Βαθμολογητές σε διατεταγμένη υπηρεσία!

Βαθμολογητές σε διατεταγμένη υπηρεσία!

   dosilogoi 2  

 

 

Συναδέλφισσες –φοι:

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα μας ενημερώνουν, μας τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται για αυθαιρεσίες και απειλές προϊσταμένων σχετικά με την αξιολόγηση.

   Ορισμένοι μάλιστα δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.

   Καρατομούν βαθμολογικά τους συναδέλφους τους, ιδιαίτερα τους παλιούς, μόνο και μόνο για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα και να προβάλουν τον εαυτό τους ότι είναι αυστηροί και ικανοί προϊστάμενοι.

   Τα ακραία παραδείγματα δεν είναι λίγα, με κορυφαίο μια προϊσταμένη στο ΤΕΚ Αγίας Παρασκευής η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα στο ΤΕΚ και βαθμολόγησε όλους τους συναδέλφους της κάτω από τη βάση…. χωρίς καν να τους γνωρίζει!

    Ένα ακόμη ακραίο παράδειγμα είχαμε στην Κέρκυρα, όπου ο προϊστάμενος βαθμολόγησε εκδικητικά τον Πρόεδρο της Τοπικής ΠΕΤ-ΟΤΕ κάτω από τη βάση για να τον τιμωρήσει επειδή προστατεύει τους συναδέλφους της Κέρκυρας και τον έχει καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας για μονομελή συνεργεία και άλλες αυθαιρεσίες.

   Ο ίδιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να βαθμολογήσει κάτω από τη βάση έναν συνάδελφο ΑΜΕΑ σαν δήθεν αντιπαραγωγικό!

   Απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν άνωθεν εντολές από την εργοδοσία, να βαθμολογούν ιδιαίτερα τους παλιούς  εργαζόμενους κάτω από τη βάση ή να τους χαμηλώνουν τη βαθμολογία για να τους εξαναγκάσουν στη συνέχεια να αποχωρήσουν κακήν κακώς από τον ΟΤΕ.

   Ένα επιπλέον ζήτημα σοβαρό έχει να κάνει με τη στάση όχι μόνο των συνδικαλιστικών φορέων ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ κ.λ.π. αλλά και με το ρόλο διάφορων εργοδοτικών καθαρά συνδικαλιστών που όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αλλά σαν παπαγαλάκια τους τρομοκρατούν από το παρασκήνιο.

   Συγκεκριμένα, λένε στους συναδέλφους που έχουν βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και αρνούνται να υπογράψουν αλλά και σε όσους αντιστέκονται και θέλουν να αντιδράσουν, να μην κάνουν καμία ενέργεια ούτε δικαστική, ούτε άλλη για να μην τους στοχοποιήσουν δήθεν.

   Τους καταγγέλλουμε, τους καλούμε να σταματήσουν άμεσα αυτή την βρώμικη τακτική τους και τους πληροφορούμε ότι άμα συνεχίσουν θα τους αποκαλύπτουμε δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους.

   Οι συνάδελφοι που έχουν τιμωρηθεί ουσιαστικά με βαθμολογία κάτω από τη βάση, όχι μόνο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αντιθέτως είναι στοχοποιημένοι και τιμωρημένοι από την ίδια την βαθμολογία που τους έβαλαν.

   Κατά την γνώμη μας πρέπει να αποκτήσουν αποδεικτικά ότι δεν αποδέχονται τη βαθμολογία αυτή, έτσι ώστε όταν και αν οι διοικούντες προχωρήσουν σε επόμενη φάση σε μέτρα εις βάρος τους, ότι δήθεν είναι μη αποδοτικοί κ.λ.π, να έχουν αποδεικτικά στοιχεία και νομικά έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν ότι αντέδρασαν.

   Βέβαια το πρόβλημα μπορεί να λυθεί για όλους άμα η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία και ιδιαίτερα ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που βρίσκεται στην καρακοσμάρα του, αντιδράσουν και παίξουν το ρόλο τους.  

   Γι’ αυτό τα έχουμε τα σωματεία -άλλωστε είναι υποχρέωσή τους- να προστατεύουν τους συναδέλφους και συνδικαλιστικά και νομικά και όχι να σφυρίζουν αδιάφορα ή από το παρασκήνιο να παίζουν το ρόλο του χαφιέ και του δοσίλογου της εργοδοσίας!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 09-03-2016

   Υ.γ:   Όσοι συνάδελφοι χρειάζονται νομική υποστήριξη, να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα: 437433 & 419187 ή να στείλουν e-mail: aseote@yahoo.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα σύντομο ανέκδοτο, για γέλια και για κλάματα: ΕΚΛΟΓΕΣ CTS

Συνάδελφοι άλλη μια εκλογική διαδικασία έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Και δεν εννοούμε τις δυο …