Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 35η Σ.Α της ΠΕΤ-ΟΤΕ από τον Θανάση Φωλιά.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι γειά σας.
   Όλη αυτή την περίοδο σαν εργαζόμενοι του ΟΤΕ και γενικότερα της χώρας δεχτήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση από κεφάλαιο, κυβέρνηση και εργοδοσία, με αποτέλεσμα εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα να χαθούν μέσα σε λίγα χρόνια.

   Και χάθηκαν όχι γιατί παλέψαμε και μας νίκησαν αλλά γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα εκφυλίστηκε.

   Και εκφυλίστηκε γιατί όλοι τους κοιτούσαν πρώτα τα κόμματα τους και το προσωπικό τους συμφέρον και μετά τους εργαζόμενους.

   Κοιτούσαν πως θα γίνουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτές και πως θα περνάνε καλά εις υγεία των κορόιδων αφήνοντας ανενόχλητη την κυβέρνηση των εθελόδουλων να ισοπεδώνει τα πάντα.

   Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έστειλε στον αγύριστο την ακροδεξιά κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλου αφού τα συνδικάτα ήταν ανίκανα να τους ανατρέψουν.

   Ήρθε λοιπόν η ώρα και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και ειδικά τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ να στείλουν και εσάς που είχατε την ευθύνη του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια και που στηρίζατε με μανία την κατοχική αυτή κυβέρνηση εκεί που πρέπει.

   Όπως καταλαβαίνετε όλα όσα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο γίνονται και στο συνδικαλιστικό μιας και ο κομματισμός έχει περάσει παντού.

   Τα ίδια λοιπόν που γίνονταν στην κοινωνία και η κυβέρνηση πέρναγε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ότι ήθελε χωρίς καμία αντίδραση από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα, τα ίδια γίνονταν και στον ΟΤΕ, όποιες αποφάσεις έπαιρνε η εργοδοσία της D.T τις υλοποιούσε χωρίς αντίδραση.

   Κανένα εμπόδιο δεν βρήκε η διοίκηση στις αυθαίρετες και μονομερείς αποφάσεις της ούτε από την ομοσπονδία, ούτε από κανένα σωματείο.

   Μάλιστα ότι δεν μπόρεσε από μόνη της να πάρει, της το παραδώσατε απλόχερα όπως έγινε με την μείωση των μισθών μας, με τον κανονισμό μεταθετότητας, το πειθαρχικό δίκαιο, την κατάργηση των βαρδιών και την καθιέρωση του stand by!

   Το μοναδικό εμπόδιο που έβρισκε συνεχώς μπροστά της η διοίκηση ήταν αυτό της ΑΣΕ που συνεχώς αντιδρούσαμε και ξεσκέπαζαμε όλα όσα γίνονταν στον ΟΤΕ, προστατεύοντας τη δουλειά μας και διασφαλίζοντας στην πράξη τις θέσεις εργασίας .

   Επανειλημμένως έγιναν πάρα πολλές απόπειρες να δοθεί το τεχνικό έργο σε διαφορές κατευθύνσεις, νέες συνδέσεις, βρόγχους, κομμάτια καλωδιακών στην επαρχία σε εργολάβους, αουτσορσινγκ κ.λ.π. με στόχο ο ΟΤΕ να μην έχει μόνιμους εργαζόμενους τεχνικούς ή να έχει μέσα από δουλεμπορικές που κύριο ρόλο είχε παίξει η OTEplus όπως γινότανε όλα αυτά τα χρόνια σε ότι αφορά μισθούς, επιδόματα, δικαιώματα κ.λ.π. και πάντα η διοίκηση μας έβρισκε μπροστά της.

   Έτσι κρατήσαμε τη δουλειά μας και δεν δόθηκε όλο το έργο σε εργολάβους όπως έχει δοθεί σε άλλες εταιρείες διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας μας.

   Με κορυφαία επιτυχία μας το κλείσιμο της δουλεμπορικής OTEplus όπου υποχρεώσαμε την διοίκηση να κλείσει την OTEplus και να εντάξει 2015 συναδέλφους στον ΟΤΕ.

Δεν σας κάνει εντύπωση πως την ώρα που όλες οι εταιρείες όπως και ο ΟΤΕ δίνουν έργο σε εργολάβους και outsourcing, που στέλνει κόσμο στην OTE-TV για να μειώσει το μισθολογικό κόστος, πως έπιασε η πρεμούρα τον ΟΤΕ να εντάξει 2015 συναδέλφους στο τακτικό προσωπικό και να επιβαρύνει το μισθολογικό του κόστος;

   Αναγκάστηκε να την κλείσει και την έκλεισε γιατί πέρα από τη παραβίαση του απορρήτου υπήρχε πρόβλημα και στη διαφάνεια των προσλήψεων.

   Από το 2007 και μετά επανειλημμένως προσφύγαμε στην ΑΔΑΕ και στις επιθεωρήσεις εργασίας καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για παραβίαση απορρήτου και για παραβάσεις τις εργατικής νομοθεσίας, κάναμε δημοσιεύματα στον τύπο, στείλαμε καταγγελίες στα κόμματα και στους βουλευτές και έτσι αναγκάστηκε η διοίκηση να κλείσει την OTEplus.

   Με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στα Επίκαιρα του Απριλίου όπου έδωσε την χαριστική βολή στη γερμανική διοίκηση αποκαλύπτοντας με στοιχεία της ΑΣΕ τον ρόλο της ΑΔΑΕ και του πρόεδρου της.

   Η OTEplus λειτουργούσε παράνομα γιατί ακόμα ισχύει το απόρρητο και μόνο ο κύριος πάροχος που είναι ο ΟΤΕ μπορεί να επεμβαίνει στο ζωντανό δίκτυο. Γι’ αυτό οι πάροχοι δίνουν στον ΟΤΕ τις νέες συνδέσεις και δεν ανοίγουν τα καφάο μόνοι τους..

   Άλλωστε οι ίδιοι οι διοικούντες παραδέχτηκαν όταν δεν άφησαν τους συναδέλφους της OTEplus να παίξουν μπάσκετ και βόλεϊ με την ομάδα του ΟΤΕ ότι οι εργαζόμενοι της OTEplus δεν είναι υπάλληλοι του ΟΤΕ!

   Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι τέλος του χρόνου η OTEplus κλείνει.

   Τότε λοιπόν ήρθε η εργοδοσία και άρχισαν τα παζάρια με την διαπραγματευτική ομάδα και όλες τις παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ και ενώ ήταν υποχρεωμένοι να κλείσουν την OTEplus αντί να επιμείνουν να ενταχτούν όλοι με τα ίδια δικαιώματα και στο μισθολόγιο του ΟΤΕ με διάφορα ανταλλάγματα όπως, η μεταφορά συγγενικών τους προσώπων κυρίως σε καταστήματα του ΟΤΕ για να ενταχτούν στον ΟΤΕ, οι απαλλαγές εργασίας, η χρηματοδότηση των ταξιδιών κ.λ.π. κατέληξαν στην περίφημη ΣΣΕ που υπέγραψαν.

  Μ’ αυτό επιδίωξαν:

1.  Να μειωθούν τα συνολικά έξοδα της εταιρείας σε ότι αφορά τους μισθούς των εργαζομένων (μείωση εργασιακού κόστους).

2.  Να διατηρηθούν τα προνόμια του παρασιτισμού, τα επιδόματα θέσης, τα μπόνους κ.λ.π των 2200 προϊσταμένων που τη μερίδα του λέοντος έχει το διοικητικό προσωπικό

3.  Να εντάξουν τους εργαζόμενους της OTEplus όπως προαναφέρουμε όχι με τα ίδια δικαιώματα και τους ίδιους μισθούς αλλά να φτάσουν το εισαγωγικό μισθό όπως ίσχυε για τους παλαιούς μετά από 30 χρόνια.
Από την άλλη θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι της OTEplus οι οποίοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι τελείως θα τους ψηφίσουν παρουσιάζοντας ότι τους έκαναν ρουσφέτι, για μια διαδικασία που όχι μόνο δεν είχαν καμία συμμετοχή όπως αποδεικνύουμε με τόσα ντοκουμέντα ήταν νίκη της ΑΣΕ, αλλά συμμετείχαν να τους υποβαθμίσουν και να μπουν με τους μισθούς που μπήκαν για να τους ξαναέχουν όμηρους.

4. Ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά άφησαν εκτός τους συμβασιούχους με δικαστικές αποφάσεις και άνοιξαν όχι απλά την κερκόπορτα αλλά την κεντρική πύλη στην επόμενη φάση να πάνε όλο το προσωπικό στο μισθολόγιο που τοποθέτησαν τους εργαζόμενους την πρώην OTEplus .

   Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι τρανταχτά. Έτσι λοιπόν κατάφεραν από μια δικιά μας νίκη το κλείσιμο της OTEplus όπως έχουμε ξαναπεί να κερδίσουν μια συνολική ήττα για όλους τους εργαζόμενους.

   Ας μας πουν όλοι αυτοί που λένε ότι αυτοί φρόντισαν να τους εντάξουν στον ΟΤΕ ποιες συνδικαλιστικές ή άλλες ενέργειες έκαναν για να αναγκάσουν τη διοίκηση να κλείσει την OTEplus.

   Ένα επίσημο χαρτί θέλουμε που να αποδεικνύει ότι προσέφυγαν στην ΑΔΑΕ, στις επιθεωρήσεις εργασίας ή ένα δελτίο τύπου που να κάνει λόγο για δουλεμπόριο στον ΟΤΕ.

   Και αφού ήταν τόσο ικανοί γιατί δεν φρόντισαν να μονιμοποιηθούν οι 100 εναπομείναντες συμβασιούχοι με δικαστικές αποφάσεις και όλοι οι εργαζόμενοι της OTEplus αφήνοντας εκτός τους 900 συναδέλφους στα call center;

   Εκεί γνώριζαν εκ’ των προτέρων ότι γι’ αυτούς δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να τους μονιμοποιήσει η διοίκηση γιατί ακόμη και στον κρατικό ΟΤΕ με ισχυρά συνδικάτα εκεί δεν υπήρχαν μόνιμοι και πάντα έκαναν τη δουλειά τους με φοιτητές.

   Όμως οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΕ τους έγραψαν μέλη στο σωματείο για να έχουν απαλλαγές , τους πήραν την ψήφο και έστειλαν νόθους αντιπροσώπους στην νέα Ομοσπονδία οι οποίοι δεν εκπροσωπούν κανέναν.

   Γι’ αυτό η ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΕ έμπαινε-έβγαινε στο Δ.Σ και στο τέλος αποχώρησε για να μην μπορέσει σχηματιστεί πλειοψηφία με τους 18 και να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και οι διαπραγματεύσεις.

   Αυτά γινόντουσαν στον θαυμαστό κόσμο των εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Μας κατηγορούν, άλλοι ότι απείχαμε και άλλοι ότι αποχωρήσαμε ενώ έπρεπε να ψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε την ΣΣΕ που μας έφεραν.

-Ποια ΣΣΕ όμως, αυτή που σε μια κερδοφόρα εταιρεία με ένα εκ. ευρώ την μέρα καθαρά κέρδη μείωνε ακόμη περαιτέρω τους μισθούς μας και τα επιδόματα ειδικά των τεχνικών αφήνοντας στο απυρόβλητο τους διοικούντες και τα Golden Boys με τους τεράστιους και προκλητικούς μισθούς και μπόνους.

-Αυτή που μετά το μισάωρο και το επίδομα οδήγησης που μας κόψανε με την προηγούμενη, τώρα μας πετσόκοβε το ανθυγιεινό, το εκτός έδρας και τη διημέρευση;

-Αυτή που κτυπούσε για δεύτερη φορά όλους τους τεχνικούς του ΟΤΕ χωρίς να αγγίζει τους διοικητικούς.

-Αυτή που ένταξε τους συναδέλφους της OTEplus στον ΟΤΕ χωρίς το ΠΛΑΣ με διαφορετικό μισθολόγιο, διαφορετικό ωράριο και χωρίς καμία διασφάλιση;

   Εμείς ούτε απείχαμε ούτε αποχωρήσαμε αλλά επιμείναμε μέχρι τέλους στην δική μας πρόταση και αυτή ψηφίσαμε.

   Αυτή είναι όλη η αλήθεια και ας λένε όλοι τους ότι η ΑΣΕ απείχε και ότι η ΑΣΕ αποχώρησε.

   Ήμασταν εκεί και πιέζαμε μέχρι τελευταία στιγμή να σχηματιστεί πλειοψηφία έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι ότου υποχρεωθεί η διοίκηση και υπογράψει μια ικανοποιητική ΣΣΕ.

   Και δεν το παίζουμε επαναστάτες σαν τους άλλους αριστερούληδες της ΕΣΚ και της ΑΓ. Συνεργασίας (στην ΠΕΤ-ΟΤΕ ΕΜΑ) που ενώ συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση κάνουν μυστική διπλωματία χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, συνδιαμορφώνουν την ΣΣΕ μέχρι τελευταίας τελείας στο τέλος συνεννοημένα αφού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θα την ψηφίσουν αυτοί καταψηφίζουν και η ΣΣΕ περνάει.

   Αυτό έκαναν πάντα αυτό έκαναν και τώρα. Συνδιαμόρφωσαν τη ΣΣΕ μέχρι τέλους και στο τέλος καταψήφισαν και λοιπόν.

   Όμως μετά τις εκλογές θα πάνε πάλι και θα ξαναψηφίσουν τον αντίστοιχο Κούτρα και τον Λάμπρου όπως  κάνουν πάντα και ας λένε ότι διαφωνούν μαζί τους.

   Είπαμε στην καρέκλα ενωμένοι και στα λόγια χωρισμένοι.

   Αντί λοιπόν να απολογούμαστε εμείς αν αποχωρήσαμε καλό θα ήταν να απολογηθούν αυτοί:

•  Γιατί δεν συνέχισαν τις κινητοποιήσεις και τις διαπραγματεύσεις όπως πρότεινε η ΑΣΕ αλλά βιάστηκαν και υπέγραψαν αυτή τη ΣΣΕ όταν είχαμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας με τη μετενέργεια μέχρι τέλος Μάρτη και οι πολιτικές εξελίξεις μας ευνοούσαν.

•  Γιατί ενώ μας είχαν υποσχεθεί με την προηγούμενη ΣΣΕ ότι 1η πρώτου του 2015 οι μισθοί μας θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα του 2011 δεν επανήλθαν;

•  Γιατί δεν έβαλαν βέτο όπως σαφέστατα τοποθετήθηκε η ΑΣΕ για να κοπούν στο μισό οι θέσεις ευθύνης και τα επιδόματα θέσης των 2200 προϊσταμένων σε 12000 εργαζόμενους και όλα αυτά τα χρήματα 12 εκ ευρώ περίπου να δοθούν ως αυξήσεις στο μόνιμο προσωπικό και οι συνάδελφοι της OTEplus να ενταχτούν με καλύτερους όρους;

•  Γιατί ο γραμματέας της OME και πρώην πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ δέχτηκε και υπέγραψε την ΣΣΕ θυσιάζοντας για δεύτερη φορά τους τεχνικούς μιας και είμαστε οι μόνοι που χάσαμε πάνω από 30% και όχι μόνο 11 που έχασαν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι;

•  Γιατί λοιπόν ξαναδέχτηκε μετά το μισάωρο που μας έκοψε η διοίκηση να πετσοκοπεί το ανθυγιεινό και να χαθεί το εκτός έδρας και η διημέρευση για τους χιλιάδες τεχνικούς και μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ, ενώ οι διοικητικοί και οι διοικούντες δεν έχασαν απολύτως τίποτε;

•  Γιατί λοιπόν αφού είναι τόσο καλός διαπραγματευτής και όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, δεν προστάτεψε τα χιλιάδες μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ όπως προστάτεψαν ο Κούτρας και οι άλλοι του ΠΑΣΕ τα δικά τους μέλη εξασφαλίζοντας σε κάθε κατάστημα σε 8 υπαλλήλους οι 3 να παίρνουν επίδομα θέσης και να μην έχουν υποστεί καμία περαιτέρω μείωση;

    Πάνω σ’ αυτά θα πρέπει να απαντήσετε και να αφήσετε τις εξυπνάδες ότι η ΑΣΕ απείχε και αποχώρησε.

   Η ΑΣΕ ήταν και είναι πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες, άλλοι δεν είναι και κοιτάνε το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον.

   Άλλοι έχουν βάλει όλο τους το σοι στον ΟΤΕ ξεπουλώντας τους εργαζόμενους και έχουν ενθυλακώσει πάνω από 100.000 χιλιάδες ευρώ στη θητεία τους μαύρα και αφορολόγητα σαν συνδικαλιστικούς μισθούς από τα σωματεία και κυκλοφορούν τζάμπα με AUDI σαν GOLDEN BOYS που τους δώρισε η διοίκηση.

   Διαδίδουν σκόπιμα ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας ήθελαν να παραιτηθούν, τους απαντάμε. Αν ήθελαν να παραιτηθούν ας παραιτιόντουσαν, ποιος τους εμπόδισε, αλλά είπαμε… χαζοί ήταν να παραιτηθούν είναι καλή η καρέκλα.

   Μας λένε συνεχώς πως αυτοί δεν είναι λαϊκιστές σαν εμάς και πως αυτοί είναι σοβαροί διαπραγματευτές.

   Όμως για ποια σοβαρή διαπραγμάτευση μιλάνε όταν οι 2 από τους 4 διαπραγματευτές έχουν βάλει τα παιδιά τους στην OTEpluς;

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
   Εκτός από το μεγάλο που ήταν το κλείσιμο της OTEplus η ΑΣΕ στην 3ετία έκανε πάρα πολλά.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα:

•  Αντιταχτήκαμε σε όλες τις εθελουσίες με τις οποίες χάθηκαν χιλιάδες σταθερές θέσεις εργασίας με τα εκλεγμένα στελέχη μας να μην κάνουν χρήση.

•  Για την κατοχύρωση των ειδικοτήτων μας, που μας έχουν σαν υπάλληλους γραφείου, προσφύγαμε στο ΙΚΑ και το υποχρεώσαμε να μας εντάξει στους κατάλληλους κωδικούς.
Ήδη τρία στελέχη μας άνοιξαν το δρόμο και όποιοι συνάδελφοι κάνουν αίτηση είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του ΙΚΑ και ο διοικητής της πρώην πρόεδρος της OME-OTE Ρ.Σπυρόπουλος να τους εντάξει, την ώρα που όλοι εσείς δεν τολμάτε καν να πάτε στο ΙΚΑ.

•  Για τις παραβιάσεις ωραρίου, της εργατικής νομοθεσίας και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα με τα μονά συνεργεία στο δίκτυο προσφύγαμε σε αρκετές επιθεωρήσεις εργασίας στην Αθήνα, το Βόλο, τα Γιάννενα, τα Χανιά, την Κέρκυρα κ.λ.π.
Η τελευταία απόφαση για την Κέρκυρα είναι καταπέλτης για τον ΟΤΕ μιας και μιλάει ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωμένη η διοίκηση από τους νόμους να επανδρώσει όλα τα εξωτερικά συνεργεία δικτύου με 2 άτομα.

•  Για το ελαστικό ωράριο αντιδράσαμε βγάλαμε ανακοίνωση, προτείναμε κινητοποιήσεις και απεργία για να το σταματήσουμε αλλά βρήκαμε έναν τοίχο από όλες τις παρατάξεις.

   Τέλος, αποκαλύψαμε τους τεραστίους μισθούς και μπόνους του Τσαμάζ και της διοίκησης του που στην κρίση συνεχίζουν να ζουν σαν κροίσοι.

  Αυτά κάναμε εμείς στην τριετία.

   Μιας και μπροστά μας έχουμε εκλογές καλό θα ήταν να μας πουν όλοι αυτοί οι μνημονιακοί που είχαν την ευθύνη του σωματείου αλλά και οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» όλα αυτά τα χρόνια τι έκαναν όχι μόνο για το μεγάλο που ήταν το κλείσιμο της OTEplus, αλλά και για άλλα σημαντικά:

   Επαναλαμβάνουμε, ένα επίσημο έγγραφο θέλουμε, ένα ντοκουμέντο από μια προσφυγή σε μια επιθεώρηση εργασίας και όχι λόγια.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
   Όπως αποδεικνύεται περίτρανα όλοι μαζί πέρα από καμία ανακοίνωση για ξεκάρφωμα που βγάζατε καμία ουσιαστική και αποτελεσματική ενέργεια για την προάσπιση των μελών μας δεν κάνατε.

  Το μόνο που κάνατε ήταν:

   Πρώτον, όλοι μαζί ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΕΣΚ- ΕΜΑ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΟΙ χωρίς αιδώ ενθυλακώνατε τους συνδικαλιστικούς μισθούς από το σωματείο και την ομοσπονδία με αποτέλεσμα να υπάρχει «συνδικαλιστής» που να έχει πάρει από 16.000 ευρώ στην τριετία, 32.000 στην 6ετία μέχρι και πάνω από 100.000 ευρώ στην διάρκεια της θητείας του ανάλογα με τη θέση που κατείχε στα προεδρεία.

   Είναι τέτοια η ηθική σας που προτιμάτε να παίρνετε 58.000 το χρόνο συνδικαλιστικούς μισθούς από το σωματείο και να μην βγάζετε το περιοδικό και ούτε ένα ημερολόγιο για τα χιλιάδες μέλη μας.

   Γι’ αυτό δεν μας δώσατε το ταμείο παρόλο που είχατε δεσμευτεί από αυτό εδώ το βήμα στην προηγούμενη Σ.Α και ο νοών νοείτω.

   Δεύτερο, όλοι μαζί συνδιαλεγόσασταν με την εργοδοσία, τρώγατε, πίνατε, γλεντούσατε μαζί και διορίζατε συγγενικά σας πρόσωπα, γι’ αυτό μέχρι σήμερα αφήνατε ανενόχλητη την διοίκηση να κάνει ότι θέλει και δεν τολμήσατε να πάτε σε μια επιθεώρηση εργασίας παρόλο ότι είχαμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα.
Δεν υπάρχει εργασιακός χώρος του ΟΤΕ που να μην συναντήσεις παιδιά, γυναίκες, μπατζανάκια, ανίψια και κουμπάρους εργατοπατέρων.

   Τρίτο, και πάλι όλοι μαζί εργοδοσία και συνδικαλιστικά στελέχη είχατε την ίδια στάση.
   Όλοι μαζί και φανερά, αλλά κυρίως από το παρασκήνιο κτυπούσατε με φανατισμό την ΑΣΕ  γιατί ενοχλούμε τη διοίκηση και τα κόμματα που δουλικά υπηρετείτε και γιατί αποκαλύπτουμε τις βρωμιές σας.

   Ποτέ δεν σας ακούσαμε να ασχοληθείτε αναμεταξύ σας και να αποκαλύψετε, διορισμούς, ρουσφέτια κ.λ.π. γιατί όλοι μαζί τα κάνετε και μάλιστα πολύ καλά.

   Όλοι μαζί σαν μια καλή παρέα ενώ προεκλογικά εμφανίζεστε σαν διαφορετικοί στο τέλος τα βρίσκετε αλληλοψηφίζεστε, ανταλλάσετε τις καρέκλες και περνάτε καλά εις υγεία των κορόιδων.

   Όλα αυτά οφείλουν να τα μάθουν και θα τα μάθουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία για να δούμε ποιοι κοίταζαν τα προβλήματα των εργαζομένων και ποιοι κοίταζαν το προσωπικό τους συμφέρον.

   Τώρα οι ίδιες παρατάξεις ξανακατεβαίνετε άλλες με το ίδιο όνομα και άλλες με άλλο για να ψαρέψουν στα θολά νερά, μιλάτε για αγώνες και ζητάτε ξανά την ψήφο των συναδέλφων για να συνεχίσετε την ίδια πορεία.

   Μια πορεία κερδοφόρα για σας, και καταστροφική για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα της πρώτης γραμμής με την εντατικοποίηση της εργασίας, τους εκβιασμούς, και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

   Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους παλιούς και τους ενδιάμεσους και τους νέους από την OTEplus να μην ακούνε τους μαυρογιαλούρους που για να ψηφοθηρήσουν παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.

   Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο των εργαζόμενων συνδικαλιστών της ΑΣΕ για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους συναδέλφους.

   Και ελπίζουμε ότι όπως ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έστειλε στον αγύριστο την μνημονιακή κυβερνηση έτσι και οι εργαζόμενοι τεχνικοί του ΟΤΕ θα στείλουν και όλους εσάς που την στηρίξατε με μανία, πίσω στη δουλειά.

   Όσο για μας εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε δίπλα στους εργαζόμενους γιατί για μας ο συνδικαλισμός είναι στάση ζωής.

   Και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε έναν ΟΤΕ υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο όπου θα παρέχει φτηνές και αξιόπιστες υπηρεσίες στους πολίτες και δεν θα καταπατά τα εργατικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

   Ευκαιρία λοιπόν τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση να την πιέσουμε να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, να διώξει την D.T και να επαναφέρει τον ΟΤΕ υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …