Το Consolidation, η διοίκηση & τα παπαγαλάκια της!

Το Consolidation, η διοίκηση & τα παπαγαλάκια της!

Τι είναι το consolidation και γιατί το ονομάζουν έτσι;

   Consolidation σημαίνει ενοποίηση. ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ όμως πρέπει να λέγεται.

   Γιατί πρόκειται για παραχώρηση όλου του τεχνικού έργου του δικτύου σε 4 εργολαβικές εταιρείες: την EDIL, την ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ, την ERICSSON/ARTEMIS και την INTRAKAT.

  Το ονόμασαν έτσι γιατί χρησιμοποιούν «Οργουελιανή» γλώσσα. Αλλάζουμε το νόημα και την σημασία των λέξεων για να κρύβουμε μ’ αυτό τον τρόπο αυτό που πραγματικά επιδιώκουμε.

   Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πτυχιούχους αλλά λειτουργικά αμόρφωτους μανατζαραίους που ξεκίνησαν από την COSMOTE και κυριάρχησαν σ’ όλο τον όμιλο. Παίρνουν όμως έτοιμη και μασημένη τροφή και την φτύνουν μ’ αυτόν τον άγαρμπο τρόπο.

   Ποιοι και γιατί δεν λένε την αλήθεια, τι φοβούνται;

   Πρόσφατα η διοίκηση ανάρτησε στο U-link το περιβόητο πρόγραμμα ενώ ήδη είχε προχωρήσει όλες τις διαδικασίες και όχι μόνο είχε δώσει το έργο στις 4 εταιρείες  αλλά τους είχε μοιράσει μαγνητικές κάρτες, κλειδιά κτηρίων και καφάο, τους κωδικούς των ΣΕΥΚ και Laptop συνδεδεμένα με το WFM.

   Όλα αυτά, δηλαδή η μυστικότητα και ο συνωμοτισμός, αποδεικνύουν ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα κρύβοντας την αλήθεια από τους εργαζόμενους, αποπροσανατολίζοντας και παραπλανώντας τους.

   Ενημέρωσαν όμως τις διοικήσεις των σωματείων, που εσείς ψηφίσατε και τους έχετε εμπιστευτεί τις τύχες και το μέλλον όλων μας, δύο μήνες νωρίτερα!

   Αλλά τι έκαναν αυτοί; Σας ενημέρωσαν για το τι ετοιμάζει η διοίκηση; Κτύπησαν το καμπανάκι του συναγερμού;  ΟΧΙ δεν μας είπαν τίποτα!  Μούγκα στη στρούγκα.

   Μετά από διαμαρτυρίες και αποκαλύψεις της ΑΣΕ αλλά και άλλων συναδέλφων που άρχισαν να ανησυχούν, ξανασυναντήθηκαν, η διοίκηση και οι «εκπρόσωποί μας» από τα σωματεία.

   Τι μας ανακοίνωσαν λοιπόν αυτοί στις 13-06-2016; (ανακ. ΠΕΤ-ΟΤΕ).

   Ότι η διοίκηση τους ανακοίνωσε μπλα, μπλα, μπλα, ότι…. δεν  τρέχει και τίποτα ρε αδελφέ. Και ότι αυτοί θα στήσουν ένα παρατηρητήριο και θα κάνουν μπανιστήρι (θα βλέπουν δηλαδή) τι κάνουν οι εργολάβοι….

   Πώς θα βλέπουν, όμως, αφού αυτοί θα είναι έξω και οι εργολάβοι μέσα στα τηλεφωνικά κέντρα, στους κατανεμητές, στα καφάο, στα ΒΟΧ, στα εσχαλίτ, στα φρεάτια και στα σπίτια των συνδρομητών; 

   Κι αν υποθέσουμε ότι έβλεπαν; Ξέρουν; Έχουν ιδέα για το τι βλέπουν; Είναι τεχνικοί; Έχουν δουλέψει ποτέ; Αλλά και να μην είναι, εσείς τους στείλατε εκεί για να προστατέψουν τη δουλειά μας ή για να κάνουν τον τροχονόμο στους εργολάβους;

   Η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε ανακοίνωση που υπογράφει ο (πρώην οδηγός) Λάμπρου και ο πρώην προϊστάμενος  Φούκας τι μας ανακοίνωσαν; Μπλα, μπλα, μπλα κι αυτοί…  δεν θα δώσουν επιπλέον έργο απ’ ότι  έκαναν μέχρι σήμερα οι εργολάβοι!

   Μα μέχρι σήμερα, κύριοι εκπρόσωποι, κατά καιρούς οι εργολάβοι αλώνιζαν κατά το δοκούν σε όλη την Ελλάδα. Έβαζαν τις νέες συνδέσεις στην Πάτρα (ακόμη βάζουν τους βρόγχους), στην Θήβα, στην Κοζάνη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας παράνομα, με τις πλάτες διευθυντών, συνδικαλιστών, έντιμων ή διεφθαρμένων ( με pay roll ).   Όπου δεν έφτανε το μάτι της ΑΣΕ αλώνιζαν οι εργολάβοι!

   Κανένας άλλος όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλεπε ούτε εργολάβους ούτε παρανομίες στο δίκτυο. Τι θέλει δηλαδή να μας πει ο ποιητής; Πως όλες όσες αυθαιρεσίες και παρανομίες γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια θα γίνονται νομιμοποιημένα!

   Ποιός και πώς τα νομιμοποίησε;

   Η διοίκηση του ΟΤΕ που «πιστοποίησε» 350 εργαζόμενους του εργολάβου!

   Πήραν άδεια όμως από τις αρμόδιες αρχές π.χ την Α.Δ.Α.Ε;

   Ναι πήραν, μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Δρίτσας και ο γραμματέας Τασσιός. (τεχνικοί κι αυτοί… του γραφείου). Οι άλλοι που ήταν εκεί ΕΕΤΕ, ΕΜΗΕΤ, ΟΜΕ-ΟΤΕ κ.λ.π. δεν άκουσαν κάτι τέτοιο. Οι δικοί μας, μας πληροφορούν ότι το άκουσαν. Τους το ψιθύρισε κανένας στ’ αυτί;

   Καπάκι όμως έρχεται και ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ που υπογράφει πάλι ο Δρίτσας και ο Θ.Μπιρμπιλής και μας λένε ότι η διοίκηση όχι μόνο πήρε άδεια από την ΑΔΑΕ άλλα την άδεια αυτή την πήρε γιατί φταίει η ΑΣΕ!

   Γιατί φταίει η ΑΣΕ; Γιατί όσες παρανομίες έβλεπε τις κατάγγελνε στην ΑΔΑΕ και η ΑΔΑΕ φαίνεται ότι για να μην ασχολείται συνέχεια με τις παρανομίες του ΟΤΕ, απελπισμένη ότι δεν πρόκειται να διορθωθεί ούτε η διοίκηση του ΟΤΕ ούτε τα παπαγαλάκια της, τους έδωσε άδεια και τους είπε παρανομείτε ελεύθερα! 

Ε λοιπόν, σας καταγγέλλουμε παπαγαλάκια της διοίκησης και των εργολάβων ότι η ΑΔΑΕ δεν έδωσε καμία άδεια, ούτε μπορεί να δώσει τέτοια άδεια, ούτε θα δώσει τέτοια άδεια.

   Γιατί αν έδινε, θα καταργούσε τον εαυτό της και από Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Αρχή Παραχώρησης Αδειών για Παραβίαση του Απορρήτου!

  Τι θα συμβεί όμως αν καθιερωθεί το consolidation;

   Ένα μικρό μέρος των τεχνικών θα απορροφηθεί σε όποια επιτελική υπηρεσία παραμείνει και η συντριπτική πλειοψηφία του τεχνικού προσωπικού θα απολυθεί ή θα μεταφερθεί εκβιαζόμενη στις 4 εργολαβικές εταιρείες.

   Έχει ξανασυμβεί αυτό ή είναι κινδυνολογία της ΑΣΕ; Αυτά αναφέρει η ΠΕΤ-ΟΤΕ με υπονοούμενα ότι «η παραπληροφόρηση από οποιονδήποτε είναι επικίνδυνη και με άλλους στόχους».

   Παραπληροφορούμε λοιπόν ή μας τρέμουν η διοίκηση και οι συμβιβασμένοι εργατοπατέρες;

   Η ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ είναι κανόνας και στόχος όλων των εταιρειών και σε όλους τους κλάδους. Από τον πόλεμο και την «ανασυγκρότηση» στο ΙΡΑΚ με την ΧΑΛΙΜΠΑΡΤΟΝ του Ν.Τσέινι μέχρι την ROM TELEKOM (του ομίλου ΟΤΕ) όπου ο εκεί Διευθύνων Σύμβουλος μεταφέροντας το τεχνικό έργο σε εργολάβους, από 18.000 εργαζόμενοι έμειναν 3.000!!!

   Ξέρετε ποιος είναι αυτός κ. κ. Μπιρμπιλήδες, Τασσιοί και Δρίτσοι;

   Ποιοί παραπληροφορούν και έχουν «άλλους στόχους» για να μη μαθευτεί η αλήθεια;

   Ποιός σας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουμε από το consolidation; Αυτός που έκανε την ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ στην Ρουμανία. Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλος!

   Εσείς τελικά όλοι μαζί τι ρόλο παίζετε; Με ποιον είστε και ποια φανερά σχέδια εξυπηρετείτε;

   Με την ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ και την ΡΟΥΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του τεχνικού έργου του ΟΤΕ ή με τους εργαζόμενους και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας;

   Όταν συναντιέστε με τους διευθυντές (αποκλείοντας την ΑΣΕ) πηγαίνετε εκεί για να σας ταΐζουν παπαγαλίνη και να την ξερνάτε μετά εναντίον των εργαζομένων;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι:

   Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ κρίσιμο, δεν είναι η ώρα ούτε είναι σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει, τι ενέργειες κάνουμε, πως παλεύουμε την ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ και πως το σχέδιο αυτό θα τους το επιστρέψουμε να το φάνε και οι διοικούντες και τα συμβιβασμένα παπαγαλάκια τους των σωματείων.

   Πρέπει να ξέρετε όμως ότι αυτές οι ενέργειες δεν αντιστοιχούν στην ΑΣΕ. Έπρεπε να είναι δουλειά της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.  

   Δεν μπορεί 20 χρόνια η ΑΣΕ να αποκαλύπτει και να αποκρούει τέτοια σχέδια και να έχει όλους τους άλλους, τη διοίκηση και τον συμβιβασμένο κρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό εναντίον της, ούτε μπορεί τα στελέχη της να διώκονται και κάποιοι να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου!

   Ιδιαίτερα εσείς, όλοι όσοι, ενώ δουλεύετε και ματώνετε στο δίκτυο, βάζετε τα ονόματά σας στα ψηφοδέλτια και στέλνετε στη διοίκηση των σωματείων τους προαναφερόμενους.  Μέχρι που θα πάει αυτό το βιολί;

Σας ρωτάμε λοιπόν. Συμφωνείτε με το consolidation; Συμφωνείτε μ’ αυτά που λένε, μ’ αυτά που κάνουν και μ’ αυτά που δεν κάνουν;

Αν ΝΑΙ, στείλτε τους συγχαρητήρια. Αν ΟΧΙ, αποκηρύξτε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Η ΑΣΕ είναι εδώ και υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους ότι το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει!  Ούτε πιλοτικά, ούτε με «παρατηρητήριο» των εργολάβων ούτε με άλλα κολπάκια.

   Αρκεί να έχουμε τη δική σας υποστήριξη για να προστατέψουμε το τεχνικό έργο που απειλούν να μας αφαιρέσουν.

   Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που επεμβαίνουμε. 20 χρόνια τώρα και με δημόσιο και με ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ αυτό προσπαθούν, να τα δώσουν όλα στους εργολάβους, και μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

    Καλούμε λοιπόν τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ και όλους τους συναδέλφους:

  1. Να επαναφέρουν στην τάξη όλους όσους «συνδικαλιστές» παίζουν σήμερα καθαρά το παιγνίδι του εργοδότη και να απαιτήσουν από τα σωματεία, ιδιαίτερα από την ΠΕΤ και ΟΜΕ-ΟΤΕ, να παίξουν το ρόλο τους και να σταματήσουν το έκτρωμα του consolidation.
  2. Όσοι υπεύθυνοι παραδώσουν κλειδιά καφάο, μαγνητικές κάρτες, VPN τηλέφωνα και Laptop με το WFM, να ξέρουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι σε παράνομες πράξεις σχετικά με το απόρρητο. Με το θέμα αυτό θα ασχοληθούν οι αρμόδιες αρχές και οι εισαγγελείς της χώρας αν δεν ματαιωθεί άμεσα αυτό το έκτρωμα.
  3. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να μας ενημερώνουν σε όποιο σημείο της χώρας παρατηρούν ανεξέλεγκτη και ανεπίβλεπτη δράση εργολαβικών εταιρειών. Παράλληλα να ειδοποιούν την τοπική τους διοικούσα, τα σωματεία τους και τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Επιθεώρηση Εργασίας κ.λ.π.) για να επεμβαίνουν άμεσα και να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω.

Οι παράνομες ενέργειες της διοίκησης με το consolidation

και οι άλλες αυθαιρεσίες της δεν θα περάσουν!

Είναι ελάχιστοι και ολίγιστοι και είμαστε χιλιάδες!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 26-06-2016

   Υ.Γ:  Η πρόσφατη σύλληψη των εργολάβων που κάναμε στο καφάο του Τσαμάζ, ενός πολιτικού, δυο εισαγγελέων και 100ντάδων άλλων συνδρομητών ήταν μόνο η αρχή….  Δεν έχουν  δει τίποτα ακόμα.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …