Ένα σύντομο ανέκδοτο, για γέλια και για κλάματα: ΕΚΛΟΓΕΣ CTS

Συνάδελφοι άλλη μια εκλογική διαδικασία έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Και δεν εννοούμε τις δυο μέρες των εκλογών, αλλά όλη την διαδικασία της καταμέτρησης και ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων που διήρκεσε τρεις εβδομάδες. (Σε ερώτησή μας ο δικαστικός αντιπρόσωπος Αττικής δήλωσε πως δεν έχει ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο κι ούτε θα ‘θελε να ξαναζήσει.)

Πολλά τα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε από αυτή την διαδικασία.

Το πρώτο που μπορεί να σκεφτεί αυθόρμητα κανείς είναι ότι οι εργαζόμενοι παρά τις δύο συμβάσεις που υπέγραψε η Ενιαία Δύναμη, με προσωπικές διαφορές και μηδενικές αυξήσεις, συνεχίζουν να στηρίζουν την αυτοδυναμία της.

Όχι μόνο να στηρίζουν αλλά και να δυναμώνουν την παράταξη που σαν ιδεολογία της έχει: “τον διάλογο με την διοίκηση, για να σώσουμε ότι μας επιτρέπουν και ίσως δώσουν και κατιτίς παραπάνω.”

Αντίθετα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) που η θέση μας είναι: “Ενωμένοι οι εργαζόμενοι πρέπει δυναμικά να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς και δικαιώματα, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κατακτιούνται”, είδαμε το ποσοστό μας να μειώνεται. 

Εξετάζοντας όμως καλύτερα την διαδικασία μία άλλη πραγματικότητα αποκαλύπτεται, που επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε εκφράσει προεκλογικά και γεννά τεράστια ερωτήματα.

Τρεις βδομάδες καθυστέρησαν αδικαιολόγητα να βγουν τα αποτελέσματα, εξαρτώμενα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Την ευθύνη φέρει η χρυσοπληρωμένη εταιρεία που διαχειρίστηκε την ηλεκτρονική διαδικασία. Η εταιρεία που παρά την δέσμευσή της, δεν υπήρχε εκπρόσωπος της στον χώρο των εκλογών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από την Κ.Εφ.Ε και τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ευθύνη φέρει και η Ενιαία Δύναμη που επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία, δεν άκουσε τις προτάσεις μας (γιατί έτσι ήθελε. Αυτοδυναμία είχε) ώστε η ηλεκτρονική ψηφοφορία να προηγηθεί της φυσικής, κι έτσι να είχαμε ξεμπλέξει από διπλοψηφίες, καθυστερήσεις και οποιεσδήποτε υποψίες νοθείας. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών των τραγελαφικών καταστάσεων ήταν να γίνουν

πολλές  παραβιάσεις του καταστατικού και των αποφάσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. 

Αυτό που προειδοποιούσαμε πριν τις εκλογές πιστεύουμε δυστυχώς ότι συνέβη. 

Υπάρχουν πλέον βάσιμοι φόβοι αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Κάποιοι φαίνεται ότι νοιάζονται μόνο για την διατήρηση των θέσεων και των προνομίων τους, καταστρατηγώντας νόμους & καταστατικά.

Εμείς σαν ΑΣΕ επιθυμούμε να αποτυπωθεί  αναλλοίωτη και χωρίς καμία υποψία νοθείας η βούληση των συναδέλφων

και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια μας, όπως ήδη έχουμε καταθέσει με ένστασή μας και στην Κ.Εφ.Ε.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους που ανησυχούν για το μέλλον και θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια διεκδίκησης όλων όσων μας αναλογούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@ase-ote.gr ή να μιλήσουν με τους κατά τόπους υποψηφίους μας, ώστε να οργανωθούμε καλύτερα στο σήμερα, για να βελτιώσουμε το αύριο έχοντας καλύτερη επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ μας. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί από εδώ και στο εξής για να έχουμε και δράσεις με αυτό το στόχο. 

Κανένας μόνος, όλοι μαζί απέναντί τους για το δίκαιο και το ίσο ! 

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι, απέναντι στα αφεντικά και τα τσιράκια τους.

ΑΣΕ-ΟΤΕ

21/06/2024

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …