Ξεσηκωθείτε. Μας κύρηξαν τον πόλεμο!


Ξεσηκωθείτε
Μας κήρυξαν τον πόλεμο!

   Συναδέλφισσες- φοι:                                                                      

   Η Γερμανική διοίκηση της D.T σε συνεργασία με την κατοχική κυβέρνηση της χώρας, μας κήρυξαν τον πόλεμο.

   Με έκτακτο ανακοινωθέν που εξέδωσε ο εκπρόσωπος τους Ηerr Τσαμάζ στις 28 Φλεβάρη, ανακοίνωσε 120 απολύσεις στην Cosmote, άλλες τόσες στον Γερμανό και 20 στην δουλεμπορική εταιρεία EVALUE, προχωρώντας ταυτόχρονα στον ΟΤΕ σε κατάργηση  όρων ΣΣΕ και κατακτήσεων δεκαετιών.

   Η ίδια επίθεση προηγήθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

   Απολύσεις στην Windκαι την Vodafon. Απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων μείωσης μισθού στην Intracom(με εξώδικη απειλή άμεσης απόλυσης!) κ.α.

   Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!

   Το πράσινο φως πήραν από την κυβέρνηση μέσα από την τεράστια μείωση των αποζημιώσεων και την ουσιαστική απελευθέρωση των απολύσεων.

   Και ενώ θα περίμενε κανείς η αντίδραση των συνδικάτων του κλάδου, του ΟΤΕ και της Cosmote απέναντι στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου να ήταν άμεση και δυναμική, για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά αλλά έδωσαν στη διοίκηση το χρόνο που χρειαζόταν ώστε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο των συναδέλφων να δεχτούν τις απολύσεις σαν εθελουσία!

   Μέχρι σήμερα κάναμε υπομονή και δεν μιλήσαμε περιμένοντας έστω την ύστατη στιγμή στο συμβούλιο της ΟΜΕ στις 11 Μάρτη μήπως συνειδητοποιήσουν το τσουνάμι που έρχεται στους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά και σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας,  αλλά μάταια.

    Όλα ήταν προαποφασισμένα και συνεννοημένα.

    Αυτό δείχνει η μέχρι σήμερα στάση τους με τις σκόρπιες 24ωρες και η απόφαση τους για μια ακόμη 24ώρη απεργία τηνΠαρασκευή 18 Μάρτη για ξεκάρφωμα. 

   -Αυτό που επιδίωκαν οι γερμανοί εργοδότες, τους το έδωσαν στο πιάτο.

   -Νομιμοποιούν τις απολύσεις που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με το πιστόλι στον κρόταφο και απογοητευμένοι από την προδοτική στάση των εργατοπατέρων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Cosmote.

Στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ η ΑΣΕ κατέθεσε ξεκάθαρη πρόταση.


– Να καταλάβουμε άμεσα όλα τα κτίρια της Cosmote και στρατηγικής σημασίας κτίρια του ΟΤΕ και να τα περιφρουρούμε με βάρδιες.

– Να μην αποχωρίσουμε από κει και να μη σταματήσουμε τον αγώνα αν δεν παρθεί πίσω και η τελευταία απόλυση, εθελούσια ή μη και όλο το πακέτο μέτρων του ΟΤΕ.

– Συντονισμό του αγώνα με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά και  με όλους τους κλάδους που αντιμετωπίζουν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. 


   Η πρόταση μας ζητήσαμε να μπει και  μπήκε σε ψηφοφορία παίρνοντας μόνο τους ψήφους των δυο εκπροσώπων μας στο Δ.Σ.

   Από αυτό το ΔΣ δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό γιατί είναι οι ίδιες παρατάξεις και σχεδόν οι ίδιοι  εργατοπατέρες που μέχρι σήμερα συνθηκολόγησαν και αποδέχτηκαν:   

  • Την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.
  • Το ξεπούλημα του ΟΤΕ και της νέας γενιάς με την κατάπτυστη ΣΣΕ του 2005 που υπέγραψαν για την κατάργηση της μονιμότητας.
  • Την αμαχητί παράδοση του ΟΤΕ στο γερμανικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.
  • Με αποκορύφωμα τις σημερινές απολύσεις στην Cosmote. 

   Μάλιστα για όλες αυτές τις «επιτυχίες τους» είναι υπερήφανοι, θεωρώντας ότι αγωνίστηκαν και δεν έχουν καν την τσίπα να παραιτηθούν. 

Πριν να έρθουν οι απολύσεις και στον ΟΤΕ, αυτή η ηγεσία πρέπει άμεσα να παραμεριστεί από απεργιακές επιτροπές και από δικές μας δραστηριότητες.

   Ξεκίνησαν από την Cosmoteτις απολύσεις γιατί εκεί υπήρχε ο μεταλλαγμένος συνδικαλισμός και κυριαρχούσε η ιδεολογία του LIFESTYLEκαι του συνεργάτη.

   Νέοι σε ηλικία, αρκετοί από αυτούς παιδιά πολιτικών και συνδικαλιστών, όλων των αποχρώσεων, τους οποίους οι κυρίαρχες παρατάξεις εκπαίδευαν στην απεργοσπασία και στο ατομικό βόλεμα που το ονόμαζαν «ελευθερία της εργασίας»!

    Συναδέλφισσες-φοι:

   Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή σας και την αντίδρασή σας τώρα που αντιληφτήκατε ότι κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας μας.

  • Συνεχίστε πιο ενεργά και πιο δυναμικά.
  • Μην περιμένετε τι θα πει ο προϊστάμενος, τα Βουρλουμάκια και τα Τσαμαζάκια.
  • Φτιάξτε επιτροπές σε κάθε τεχνικό τμήμα σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Όσοι συνάδελφοι δεν είναι από τη σύμβαση τους υποχρεωμένοι να οδηγούν αυτοκίνητα πρέπει άμεσα να παραδώσουν τα κλειδιά και να μην ξαναοδηγήσουν.
  • Κανένας και με κανένα πρόσχημα δεν πρέπει να δουλεύει μόνος του.  
  • Διπλά συνεργεία για όλες τις δουλειές.
  • Ανάλογες δράσεις και αντιδράσεις πρέπει να γίνουν από όλους τους άλλους συναδέλφους στον τομέα ευθύνης τους.
  • Αγνοήστε τα κομματικά και εργοδοτικά παζάρια των εργατοπατέρων που θέλουν να φέρουν την απογοήτευση και να μας ξεπουλήσουν, όπως τους συνάδελφους μας της Cosmote.  

   Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία απόλυση.

   Με την αλληλεγγύη μας, την αντίστασή μας και τη δράση μας να απαιτήσουμε ανάκληση όλων των απολύσεων.

   Να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους της Vodafone, Wind, Intracomκαι γενικά όλων των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την ίδια επίθεση.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. 

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις. 

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 ΑΣΕ 

Αθήνα 21-03-2011

   Υ.Γ: Αν νομίζουν οι εργατοπατέρες ότι δεν έγιναν απολύσεις στην Cosmote, ας προτείνουν στους απολυμένους να αντικατασταθούν οι εθελούσιες από τους ίδιους, τα παιδιά, τους συμπεθέρους και τα μπατζανάκια τους, που έχωσαν στον ΟΤΕ και στην Cosmote.  

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …