Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς του πριμ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νοέμβρης 2001

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, για το απαράδεκτο καθεστώς του πριμ, που όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά με την σύμφωνη γνώμη της ΟΜΕ-ΟΤΕ, παίρνει νέες προκλητικές – αντεργατικές διαστάσεις.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που αντί να αντισταθεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προκαλεί η επέκταση και γενίκευση του πριμ, συμμαχεί και συμπλέει με τη Διοίκηση, σε βάρος των εργαζομένων. Να γιατί διαμαρτύρονταν πριν ένα χρόνο όταν η Διοίκηση χορηγούσε το πριμ της περσινής χρονιάς. Δεν ήθελε την κατάργηση του αλλά συμμετοχή της στο μοίρασμα.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αντί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους για την ουσιαστική αύξηση των μισθών και την κατάργηση του καθεστώτος του πριμ, πήρε πρωτοβουλίες για θεσμοθέτησή του μέσα από τη ΣΣΕ, διευκολύνοντας τη Διοίκηση.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποδέχτηκε το πετσόκομμα της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, διευκολύνοντας έτσι τη Διοίκηση να μεταφέρει μέσω του πριμ, μισθολογικές δαπάνες από το τεχνικό-παραγωγικό προσωπικό, στα υπηρεσιακά στελέχη και σε μια ομάδα συναδέλφων που ουσιαστικά εργάζεται με νέες εργασιακές σχέσεις!

Για πρώτη φορά το πριμ, αποτελεί την κύρια μορφή αύξησης των αποδοχών μας!

Για πρώτη φορά οι αυξήσεις των αποδοχών μας, συνδέονται με την κερδοφορία της επιχείρησης και όχι με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας !!!

Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ: Να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει. Να καταγγείλει αμέσως τον όρο 32 της ΣΣΕ 2001-2002 και να διαπραγματευθεί τη σύναψη συμπληρωματικής ΣΣΕ, που θα ενσωματώνει ισόποσα, το συνολικό ποσό του πριμ στους μισθούς μας.

Καλούμε την ΠΕΤ-ΟΤΕ: Να εγκαταλείψει την στάση ανοχής και κάλυψης της πολιτικής Μανασή-ΟΜΕ-ΟΤΕ, να πάρει πρωτοβουλίες εκφράζοντας τη διάθεση των μελών της, για την επιτυχία του παραπάνω στόχου.

Καλούμε τους εργαζόμενους: Να αποδοκιμάσουν τα σχέδια Μανασή- ΟΜΕ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από το κύριο ζήτημα σήμερα. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση, με τα παζάρια Κυβέρνησης, Κόκκαλη, Vodafon, Αμερικάνων, κλπ για το παραπέρα ξεπούλημα σε ότι απέμεινε από τον ΟΤΕ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΙΜ

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΣΕ

Συνάδελφοι ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …