Αποκαλύπτουμε το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης!


Ετοιμάζονται να μας τα πάρουν όλα!
Θα τους αφήσουμε;

Σας παρουσιάζουμε το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης (7ο  Project) που έχει εκπονηθεί  για να διαλύσει  εργασιακές σχέσεις  και εργαζόμενους του ΟΤΕ:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Project Ανθρώπινο Δυναμικό  Κάτοχος του Project CHRO: L. Kyzas

Επικεφαλής του Project CHRO : Georgios Arvanitidis   Μέλη του Project CCO-C : F. Georgoulia


Κύρια κατεύθυνσή τους είναι να μειώσουν τις αποδοχές μας:

   Πεδίο  προγράμματος

   Το Project  έχει στόχο τη μείωση του κόστους προσωπικού και την αύξηση της παραγωγικότητας σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Για την επίτευξη του στόχου πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν μέτρα που χωρίζονται σε τρεις τομείς:

   Θέλουν να δουλεύουμε, να δουλεύουμε, να δουλεύουμε και να μας πληρώνουν με ψίχουλα:

   Α. Μείωση προσλήψεων – καθορισμός του περιορισμού προσλήψεων, σχεδιασμός νέας διαδικασίας προσλήψεων για όλο τον ΟΤΕ Α.Ε.

   Β. Μείωση των ετήσιων αυξήσεων – περιορισμός των αυξήσεων με τη ΣΣΕ 2010. Σχεδιασμός εναλλακτικών προτάσεων και αιτημάτων κατά τις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο έτσι ώστε να σταματήσει η δυναμική αύξηση του κόστους.

   Γ. Μείωση των υπερωριών και επιδομάτων – διερεύνηση όλων των επιδομάτων  
καθώς και της αναγκαιότητας τους. Εξέταση πιθανής κατάργησή τους, μείωσης και 
ενσωμάτωσης. Επανεξέταση της υπερωριακής εργασίας για να ελεγχθεί η  
αποτελεσματικότητα της και προτάσεις για τον έλεγχο αυτής.

   Μας θέλουν αιχμάλωτους όλο το 24ωρο, χωρίς υπερωρίες, χωρίς δικαιώματα:

   Δ. Σχεδιασμός ευέλικτων μορφών εργασίας – σχεδιασμός ευέλικτων εργασιακών συστημάτων για όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας και τη μείωση των υπερωριών.

   Θέλουν να μας πετάξουν στη  χωματερή:

   Ε. Πρόγραμμα ισορροπίας εργασίας και βίου – σχεδιασμός προγράμματος που θα δίνει τη δυνατότητα  στους εργαζόμενους να επιλέξουν τη μερική απασχόληση ή να μην πληρώνονται για χρονικό διάστημα που δεν θα εργάζονται  φυσικά  με δικαίωμα να επανέλθουν στον ΟΤΕ.

   ΣΤ.  Εξέταση και βελτιοποίηση οργανωτικών δομών – αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων ανθρώπινου δυναμικού γα τη βελτίωση  των προσφερόμενων υπηρεσιών. Καλύτερη επικέντρωση στο ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό τις οικονομίες κλίμακος. Εξέταση της αναλογίας υπαλλήλων /  manager ώστε να γίνουν προτάσεις για καλύτερη αναλογία.

   Όταν μιλάνε για εθελούσιες μιλάνε για απολύσεις.  Οι εθελούσιες έξοδοι και τα κίνητρα καταργούνται με τα ασφαλιστικό νομοσχέδιο:

   Α. Εθελούσια έξοδος όσων θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης και συνεχίζουν να εργάζονται.

   Β. Έξοδος με κίνητρα ώστε να αποχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία – είτε γιατί βρίσκουν άλλη   απασχόληση ή γιατί τους μένουν λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση.

   Γ. Νέοι στόχοι – σχεδιασμός προγράμματος εθελουσίας εξόδου συγκεκριμένων ομάδων.

   Όπως έχουμε καταγγείλει έχουν ετοιμάσει να μας μεταφέρουν στην ΟΤΕplus & Hellas-com, γιατί δεν είμαστε «ζωτικής σημασίας» όπως τα g-old-en  boys της D.T:

   Εξέταση μείωσης δαπανών με τη μεταφορά υπηρεσιών και υπαλλήλων που δεν θεωρούνται ζωτικής σημασίας στις νέες επιχειρησιακές μονάδες. Εκπόνηση προτάσεων για νέες business cases και εξέταση αυτών σε όλες τις λεπτομέρειες τους έτσι ώστε να εφαρμοστεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο με συνέπεια την εισροή εσόδων από άλλες πηγές (ιδιωτική αγορά, κυβέρνηση και δημόσια έργα).

   Ποτέ τόσοι λίγοι δεν προκάλεσαν τόσους πολλούς!!!

   Συναδέλφισσες – φοι:   Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο οι περικοπές μισθού, αλλά η ίδια η ύπαρξή μας σαν εργαζόμενοι. 

   Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε καταιγισμό  από την κυβερνητική χούντα και την αποθρασυμένη εργοδοσία της D.T που μας θεωρεί όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ιθαγενείς  της νεοαποικιοκρατίας του 4ου ΡΑΙΧ της Μέρκελ.

   Διαφορετικά δε θα είχαν το θράσος οι γκαουλάιτερ του  Δ. Μεγάρου να προτείνουν τέτοια απροκάλυπτα μέτρα.

   Το κρυφτούλι της αξιοθρήνητης διαπαραταξιακής (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΕΣΚ – ΑΓ. ΣΥΝ κι  ο ξάδελφος) ΟΜΕ-ΟΤΕ   πρέπει να τελειώσει.
   Τι συζητάτε τόσους μήνες με τον  her  L. Kyzas;

   Πετσοκόβουν τις συντάξεις -Κόβουν τους μισθούς μας -Μας καταργούν σαν εργαζόμενους.

   Αν δεν πολεμήσουμε τώρα πότε θα αντιδράσουμε, όταν θα μας πιάσουν αιχμάλωτους;

    -Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλα παιγνίδια στις πλάτες τους.

   -Να σταματήσουν οι 3ωρες και οι σκόρπιες 24ωρες εκτονωτικές απεργίες.

   -Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο.  Αν είστε «δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» να παραιτηθείτε πριν πάρετε στο λαιμό σας τόσες χιλιάδες οικογένειες.

   Σταματήστε τις διαπραγματεύσεις αμέσως. Συζητήστε με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την ΟΤΟΕ, την Π.Ο.Σ.Τ–ΕΛΤΑ, την Π.Ο.Σ-ΟΣΕ, τους συλλόγους των συνταξιούχων  κ.λ.π. για να συντονιστούμε σε ένα παρατεταμένο αγώνα που θα τον σταματήσουμε μόνο όταν νικήσουμε.

   Απαιτούμε: ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

   Να καταργηθούν τα προνόμια και τα επιδόματα θέσης από τον προϊστάμενο μέχρι το Βουρλούμη και όλα αυτά τα δις να δοθούν σαν αυξήσεις στους εργαζόμενους.

Να φύγει η κυβερνητική χούντα και τα έκτακτα ανακοινωθέντα της!

Έξω η D.T από τον ΟΤΕ!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα 26-05-2010

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …