Αντίσταση! Όχι επιστροφή στην βαρβαρότητα!

Κι όπως βλέπετε η πλειοψηφία των σωματείων μα και της ομοσπονδίας (βλέπε Ενιαία Δύναμη Εργαζομένων) σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο νέο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Γεωργιάδη. 

Ένα νομοσχέδιο που θα σβήσει εργατικές κατακτήσεις γενιών και θα φέρει την εργασιακή μας καθημερινότητα δεκαετίες πίσω.

Πως να πάει όμως κόντρα σ’ ένα νομοσχέδιο που κηρύσσει τον πόλεμο στους εργαζόμενους κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών της;

Της DT, αλλά και του κόμματός της που είναι στην κυβέρνηση;

Ίσως την τελευταία στιγμή εξαγγείλουν καμιά 24ωρη, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Έτσι αντέδρασαν και στο προηγούμενο νομοσχεδιο Χατζηδάκη και μετά το εφάρμοσαν κατά γράμμα μέσα από τις συλλογικές-ατομικές που υπέγραψαν,

και τα δωράκια που υπόσχονται… τα λέει ξεκάθαρα ο Άδωνις , όχι αναδρομικό το ξεπάγωμα των τριετιών και όχι για όσους εχουν ατομική σύμβαση ή προσωπική διαφορά όπου θα συμψηφιστούν.

 

Αυτοί κάνουν την δουλειά που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους, εμείς όμως, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας  βγαίνοντας στο δρόμο.

Συμμετέχοντας σε όλες τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο-βρόγχο.

Αφού τα σωματεία που ελέγχονται από την εργοδοσία κωφέβουν και φυγομαχούν, θα πρέπει εμείς, ο καθένας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να κάνει ότι μπορεί ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο που χαντακώνει το εργασιακό μέλλον, το δικό μας μα και των παιδιών μας.

Η ζωή των ανθρώπων πάνω από την απληστία του κεφαλαίου.

 

ΑΣΕ-ΟΤΕ

19/9/2023

 

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …