Ανακοίνωση για το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 25-6-2009.

 Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ

στις 25-6-2009

   Συναδέλφισσες – φοι

    Χθες 25-6-2009 μια ημέρα μετά την κατάληψη του Διοικητικού Μεγάρου από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και την είσοδο των ΜΑΤ στο Διοικητικό Μέγαρο, συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση του το ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

    Ενώ περιμέναμε να συζητήσουμε για τα σοβαρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Διοικητικό Μέγαρο, με την είσοδο των ΜΑΤ και την αυταρχική συμπεριφορά της νέας διοίκησης της DT μέσω του κ. Βουρλούμη, ακολουθήθηκε για άλλη μια φορά η πεπατημένη με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων.

   Η προσπάθειά μας να μπούμε σε ουσιαστική συζήτηση πάνω στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι, απέβη για άλλη μια φορά άκαρπη. Το ΔΣ αναλώθηκε για άλλη μια φορά σε επουσιώδη ζητήματα και δεν κατέληξε σε καμία ουσιαστική απόφαση.

   Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΟΤΕ, έχει αφήσει πολλούς (παλιούς) συμβασιούχους ξεκρέμαστους. Όμως προχώρησε προχθές σε ένταξη στον ΟΤΕ 100 περίπου εργαζόμενων στα καταστήματα που είχαν προσληφθεί από τη δουλεμπορική ΟΤΕ-PLUS. Αυθαιρετώντας για άλλη μια φορά, άφησε έξω πολλούς εργαζόμενους που είχαν περισσότερα χρόνια.

   Παρόμοιες εξελίξεις προβλέπονται και για τους τεχνικούς (νέους συμβασιούχους) της ΟΤΕ-PLUS, HELLASCOM κλπ.

Εντοπίζοντας όλα αυτά κάναμε την εξής πρόταση.

   Παίρνοντας η ΠΕΤ-ΟΤΕ την υπόθεση στα χέρια της, να ξεκινήσουμε 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 30-6-2009 με το παρακάτω πλαίσιο. 

  • Γενικές Συνελεύσεις, άμεσα σε όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουμε τις επόμενες μορφές αγώνα που θα κατοχυρώνουν τις θέσεις εργασίας μας που κινδυνεύουν και θα προωθήσουν για λύση τα άλλα μας προβλήματα.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι με άμεση διαδικασία που θα εντάσσει πρώτα όλους τους παλιούς και στη συνέχεια όλους τους νέους, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και καταβολή όλων των επιδομάτων.
  • Νέες προσλήψεις άμεσα, μέσα από τον ΟΤΕ για να καλυφθούν οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας μας και να βγουν οι εργολάβοι εκτός ΟΤΕ.
  • Κλείσιμο των δουλεμπορικών εταιρειών ΟΤΕ-PLUS, HELLASCOM και ένταξη των συναδέλφων στον ΟΤΕ.
  • Να πεταχτούν έξω οι δουλέμποροι εργολάβοι που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη και ενοικιάζουν ακόμα εργαζόμενους στον ΟΤΕ!!!
  • Να επαναπροσληφθούν, οι τρεις συνάδελφοι που απολύθηκαν και να ενταχθούν στον ΟΤΕ όλοι οι εργαζόμενοι αυτοί. 

Η πρότασή μας μπήκε σε ψηφοφορία και πήρε 3 υπέρ και 30 κατά !

   Όλες οι άλλες παρατάξεις παρά τα κροκοδείλια δάκρια που χύνουν για τους συμβασιούχους, τους παραδίδουν στους Γερμανούς, στο έλεος του κάθε Βουρλούμη, Καραγιώργου κ.λ.π.

Ανάλογη τύχη είχε παρόμοια πρότασή μας πέρυσι, αλλά και στο προηγούμενο ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ, να κλειδώσουμε τους γενικούς διευθυντές όπως ο Καραγιώργος στα γραφεία τους μέχρι να υπογράψουν τη μονιμοποίηση των 170 συμβασιούχων που άφησαν εκτός ΟΤΕ!

Μια πεμπτοφαλαγγίτικη πρόταση.

   Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις ΔΑΚΕ –ΠΑΣΚΕ χρησιμοποιούν κατά καιρούς κάποιους ….. για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

   Ξεφύτρωσε λοιπόν μια πρόταση από το πουθενά από ποιόν άλλο;  Από τον εκπρόσωπο της Ακομμάτιστης (Κ)ενότητας: Να δημιουργηθεί επιτροπή της ΠΕΤ-ΟΤΕ που θα αποτυπώσει και θα καθορίσει το τεχνικό έργο!!! 

   Η πρόταση αυτή, πχ στο δίκτυο, στοχεύει να κόψει δραστηριότητες, θέσεις εργασίας, να νομιμοποιήσει τις εργολαβίες και όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων αυτών που δήθεν κόπτονται γι’ αυτό.

   Σημειώνουμε ότι το έργο δικτύου έχει καθοριστεί και αποτυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα με σημαντικές προσπάθειες και αγώνες από τους εργαζόμενους της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

   Παρά το ότι επισημάναμε όλα αυτά, τις ευθύνες και τα καθήκοντα όλων των παρατάξεων σε Αθήνα και περιφέρεια ότι πρέπει δηλαδή έστω και τώρα:

   ·Να καταγγέλλουν στις επιθεωρήσεις εργασίας, στο ΙΚΑ, στην εφορία, στην ΑΔΑΕ, όσους προϊσταμένους, εργολάβους κλπ, παρανομούν και δουλεύουν σε ζωντανό δίκτυο

   ·Να μην επιτρέπουν καμιά δουλειά πέρα από σκαπτικά και τοποθέτηση στύλων σε εργολάβους και να γίνονται όλες οι δουλειές, όπου χρειάζεται με επιδόματα από τους εργαζόμενους του δικτύου, μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις.

   Όλες οι άλλες παρατάξεις αποδέχτηκαν την «πρόταση» για να ξαναανακαλύψουμε την Αμερική!!!

   Η ΑΣΕ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις εξελίξεις που προοιωνίζουν τέτοιες ενέργειες και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι, θα κυνηγάμε όπως κάνουμε τόσα χρόνια τους εργολάβους και όσους τους καλύπτουν μέσα στον ΟΤΕ όπου και αν τους βρίσκουμε.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να μας καταγγέλλουν όπως κάνουν 15 χρόνια, όποιες παρανομίες διαπιστώνουν.

   Συνάδελφοι

   Πρόθεσή μας είναι σε κάθε ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ να σας ενημερώνουμε για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε.

   Επιπλέον προτείνουμε τη ανάρτηση των πρακτικών του ΔΣ στο site της ΠΕΤ-ΟΤΕ, για να βλέπετε και εσείς την δραστηριότητα και τις θέσεις όσων ψηφίσατε.

Τα μέλη του ΔΣ

Δενδραμής Θύμιος: 6971563722

Στεφανής Γιώργος: 6977842957

Φωλιάς Θανάσης: 6977573345

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …