Ο συνδικαλισμός των δικηγόρων στην πλάτη των συμβασιούχων με την ανοχή της ΓΣΕΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Συνδικαλισμός των δικηγόρων στην πλάτη των συμβασιούχων,
με την ανοχή-προτροπή & προβολή της ανίκανης ηγεσίας της ΓΣΕΕ,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ  στην τηλεόραση για να καλύψει τον προστατευόμενο του, δικηγόρο της ΓΣΕΕ και να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα στο θέμα των συμβασιούχων.

Η ντροπή, η αξιοπρέπεια, η συνδικαλιστική και πολιτική ευθιξία δεν υπάρχουν στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Οι συμβασιούχοι εμπαίζονται απ΄ όλα τα κόμματα μέσα και έξω από τη βουλή, οι απολύσεις συνεχίζονται, η δικαστική διεκδίκηση έφθασε στον Αρειο Πάγο, η ανεργία και η εξαθλίωση είναι πραγματικότητα.

Η ανεπάρκεια των μεγαλοσυνδικαλιστών της ΓΣΕΕ να οργανώσουν τον αγώνα των συμβασιούχων, καλύφθηκε από τον δικηγόρο της ΓΣΕΕ ο οποίος με την ανοχή του προεδρείου, ψαρεύει πελατεία μέσα στα γραφεία της, διορίζει συντονιστικά, οργανώνει συγκεντρώσεις, κατασκευάζει ελπίδες, οργανώνει συνεντεύξεις, γράφει λόγους συμβασιούχων,  φτιάχνει πανό και προφανώς ……….. κονομάει, από τους συμβασιούχους των 600 ευρώ, χωρίς να ντρέπεται και να αντιδρά κανένας.

Όμως είναι ξετσιπωσιά του προέδρου της ΓΣΕΕ να δηλώνει συνειδητά ψέματα ότι η πρόεδρος των συμβασιούχων ΟΤΕ καλύπτεται από το προεδρικό διάταγμα και είναι τακτοποιημένη, όταν ξέρει πολύ καλά, ο ίδιος αλλά και τα 3 μέλη του προεδρείου που προέρχονται από τον ΟΤΕ, ότι είναι απολυμένη από το 2002.

Το αμάρτημα της άνεργης συμβασιούχου, είναι η δήλωσή της στους δημοσιογράφους για το αυτονόητο ότι: Η ΓΣΕΕ και ο δικηγόρος της ΓΣΕΕ πρέπει να στηρίζουν νομικά τους συμβασιούχους χωρίς λεφτά.

Δεν συγχωρούν σ΄ αυτήν, ότι συμμετείχε στο συντονιστικό που πήρε την δέσμευση από τον Καραμανλή για μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  την στιγμή που αυτοί αγνοούσαν το κίνημα των συμβασιούχων.

Το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των συμβασιούχων από το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τον δικηγόρο της δεν πάει άλλο, είναι απαράδεκτο φαινόμενο η πολιτική καθοδήγηση των δικηγόρων στα συνδικάτα.

Αντί να βαφτίζουν γραμματεία το διορισμένο συντονιστικό του δικηγόρου νομίζοντας ότι κάνουν αγώνα, να απαντήσουν σ όλους τους εργαζόμενους:

  • Γιατί όλες οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ-ΑΣ έχουν καταπιεί την γλώσσα τους στα παιχνίδια των δικηγόρων στην πλάτη των συμβασιούχων, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα;
  • Γιατί αφήνουν όλο αυτό το αλισβερίσι να εξελίσσεται;
  • Γιατί δεν μπαίνουν μπροστά σαν ΓΣΕΕ, να καλύψουν νομικά τους συμβασιούχους χωρίς να τους παίρνουν οι δικηγόροι το υστέρημα τους;
  • Γιατί δεν οργανώνουν τον αγώνα των συμβασιούχων;

Συνάδελφοι συμβασιούχοι οργανωθείτε, πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας. Μην επιτρέπετε να σας καθοδηγούν οι δικηγόροι. Αντισταθείτε στα παιχνίδια των κομματικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ.

ΟΛΟΙ στους δρόμους,  στις καταλήψεις.

Αυτόνομος συντονισμός όλων των συμβασιούχων.

Νοέμβρης 2006

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …