ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ;

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ;

Στην αρχή ήταν κάποιες μεμονωμένες απολύσεις.

Σιγά σιγά αυτές πύκνωσαν, μα τώρα τείνουν να γίνουν μαζικές.

Η γερμανική διοίκηση, η ” φιλική προς τον εργαζόμενο “, εκμεταλλευόμενη τους μνημονιακούς, Χατζιδακικούς, αντεργατικούς νόμους και την παθητικότητα της πλειοψηφίας που ηγείται του σωματείου (Ενιαία Δύναμη Εργαζομένων πρώην (Δ)ΑΚΕ+ΠΑΣΚΕ), επελαύνει και τρομοκρατεί.

Αφού κατάργησε –μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις που κάποιοι πανηγύριζαν- το 5μελές πειθαρχικό που ήταν 2 της διοίκησης, 2 του σωματείου και ένας αρεοπαγίτης, προχώρα σε αθρόες απολύσεις.

Δεν θα αφήσουμε την διοίκηση μονομερώς, με το έτσι θέλω, να αποφασίζει απολύσεις χωρίς να υπάρχει ενημέρωση και διαβούλευση με το σωματείο.

Το συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να παίξει το ρόλο του, που είναι η προστασία του εργαζόμενου και των δικαιωμάτων του απέναντι στον εργοδότη, αλλά και η διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών και συνθηκών εργασίας.

  • Δεν μπορεί να γίνονται απολύσεις και τα μέλη του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής να το μαθαίνουν από τους συναδέλφους.

  • Δεν μπορεί να γίνονται απολύσεις και το σωματείο να σφυρίζει αδιάφορα.

Καλούμε την ηγεσία του Συλλόγου Εργαζομένων CTS ( Cosmote Technical Services ) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα αυτονόητα, όπως την καλέσαμε να κάνει και στην Συνέλευση Αντιπροσώπων στις 13 Μάη το Σάββατο που μας πέρασε . 

  • Άμεση σύγκλιση εκτελεστικής και  έκτακτου Δ.Σ. ώστε να συζητηθούν και να παρθούν μέτρα, και να οργανωθούν δράσεις, ενάντια στις απολύσεις και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων.

  • Τώρα, η εταιρεία να πάρει πίσω τις 4 απολύσεις και να ξεκινήσει διαβούλευση, διαφορετικά θα βρει απέναντί της, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

  • Επαναφορά του πειθαρχικού συμβουλίου στην επόμενη σύμβαση που θα υπογραφεί, κατάργηση του αρθρου 13 του διευθυντικού δικαιώματος, ενημέρωση με διαφάνεια στο σύνολο του σωματείου για περιστατικά πιθανών απολύσεων, παράδοση ανωνυμο-ποιημένων των δεδομένων εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων και όχι τυφλή υποταγή στους σκιώδεις αλγόριθμους αυτόματης αξιολόγησης της διοίκησης που λειτουργούν ως εργαλείο δικαιολόγησης απολύσεων και στοχοποίησης συναδέλφων.

Αν δεν τους σταματήσουμε και τώρα,

τότε πότε;

ΑΣΕ-ΟΤΕ

17/05/2023

 

ΥΓ. επισυνάπτουμε απόφαση του εργατικού κέντρου Βόλου για Πανβολιώτικη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 18/05 8-10:00

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …