Ανακοίνωση για το νέο κτίριο στο Κορωπί.


Άλλη μια κατάκτηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ!

   Συναδέλφισες – φοι:                                                                    

    Όπως είναι γνωστό οι μαθητευόμενοι μάγοι της D.T ενοικίασαν ένα τεράστιο κτίριο από τον Μπόμπολα στο πιο απομακρυσμένο άκρο της Αττικής χιλιόμετρα έξω από το Κορωπί και αναγκάζουν 1510 εργαζόμενους να μετακινηθούν εκεί.

    Η σκοπιμότητα αυτής της επιλογής είναι όπως πάντα η περιβόητη μείωση του κόστους.

    Κι αυτό όμως είναι αμφισβητούμενο όταν εγκλωβίζονται σε μια σύμβαση για 30 χρόνια με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ενώ υπήρχαν πολλές άλλες λύσεις σε κτίρια του ΟΤΕ που πάρα πολλά μένουν ανεκμετάλλευτα.

    Γεγονός είναι ότι για άλλη μια φορά το κόστος που υποτίθεται θα επωφεληθεί η εταιρεία φορτώνεται πολλαπλάσια στις πλάτες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

    Οι εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ όμως όπως και σε όλα μας τα προβλήματα, δεν έκαναν καμία ενέργεια να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

    Αποδέχτηκαν για άλλη μια φορά τις εργοδοτικές επιλογές και άφησαν να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

    Η διοίκηση από αύριο 31 Αυγούστου μεταφέρει υπηρεσίες και ανακυκλώνει εργαζόμενους.  Άλλους από την COSMOTEτους μετακινεί στο Δ. Μέγαρο, άλλους από το Δ. Μέγαρο τους στέλνει εξορία στο Κορωπί.

    Αδιαφορεί για τις επιπτώσεις. Εκατοντάδες εργαζόμενοι που μένουν σε όλες τις περιοχές της Αττικής θα είναι αναγκασμένοι από το Ίλιο, την φρεατίδα, τη Γλυφάδα, το Χαϊδάρι κ.λ.π. να παρουσιάζονται στο απομακρυσμένο κτίριο του Μπόμπολα.

  Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη:  

   -Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να φεύγουν νωρίς το πρωί από το σπίτι και να καταλήγουν ταλαιπωρημένοι και κατάκοποι το βράδυ επειδή έτσι θέλει η ανάλγητη διοίκηση της D.T.   

   -Αυξάνεται σημαντικά το κόστος μετακίνησης.   

   -Ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός και αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι (εργαζόμενες μητέρες, παιδιά στο σχολείο) κ.λ.π.

   -Το κτίριο είναι τελείως απομονωμένο, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή, στην κυριολεξία μέσα στην ερημιά.

    Τι την ενδιαφέρει όμως την εργοδοσία για όλα αυτά τα προβλήματα των εργαζομένων που προκύπτουν;

    Η μόνη σκοπιμότητα που καθορίζει τις αποφάσεις τους είναι το περιβόητο κέρδος και η μετατροπή των εργαζομένων σε αιχμάλωτους της εταιρείας.

    Με τέτοιου είδους επιλογές επίσης παρουσιάζουν εικονική μείωση κόστους για να μπορούν να δικαιολογούν και με αυτό τον τρόπο τα παχυλότητα πριμ που οι ίδιοι ενθυλακώνουν.

Τι κάνουν όμως τα σωματεία ΠΑΣΕ, Cosmote, ΠΕΤ, ΕΕΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ;

    Αφού δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση η ΟΜΕ-ΟΤΕ αντί να αντιδράσει ή έστω να διεκδικήσει ορισμένα αντισταθμιστικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους παρέδωσε άλλη μια φορά αντί μιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών!

    Μάλιστα για όσους θα χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους δεν έχουν προβλέψει τίποτε!

    Τους εξασφάλισαν όμως πούλμαν που θα τους παίρνουν από τον σταθμό του προαστιακού στο Κορωπί και θα τους μαντρώνουν στην υπαίθρια φυλακή της D.T και του Μπόμπολα.

    Είδαμε όμως πόσο αντέδρασαν όταν κατάργησαν τα πούλμαν του Δ. Μεγάρου.

    Αλήθεια σε περιπτώσεις απεργίας του μετρό, του προαστιακού κ.λ.π πως θα πηγαινοέρχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά, με τα πόδια ή θα πληρώνουν ταξί ή σκοπεύουν να εξαγοράσουν και τα συγκοινωνιακά μέσα οι γερμανοί στα πλαίσια μετατροπής της χώρας σε αποικία του Δ’ Γερμανικού Ράιχ;

    Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να καλέσει τους εργαζόμενους να μην μετακινηθεί κανένας εκτός αν η διοίκηση δεσμευτεί ότι:  

   1.  Θα αφαιρεθεί από το χρόνο εργασίας ο χρόνος μετακίνησης των εργαζομένων ή θα πληρώνεται υπερωριακά.

   2.  Να πληρώνονται εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης.  

   3.  Να ληφθεί μέριμνα για τα προβλήματα των εργαζόμενων μητέρων όπως π.χ μείωση ωραρίου, δημιουργία παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου μέσα στο κτίριο για όσες εργαζόμενες, ους  επιλέγουν αυτή τη λύση, λειτουργία ιατρείου κ.λ.π.  

   4.  Επιπλέον άδειες και διευκολύνσεις που θα ελαφρύνουν τους εργαζόμενους από τις επιπτώσεις της παράλογης αυτής απόφασης.

    Μπορεί η εταιρεία να αποφάσισε αυτή τη λύση αλλά οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να επωμίζονται και να πληρώνουν τις επιπτώσεις σε χρόνο, σε χρήμα και σε προσωπική και οικογενειακή ισορροπία.

    Τους καλούμε λοιπόν να διεκδικήσουν έστω αυτά τα αυτονόητα και ελάχιστα για τους συναδέλφους.

    Υπάρχουν τρόποι να υποχρεωθεί η εργοδοσία να τα ικανοποιήσει.

    Η διάθεση για διεκδίκηση των αυτονόητων δεν υπάρχει δυστυχώς από την ΟΜΕ-ΟΤΕ γιατί αντί να αντιταχτούν και να διεκδικήσουν, πήγαν χθες (διαπαραταξιακά παρακαλώ) τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις εκπρόσωποι από τη διοίκηση και από την εταιρεία του Μπόμπολα και στο τέλος για να επισφραγιστεί η συμφωνία, τους τραπέζωσαν σε πολυτελή ταβέρνα των Βριλησσίων παρουσία του κυρίου Τσαμάζ!

   Μπράβο λεβέντες μας, στην υγειά σας και πάντα τέτοια.

    Όλα αυτά την ώρα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα όπως την υπερεργασία, το κλείσιμο των καταστημάτων & το σπαστό ωράριο λειτουργίας τους, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, τη δημιουργία νέας Δ/νσης στην οποία εντάσσονται οι καθαρίστριες & οι φύλακες ανά την Ελλάδα με αβέβαιο το μέλλον τους, τον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη βρίσκεται προ των πυλών & μας απειλεί όλους.

   Συναδέλφισσες –φοι:

   Εμείς δεν πρόκειται να σωπάσουμε & να αποδεχθούμε τετελεσμένα. 

   Εσείς όμως ήρθε η ώρα νομίζουμε να βγάλετε τα αναγκαία συμπεράσματα.

   Η στήριξη που δώσατε στο μεταλλαγμένο συνδικαλισμό της Cosmoteκαι στους άλλους ανεκδιήγητους εργατοπατέρες του ΠΑΣΕ, των άλλων σωματείων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, φέρνει παρόμοια αποτελέσματα.

   Αν συνεχίσετε ισοπεδωμένοι όπως κάνετε οι περισσότεροι, ες όσοι δουλεύετε στην Cosmoteκαι στο Δ. Μέγαρο με τα τηλεφωνικά παρών και τα SMSστο Βουρλούμη και στον Τσαμάζ, την απεργοσπασία και το ρουσφέτι, η διοίκηση θα συνεχίσει.

   Στην επόμενη φάση δεν θα σας στείλει εξορία έξω από το Κορωπί αλλά ακόμα μακρύτερα στα σύγχρονα εργασιακά Νταχάου του γερμανικού κεφαλαίου.

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 30-08-2012

Διαβάστε Επίσης

ΕΚΛΟΓΕΣ Σ.Ε. CTS – ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ

Είναι γεγονός πως με ευθύνη της πολυδιαφημισμένης και χρυσοπληρωμένης εταιρίας που διαχειρίστηκε το ηλεκτρονικό κομμάτι …