8 πρώτες απολύσεις!

8 πρώτες απολύσεις!

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της νέας ΣΣΕ και άρχισαν τα παρατράγουδα.

   Συγκεκριμένα, πριν ακόμη ξεκινήσουν να καλούν τους πρώτους συναδέλφους από την OTEplus για να υπογράψουν στον ΟΤΕ, φρόντισαν και κοινοποίησαν σε 8 συναδέλφους με δικαστικό επιμελητή την απόλυση και την αποζημίωσή τους.

   Το παράδοξο είναι ότι, τόσα χρόνια στην OTEplus από το 2003 και μετά ήταν ικανοί, δουλεύανε από το πρωί μέχρι το βράδυ, έβγαζαν τη δουλειά και τώρα επειδή κάποιοι προϊστάμενοι δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο (άλλους με χαμηλές βαθμολογίες και άλλους χωρίς κανένα σοβαρό λόγο) τους στοχοποίησαν με αποτέλεσμα να μην τους εντάσσουν στον ΟΤΕ και τους απολύουν τελείως.

   Αυτή ήταν η περιβόητη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των συναδέλφων με την νέα ΣΣΕ που υπέγραψαν και διαλαλούσαν οι εξωνημένοι εργατοπατέρες ότι δεν θα είχαμε απολύσεις στον ΟΤΕ και κανείς δεν πρέπει να φοβάται για τίποτε.

   Τέτοιες συμφωνίες έκανε η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Πέρα του ότι τους έβαλε σε κατηγορίες και θα φτάσουν στον βασικό μισθό του ΟΤΕ όταν θα φύγουν σε σύνταξη, δεν εξασφάλισε ούτε ότι θα μείνουν στη δουλειά!

   Το ερώτημα είναι, πώς γίνεται ένας συνάδελφος από το 2003 μέχρι σήμερα να είναι ικανός και τώρα να μην είναι; Αφού δεν τους έκανε, γιατί δεν τον έδιωξαν το 2004, το 2005 κ.λ.π., αλλά τον απολύουν μετά από 12 χρόνια και μάλιστα με βαθμολογία 3,2;

   Επίσης, πως γίνεται να απολύεται συνάδελφος στην Κεντρική Μακεδονία με βαθμολογία 2,7 και 2,73 χωρίς καμία έγγραφη επίπληξη και ο προϊστάμενος να παραμένει ακόμη στη θέση του;

   Καλούμε -έστω την τελευταία στιγμή- την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία στα οποία είναι μέλη οι απολυμένοι συνάδελφοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προστατέψουν τους συναδέλφους (όπως προστάτεψαν τα παιδιά και τα ανίψια τους που έβαλαν στην OTEplus) και να μην επιτρέψουν στη διοίκηση να προβεί σ’ αυτή την αυθαιρεσία.

   Όσο για τους προϊσταμένους, που δίνοντας διαπιστευτήρια στα γερμανικά αφεντικά «τιμώρησαν» τους συναδέλφους στέλνοντάς τους στην ανεργία και την φτώχεια, καλό θα είναι να προσέχουν, γιατί έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους.

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις
και οι συνάδελφοι να ενταχτούν στον ΟΤΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ

Αθήνα: 17-02-2015

Διαβάστε Επίσης

Απόφαση Δικαστηρίου για την παράνομη και αντικαταστατική εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS στις εκλογές του Ιουλίου 2021

Η ΑΣΕ-ΟΤΕ από την γέννηση της, 40 χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται για την καθαρότητά της και …