2η ανακοίνωση για τις εκλογές στην Cosmote.

Κάνε τώρα την υπέρβαση,
στείλε τους εργατοπατέρες για δουλειά!

   Συναδέλφισσα, φε.
   Όπως έχει ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εκλογικές διαδικασίες στο σωματείο μας οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.
   Για μια ακόμη φορά καλείσαι να προσέλθεις στη κάλπη και να αποφασίσεις με την ψήφο σου ποια θα είναι η νέα διοίκηση του σωματείου για την επομένη τριετία.
   Και σ’ αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν οι ίδιες παρατάξεις, άλλες με τ’ όνομά τους, άλλες με νέο όνομα και όλες μαζί εμφανίζονται σαν ανεξάρτητες.  

   Οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο σου είναι:

   Η ΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία), η Συμμαχία πρώην Προοδευτική (ΠΑΣΟΚ) που άλλαξε όνομα (σαν την Ελιά) για να ψαρέψει σε θολά νερά, η ΕΣΚ (ΚΚΕ), η «ΜΕΤΑ» Πρωτοβουλία – Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και η ΑΣΕ η οποία είναι και η μοναδική ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη συσπείρωση στο χώρο του ΟΤΕ εδώ και 30 χρόνια!
    Αν και αυτά λίγο πολύ είναι σε όλες και όλους σας γνωστά, αυτά που ενδεχομένως να μην γνωρίζεις είναι ότι:
   •   Μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία δεν αποφασίζεις μόνο για την νέα Διοίκηση που θα έχει το σωματείο αλλά και για τη νέα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, του Εργατικού Κέντρου της πόλης σου και της ΓΣΕΕ.
Δηλαδή όσες και όσοι από σας ψηφίσατε την προηγούμενη τριετία ΑΚΕ, Προοδευτική κ.λ.π ψηφίσατε και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) και στην ΓΣΣΕ τον ανεκδιήγητο Παναγόπουλο!
   •   Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε τον φίλο μας ή τον διπλανό μας επειδή είναι φίλος ή καλό παιδί αλλά επιλέγουμε συνδικαλιστές αγωνιστές. Όσοι, ες ξαναψηφίσετε τον διπλανό σας ή τον φίλο σας που θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΑΚΕ, της Συμμαχίας, της ΕΣΚ και της Πρωτοβουλίας -Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι σαν να ψηφίζετε τα κόμματά τους που αναφέρουμε παραπάνω.
   •   Όλες οι κομματικές παρατάξεις ενώ στα λόγια εμφανίζονται διαφορετικές στην πράξη δεν διαφέρουν σε τίποτε γιατί στο τέλος μπροστά στο μοίρασμα των καρεκλών τα βρίσκουν και αλληλοψηφίζονται.
Με την ψήφο όλων των παρατάξεων (εκτός της ΑΣΕ) την προηγούμενη τριετία εκλέχτηκε πρόεδρος στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ο Κούτρας (ΠΑΣΚΕ) και γραμματέας ο Λάμπρου (ΔΑΚΕ) κ.ο.κ.
   •   Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης από Υποδιευθυντή μέχρι τον πρόεδρο του ΟΤΕ Τσαμάζ ο μισθός τους όχι μόνο δεν μειώθηκε -όπως όλων των εργαζομένων- ούτε ένα ευρώ, αντιθέτως αυξήθηκε κατά πολύ με τα τεράστια μπόνους που ενθυλακώνουν και με τις μετοχές stock options που μοιράζονται αναμεταξύ τους. Όλοι αυτοί έχουν το θράσος να ζητάνε από μας θυσίες όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει καμία!
   Τα παραπάνω σχετικά με την ψηφοφορία ισχύουν για όλα τα σωματεία του ΟΤΕ όπου και εκεί κατεβαίνουν οι ίδιες παρατάξεις ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.
   Δεν σου προκαλεί εντύπωση ενώ όλοι τους εμφανίζονται σαν διαφορετικοί και στις ανακοινώσεις τους εντοπίζουν τα προβλήματα όπως παραβιάσεις ωραρίου στα καταστήματα, στο Κορωπί, στο Δ. Μέγαρο κ.λ.π. τα προβλήματα παραμένουν άλυτα γιατί κανείς τους δεν έχει το σθένος να προσφύγει στις επιθεωρήσεις εργασίας ή να αντιταχθεί στις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παχυδερμισμού τους είναι, όταν μετέφεραν τους εργαζόμενους στο Κορωπί και χρειάζονται άλλες δυο ώρες να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά όλες μαζί οι παρατάξεις (και τονίζουμε το όλες) συνέφαγαν με τον Τσαμάζ και εκπροσώπους του Μπόμπολα σε ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων!
   Δεν σου προκαλεί επίσης εντύπωση ενώ όλοι τους κάνουν λόγο για το δουλεμπόριο μέσω των θυγατρικών E-Value, Melon κ.λ.π. και δίπλα μας δουλεύουν συνάδελφοι από διαφορετικές εταιρείες με μισθούς πείνας, δεν κάνουν καμία ουσιαστική ενέργεια για να το σταματήσουν;
Αλήθεια γιατί δεν ανοίγει το καταστατικό του σωματείου για να γραφτούν μέλη οι συνάδελφοι των θυγατρικών;
    Συναδέλφισσα, φε:
    Έχουμε γίνει κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε ότι οι εκφυλισμένοι εργατοπατέρες δεν νοιάζονται για το δικό σου καλό αλλά μόνο για την πάρτη τους και για τα κόμματά τους που δουλικά υπηρετούν.
   Δεν είναι τυχαίο που εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα εκφυλίστηκε.
   Και εκφυλίστηκε γιατί ο καθένας που ήταν στις κομματικές ηγεσίες κοιτούσε πως θα γίνει Bουλευτής, πως θα διορίσει κανένα παιδί, πως θα πάει κανένα ταξιδάκι δωρεάν (όπως αυτό που πήγαν την άνοιξη οι εργατοπατέρες μας στην Αμερική) και το κυριότερο το πως θα λουφάρει από τη δουλειά.
   Αυτό ήταν το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό τα χάσαμε όλα και ας λένε άλλα οι εργατοπατέρες τώρα για να ξαναπάρουν την ψήφο σας γιατί και πάλι ψέματα λένε.
   Μας λένε ότι νοιάζονται για τους συναδέλφους των θυγατρικών και από την άλλη δεν τους γράφουν στο σωματείο.
   Μας λένε ότι νοιάζονται για την αύξηση του βιοτικού μας επιπέδου (όπως σαφέστατα προβλέπεται και από το καταστατικό) και πάνε σε μια κερδοφόρα εταιρεία με ημερησία κέρδη 1.000.000 ευρώ και παραδίνουν, χωρίς καν να μας ρωτήσουν, τους μισθούς μας από 7 – 13%!
   Μας λένε ότι καταλαβαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία με την εντατικοποίηση, τους εκβιασμούς και τις απειλές και έχουν να κάνουν μεροκάματο εδώ και χρόνια.
   Όπως αποδεικνύεται οι παρατάξεις που κυριαρχούν ΑΚΕ (ΔΑΚΕ), Συμμαχία (ΠΑΣΚΕ) ούτε θέλουν ούτε μπορούν να σε προστατέψουν όπως δεν προστάτεψαν και τους απολυμένους συναδέλφους.
   Όμως όλους αυτούς συνάδελφε, σα που ενδεχομένως από μέσα σου βρίζεις δεν τους τοποθέτησε καμία χούντα αλλά εσύ με την ψήφο σου.
   Η ΑΣΕ χωρίς να έχει εκπροσώπους από την Cosmote έκανε πολλά.
   Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα (μιας και τα περισσότερα τα γράφουμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας αρχές Σεπτέμβρη με τίτλο, Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις) όπως:
   -Συμμετείχαμε και βοηθήσαμε να στηθεί το σωματείο της Cosmote.
   -Παλέψαμε επί Μανασή και Μαρτιγόπουλου για το κλείσιμο των δουλεμπορικών εταιρειών τύπου Ο1 πληροφορική κ.λ.π. και για να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε στους χώρους δουλειάς.
   -Για την ένταξη των συναδέλφων από την OTEplus, E-Value κ.λ.π στον ΟΤΕ και στην Cosmote αντίστοιχα, προσφύγαμε στην ΑΔΑΕ καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για δουλεμπόριο και για παραβίαση απορρήτου.
   -Για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι συνάδελφοι στα καταστήματα προσφύγαμε στις επιθεωρήσεις εργασίας κ.λ.π.
   Αυτά και αλλά πολλά κάναμε όταν όλοι οι άλλοι δεν τολμούσαν να αποκαλύψουν το παραμικρό.
   Γι’ αυτό πολεμήθηκε η ΑΣΕ με όλους τους τρόπους.
   Διοίκηση και οι εργατοπατέρες προσπάθησαν μέχρι τώρα με κάθε τρόπο να μην υπάρχει εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο σωματείο σας.
   Μας φοβούνται γιατί αποκαλύπτουμε τις αλληλοδιαπλοκές τους, κάνουμε μαχητικό συνδικαλισμό και με το παράδειγμα μας δείχνουμε ότι ο συνδικαλιστής πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι.
   Σ’ αυτές λοιπόν τις εκλογές καλείσαι με καθαρό μυαλό να κρίνεις και να συγκρίνεις, ποιες ήταν οι εργασιακές σου σχέσεις πριν και ποιες είναι τώρα, πόσος ήταν ο μισθός σου και το βιοτικό σου επίπεδο πριν και ποιο είναι τώρα κ.λ.π. και να αποφασίσεις αν θέλεις να σε εκπροσωπούν για την επόμενη τριετία οι ίδιες ηγεσίες που είχαν τα προεδρεία στο σωματείο, στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, στη ΓΣΕΕ την προηγούμενη περίοδο ή αν θα πρέπει επιτέλους να τους αλλάξεις.
   Επειδή την προσεχή περίοδο μετά τις εκλογές θα διαλύσουν όλα και έχουν στόχο να δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε όπως στην E-Value με 255 ευρώ μηνιαίως ή όπως οι καθαρίστριες με 2 ευρώ την ώρα -ήδη το σωματείο άνοιξε τέτοιο δρόμο με τις μειώσεις με την υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ- στο χέρι σου είναι να τους αλλάξεις.

Ψήφισε ΑΣΕ

Συντονίσου μαζί μας!

   -Για να μπει ο μαχητικός συνδικαλισμός που θα αποκαλύπτει τι γίνεται μέσα στο σωματείο και τι ακριβώς κάνουν οι κομματικοί εργατοπατέρες μέσα σ’ αυτό.
   -Για να υπάρξει ξανά δυναμική εκπροσώπηση στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.
   -Για να αντισταθούμε όλοι μαζί και να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ
Αθήνα: 22-09-2014
Υ.Γ: Όλοι αυτοί, οι 80 που κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) και οι 45 της Συμμαχίας (ΠΑΣΚΕ), που αποτελούν περίπου το 10% του σωματείου και ζητάνε την ψήφο σας ή δεν βιώνουν κρίση ή τους αρέσουν τα μνημόνια!

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …