ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΙΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΙΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

“Έχουμε υπογράψει σύμβαση διάρκειας δύο ετών και δύο μηνών. Την τιμάμε. Τιμάμε την υπογραφή μας. Πρόθεση καταγγελίας από την μεριά μας δεν υπάρχει.”

“Η διοίκηση δεν θέλει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.”

Αυτή ήταν η απάντηση που λάβαμε από την πλειοψηφία του σωματείου, την Ενιαία Δύναμη δηλαδή, όταν θέσαμε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης αλλά και καταγγελίας της εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη.

Η πρόταση αυτή έγινε στα πλαίσια της 12ης συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS.

Δεν είναι ουρανοκατέβατη, αλλά η συνέχεια των αντιδράσεων στη συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε πριν ένα χρόνο και έφερε σε τραγική θέση τους εργαζόμενους.

Μια πρόταση που έρχεται σε μια εποχή όπου οι εργαζόμενοι λόγο και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση αγγίζοντας τα όρια της φτώχειας, ενώ η εργοδοσία όλο και αυξάνει την κερδοφορία της.

Η ΑΣΕ μαζί με την Ένωση Τεχνικών, την ΕΣΚ και την Ενωτική Συνεργασία, αφήνοντας στην άκρη – για άλλη μια φορά – τις οποίες διαφορές μας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων κατεβάσαμε από κοινού την πρόταση αυτή.

Και η αυτοδύναμη Ενιαία Δύναμη την … απέρριψε.

Απέρριψε την επαναδιαπραγμάτευση ή την καταγγελία της σύμβασης. Της “σύγχρονης σύμβασης που επιτέλους υπογράψαμε με το σωματείο” όπως διατυμπανίζουν τα στελέχη της εταιρείας που επισκέπτονται τους χώρους εργασίας.

Και μπροστά σ’ όλα αυτά, εσύ εργαζόμενε έχεις τις γνωστές δύο επιλογές. Ή γυρνάς την πλάτη, απογοητευμένος, κι αποστρατεύεσαι παραδίδοντας τη ζωή σου και το μέλλον σου στην εργοδοσία και τα τσιράκια της, ή αντιδράς, καθημερινά και μέσα από γενικές συνελεύσεις και οργάνωση στην βάση, μεταξύ των εργαζομένων, πιέζοντας το σωματείο να λειτουργήσει, ως οφείλει. Να λειτουργήσει δηλαδή για την προάσπιση των δικαιωμάτων σου, αλλά και για την βελτίωση της ζωής σου. Αν δεν το κάνει το σωματείο σε αυτή του την σύσταση, τότε το σωματείο πρέπει να γίνουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που θέλουμε να διεκδικούμε τα δίκαια της εργασίας μας .

ΥΓ. “Συζητιέται πως ίσως η DT ή ο ΟΤΕ δώσουν κάποιο έξτρα βοήθημα”, ακούστηκε από την Ενιαία Δύναμη. Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν κι αυτοί.

Προσοχή μη πιέσουν πολύ και πονέσουν τ’ αφεντικά τους, θα συμπληρώσουμε εμείς.

ΑΣΕ

17/10/222

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …