Γιατί σταματήσαμε τους αγώνες;;;


Γιατί σταματήσαμε τους αγώνες;;; 

1) Αναγκάσαμε με τους αγώνες μας την γερμανική διοίκηση της D.T:  

        α) Να πάρει πίσω τις 300 απολύσεις των συναδέλφων μας στην Cosmote και στην Γερμανός;

         β) Να πάρει πίσω τις μονομερείς αποφάσεις για το μισάωρο, το ωράριο κ.λ.π;

         γ) Να καθίσει στο τραπέζι και να υπογράψει Σ.Σ.Ε με ουσιαστικές αυξήσεις;

2) Ή το παιγνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο;

  Συνάδελφισσες-φοι:

   Το παραπάνω κουίζ απαντήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απρίλη στην Τέμενη, στην 31η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ από τις ηγεσίες και τα στελέχη της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και τα δεκανίκια τους των άλλων παρατάξεων.

   Όταν απροκάλυπτα από το βήμα του συνεδρίου τόσο οι ηγεσίες όσο και τα στελέχη των παραπάνω παρατάξεων επιδόθηκαν σε ένα άνευ όρων ξεκατίνιασμα και συναγωνισμό, για το ποιος τοποθέτησε τους περισσότερους προϊστάμενους, για το ποιος έκανε τα περισσότερα ρουσφέτια, ποιος διόρισε τα περισσότερα συγγενικά του πρόσωπα και για το ποιος είναι ποιο εργοδοτικός!

   Αυτό το στημένο σκηνικό είχε ως απώτερο σκοπό εκτός από την συσπείρωση των μελών τους, τη διάλυση της Σ.Α για να μην συζητήσουμε επί της ουσίας για το εργασιακό τσουνάμι  που έρχεται στον όμιλο ΟΤΕ και για να μην πάρουμε καμία απόφαση, δίνοντας στην ουσία στη διοίκηση το χρόνο που χρειάζεται για να παγιώσει τις μονομερείς αποφάσεις της.

   Οι ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους τόσο η ΠΑΣΚΕ που με την αποχώρησή της διέλυσε οριστικά τη συνέλευση, όσο και της ΔΑΚΕ που και αυτή αποχώρησε ομαδικά κατά την κεντρική ομιλία της ΑΣΕ, είναι τεράστιες.

   Όσο για τα στελέχη της ΔΑΚΕ και τους γνωστούς τραμπούκους της που όρμησαν κατά του εκπροσώπου της ΑΣΕ όταν «τόλμησε» και έβαλε πρόταση στο σώμα αποπομπής από το συνέδριο των εκπροσώπων της διοίκησης και ιδιαίτερα κατά του Herr Κύζας που μας αποκαλούσε συνεργάτες και παρουσίαζε το μισάωρο ως επίδομα προθέρμανσης, σε μας αυτή η στάση τους  δεν προκαλεί καμιά εντύπωση.

   Εμείς γνωρίζαμε το ρόλο τους, απλά στο συνέδριο βγάλανε και τις κουκούλες. 

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο των εργασιακών μας, οι μισθοί μας συρρικνώνονται, το ωράριο αλλάζει, οι απολύσεις έρχονται και οι ηγεσίες και τα στελέχη των κυριάρχων παρατάξεων αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επέλεξαν και έβαλαν πάνω από το σωματείο και τους εργαζόμενους το παραταξιακό και προσωπικό τους συμφέρον.

   Μετά απ’ αυτό δεν μένει πλέον καμία αμφιβολία για το πόσο ξεπουλημένοι είναι και πως το μόνο που τους ενδιέφερε και συνεχίζει να τους ενδιαφέρει δεν είναι τα προβλήματα των εργαζομένων που δήθεν εκπροσωπούν αλλά η προσωπική τους επιβίωση και πως θα ξεχρεώσουν τα γραμμάτια που έχουν απέναντι στη διοίκηση.

   Συνάδελφοι, για το ότι έχουμε αυτή τη συνδικαλιστική ηγεσία καταλαβαίνετε ότι δεν φταίμε εμείς αλλά εσείς οι ίδιοι που τους ψηφίσατε. 

   Αυτοί όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία λύση για τα τεράστια προβλήματά μας.

  Δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση γιατί οι ίδιοι είναι μέρος του προβλήματος! 

    

Η μόνη λύση είναι εκλογές εδώ και τώρα.  

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 ΑΣΕ

 Αθήνα: 12-04-2011

Υ.Γ: Ποια ανταλλάγματα πήρατε αυτή τη φορά και σταματήσατε τους αγώνες;;;

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …