.

   Κατά τ’ άλλα, με την επίκληση της Πανδημίας έχουν εμποδιστεί οι συνδικαλιστικές εκλογές (αλλά όχι οι εξελίξεις) να γίνουν στην ώρα τους και να δοθεί απάντηση σε όλους αυτούς. Οι εκλογές όμως δεν έχουν καταργηθεί.  Κάποια στιγμή θα γίνουν.

   Η αήθης επίθεση του προεδρείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ, επίθεση εναντίον της ΑΣΕ, επίθεση που επανέλαβε η ΟΜΕ-ΟΤΕ εναντίον μας κτυπώντας και την ΕΕΤΕ, όχι μόνο δεν μας πτοούν, όχι μόνο μας ενδυναμώνουν, αλλά δείχνει την αδυναμία των επιχειρημάτων τους και τον πανικό τους μπροστά στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

   Εκεί θα είμαστε παρόντες. Ανυποχώρητοι και αταλάντευτοι.

   Εκεί θα τους δοθεί η απάντηση. 

   Καλούμε λοιπόν τους έντιμους εργαζομένους να μην τους διευκολύνουν (και να διαγραφούν) αποχωρώντας  από τα σωματεία, αλλά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πυκνώσουν τα ψηφοδέλτιά μας αλλάζοντας τα σωματεία προς όφελος του εργαζόμενου κι όχι του εργοδότη.

   Ζητάμε την υποστήριξη όλων σας. Ζητάμε τη Νίκη.

Ζητάμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 25-01-2021

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …