Ανακοίνωση για το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 18-07-2010!

Δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι και εξαρτημένοι!

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Μέσα σε αυτές τις άγριες συνθήκες που βιώνουμε, αποφύγαμε να ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε τις δράσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, της ΓΣΕΕ, του ΠΑΜΕ κ.λ.π.

   Επειδή όμως οι καιροί είναι πολύ σκληροί οφείλουμε να πούμε την αλήθεια  χωρίς σκοπιμότητες.

   Αν δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα και τι μας απειλεί δεν μπορούμε να παλέψουμε και να πολεμήσουμε έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών.

   Αλήθεια πρώτη:  Όλο το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης Ε.Ε – ΔΝΤ κ.λ.π  τους τελευταίους μήνες συντρίβει τις εργατικές κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα.

   Αλήθεια δεύτερη:  Ποτέ μέχρι σήμερα τόσοι και τόσο λίγοι δεν προκάλεσαν τόσους πολλούς.

   Αλήθεια τρίτη:   Αποδείχτηκε πια περίτρανα ότι η εργατική τάξη αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν ήταν ποτέ τόσο ανυπεράσπιστη και χωρίς πολιτική έκφραση.

   Αποδείχτηκε επίσης και φάνηκε καθαρά στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 του Μάη όπου όλοι οι εργαζόμενοι ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συμπολίτευση και αντιπολίτευση φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή και τη διάθεση του κόσμου να τους παραμερίσει και να τους ξεπεράσει.

   Αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί ένα άτυπο και πολύμορφο μέτωπο με στόχο τον αποπροσανατολισμό την πολυδιάσπαση και την απογοήτευση των εργαζομένων. 

   Επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα και όλες οι μορφές που έχει μάθει να χρησιμοποιεί τόσα χρόνια τώρα η πολύμορφη εργατική γραφειοκρατία: Σκόρπιες τρίωρες και 24 ώρες, χωριστές συγκεντρώσεις κ.λ.π. 

   Απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι να συντονίσουν αγώνες και να κάνουν ότι θα έκανε οποιαδήποτε ηγεσία που διαθέτει έστω το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.  Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ συνυπέγραψε με το ΣΕΒ τριετή συμφωνία άγριας λιτότητας υπακούοντας στα κελεύσματα της τρόικας.

   Λειτουργώντας έτσι και η διαπαραταξιακή ηγεσία της ΟΜΕ –ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ΕΣΚ- ΑΓ. ΣΥΝ κ’ ξάδελφος ) ενώ ήταν τελείως ανύπαρκτη σε όλα αυτά που μας απειλούσαν συνέχιζε τη μυστική διπλωματία με τους εντολοδόχους της D.T  Βουρλούμη και σια.

   Ο αδιαφανής τρόπος λειτουργίας τους έφτασε μέχρι το σημείο να συναντηθούν με την Ver.di  που ήρθε στην Ελλάδα και να αποκλείσουν την ΑΣΕ από τη συνάντηση.

   Η Ver.di  ήρθε σε διατεταγμένη υπηρεσία από την D.T για να καθοδηγήσει τους αξιοθρήνητους συνδικαλιστές μας για να μας οδηγήσουν στις θυγατρικές. (Όποιος θέλει να μάθει τι είναι το συνδικάτο που ξεπούλησε τους εργαζόμενους της Γερμανίας να μπει στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα  www.wsws.org).

  • Ήξεραν λοιπόν για τα περιβόητα 7 projects που προβλέπουν περεταίρω κλείσιμο καταστημάτων, συγχωνεύσεις υπηρεσιών και απολύσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη!!!   Αυτό παραδέχτηκαν προχθές στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και το έκρυβαν από τους εργαζόμενους!
  • Συναντιούνται εδώ και μήνες με τη διοίκηση για τη ΣΣΕ, χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το τι παζαρεύουν και  τι παραχωρούν από τα δικαιώματα μας χωρίς μάλιστα να τους έχει εξουσιοδοτήσει κανένας γι’ αυτό.

   Στο προχθεσινό Δ.Σ λοιπόν, προσπάθησαν να χωνέψουμε σιγά- σιγά επιλογές που  
νομίζουμε ότι έχουν αποδεχτεί στο παρασκήνιο όπως:

   α) Μεταφορά 1.600 έως 2.100…. εργαζομένων σε θυγατρική, την περιβόητη υπό δημιουργία  Transfer Company.

   β) Παράδοση του ΟΠΑΚΕ στη διοίκηση της D.T μετά το Σεπτέμβρη.

   γ) Ξεπούλημα διαφόρων κατακτήσεων όπως το μισάωρο, χρονοεπίδομα κ.λ.π. εκτός από τα άλλα μέτρα που θα αποφασίζει η περιβόητη τρόικα και θα υλοποιεί η φαιοπράσινη πολιτική ηγεσία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.

Όλα αυτά επισημάναμε, καταγγείλαμε και παλέψαμε στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Απαιτήσαμε:

  • Πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων για το τι ακριβώς συμβαίνει η μας απειλεί και μαζί με αυτούς να αποφασίσουμε τις μορφές αγώνα που απαιτούν οι συνθήκες.
  • Την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Να καταργηθούν τα προνόμια και τα επιδόματα θέσης από τον προϊστάμενο μέχρι το Βουρλούμη και όλα αυτά τα δις να δοθούν ως αυξήσεις στους εργαζόμενους.

   Η πολύχρωμη ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ όμως συνέχισε στην ίδια πορεία.
   Οδηγούν ολοταχώς όλοι μαζί το καράβι σε συντριβή πάνω στον ύφαλο.

   Εμείς κάναμε ξεκάθαρο το ρόλο τους (ή δεν είναι ικανοί ή ξεχρεώνουν γραμμάτια στη διοίκηση) και τους ζητήσαμε να παραιτηθούν πριν πάρουν στο λαιμό τους χιλιάδες οικογένειες.

   Ο πολιτικός και συνδικαλιστικός “παχυδερμισμός τους” όμως είναι απύθμενος.    
   Εκφράζεται καθαρά και από την ανακοίνωση που έβγαλαν.

    Φυσικά με κανένα τρόπο εμείς δεν θα συναινέσουμε στα παιχνιδάκια τους, ούτε καμία ομοφωνία υπάρχει στο σφάξιμο των συναδέλφων.

   Συναδέλφισσες – φοι:

   Τα ψέματα τελείωσαν. Με το γλείψιμο, το ρουσφέτι, το κουτσομπολιό, τα σούπα – μούπες, δεν θα γλυτώσουμε από τον κίνδυνο των απολύσεων.

   Κανένας: «βύσμα, κολλητός , δικός μας» κ.λ.π. δεν μπορεί να μας γλυτώσει.

   -Ή αντιδρούμε και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

   –Ή με την αδράνεια μας γινόμαστε άθελά μας συνένοχοι των Μπιρμπιλο-Κούτρηδων που συνειδητά οδηγούν το σκάφος να το κάνουν συντρίμμια.

 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Έξω η D.T από τον ΟΤΕ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 ΑΣΕ

   Αθήνα 20-07-2010

Υ.Γ: Πληροφορούμε το βρώμικο κατεστημένο που απαρτίζεται από Βουρλουμάκια, διαπλεκόμενα στελέχη της διοίκησης, εργολαβικά συμφέροντα και παπαγαλάκια των εργολάβων κάθε είδους, που έχει δομηθεί τα τελευταία χρόνια στον ΟΤΕ, ότι δεν πρόκειται να τους διασώσουν ανακοινώσεις με διάφορες χυδαιολογίες κατά της ΑΣΕ που κυκλοφορούν τα διαπλεκόμενα συνδικαλιστικά αποστήματα με υπογραφή του προϊστάμενου της Ηλιούπολης και ενός σουλατσαδόρου από την Αταλάντη!

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …