Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ.

Ανοιχτή επιστολή 

   Προς Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο ΟΤΕ.

   Κύριε πρόεδρε.

   Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ, διεξάγονται εκλογές στο σωματείο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι προσέρχονται στις κάλπες υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας.

   Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για κλείσιμο και άλλων καταστημάτων και υπηρεσιών με συνακόλουθες εφεδρείες, μεταφορά προσωπικού σε θυγατρικές κ.λ.π. εντείνουν το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας στους εργαζόμενους.

   Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί ο απαράδεκτος χειρισμός της περιβόητης εγκύκλιου με το υπ’ αριθμ. 2880 πρακτικό του Δ.Σ του ΟΤΕ, της 28ης Σεπτεμβρίου 2011,που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη και απειλεί το μέλλον δεκάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους  με μεταθέσεις, εφεδρείες και «εθελούσιες απολύσεις».

   Αυτό σε συνάρτηση με την ωμή ανάμιξη σημαντικών υπηρεσιακών στελεχών σας  που είναι υποψήφιοι συνδικαλιστές σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη, ξεπερνάει τα όρια δεοντολογίας, αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και τήρησης της απόστασης που επιβάλλεται να υπάρχει μεταξύ Διοίκησης και συνδικαλιστικών διαδικασιών.

   Γνωρίζετε και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί όχημα ρουσφετολογικών υποσχέσεων και συναλλαγών ορισμένων με αντάλλαγμα την ψήφισή τους στις εκλογές.

   Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε με δική σας ανάμιξη και πρωτοβουλία ή αν αποτελεί κεντρική στρατηγική της διοίκησης της Deutsche Telekom.

   Με βάση τα παραπάνω το λιγότερο το οποίο οφείλετε να κάνετε είναι να αποσύρετε πάραυτα την επίμαχη εγκύκλιο  με το υπ’ αριθμ. 2880 πρακτικό του Δ.Σ του ΟΤΕ, της 28ης Σεπτεμβρίου 2011 και να παραμείνουν οι συνάδελφοι στον τόπο που ζουν και εργάζονται. 

   Λύσεις υπάρχουν αρκεί να είστε διατεθειμένοι να τις αναζητήσετε.

   Λύση φυσικά δεν μπορεί να είναι η μετάταξή τους στην TRANSFER-COMPANY ή κάτι αντίστοιχο που εκβιαστικά επιβάλατε να σας «εισηγηθεί» η απερχόμενη Διοίκηση του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

   Είναι φανερό ότι πρέπει να επανεκτιμήσετε και να αναθεωρήσετε την στάση σας προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση επιτέλεσης του έργου των εργαζομένων.

   Σε κάθε περίπτωση ο διακριτός ρόλος Διοίκησης και Συνδικαλιστικών διαδικασιών αν δεν γίνει αποδεκτός έμπρακτα σε ότι μας αφορά, θα παλέψουμε να επιβληθεί.

   Νομιμοποιούμαστε να παρεμβαίνουμε στο πρόβλημα εμείς σαν ΑΣΕ και για ένα λόγο παραπάνω. Αρκετές περιπτώσεις παρεμβάσεων έχουμε υποστεί από στελέχη της Διοίκησης κατά στελεχών μας το τελευταίο διάστημα (π.χ καταγγελίες Μπρόφα και Δενδραμή που διερευνά ο εισαγγελέας και του Θανάση Φωλιά, αλλά γι’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε).

   Αν νομίζει η Διοίκηση της D.T ότι μαζί με την παράδοση του ΟΤΕ της παραχωρήθηκε και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων πολύ γρήγορα θα απογοητευτεί.

   Σ’ αυτό τον οργανισμό, σ’ αυτή τη χώρα οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι οι ιδέες και οι αγώνες ούτε φιμώνονται, ούτε φυλακίζονται.

  

    Αθήνα: 08-12-2011                                                 Με τιμή

                                                       ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

Ένα σύντομο ανέκδοτο, για γέλια και για κλάματα: ΕΚΛΟΓΕΣ CTS

Συνάδελφοι άλλη μια εκλογική διαδικασία έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Και δεν εννοούμε τις δυο …