Infote: Οι κομματικοί συνδικαλιστές κάνουν την κότα και οι Διευθυντές κάνουν συνδικαλισμό!!!

Infote: Οι κομματικοί συνδικαλιστές κάνουν την κότα

     και οι Διευθυντές κάνουν συνδικαλισμό!!!

Ο μικρόκοσμος της Infote, μας δείχνει που έχει οδηγηθεί επιχειρησιακά-συνδικαλιστικά-πολιτισμικά ολόκληρος ο ΟΤΕ από τους κομματάρχες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ.

Η σήψη, η παρακμή, η κομματικοποίηση, το κομματικό όφελος, κυρίως όμως το προσωπικό όφελος και η ξεδιαντροπιά φαίνονται καθαρά στην ανακοίνωση των Διευθυντών της Infote, που σκόπιμα μπερδεύουν στο μυαλό τους (τον γιάπι, τον συνδικαλιστή και τον εργαζόμενο), στην προσπάθεια τους να σταθεροποιήσουν την θέση τους, την κάρτα τους, το αυτοκίνητο τους, τα ταξιδάκια τους, τα λουκούλλεια ψευτοσυνέδρια, κλπ. στις νέες συνθήκες με κυβέρνηση της ΝΔ

Οι άμοιροι κοντεύουν να πείσουν και τον εαυτό τους ότι με τα ακαταμάχητα προσόντα τους έγιναν Διευθυντές, λες και δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι πως διορίζονται οι Διευθυντές τα τελευταία χρόνια και τι είδους προσόντα χρειάστηκαν.

Όπως όλοι οι νεογιάπιδες του κόσμου: Τονίζουν «η εταιρεία μας», έτσι αισθάνονται οι άνθρωποι, αφεντικά. Απαξιώνουν τον συνδικαλισμό, τους συνδικαλιστές και τα συνδικάτα που «..βλάπτουν σοβαρά το μέλλον, την πρόοδο της Infote και κατ΄ επέκταση το προσωπικό που εργάζεται σ΄ αυτήν.»

Με μια ματιά στα ονοματάκια όσων υπογράφουν βλέπουμε να φιγουράρουν και οι: Κοτρώνης Π. (ΠΑΣΚΕ) τέως πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Διαμαντης Ε. (ΠΑΣΚΕ) τέως πρόεδρος ΠΕΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης, Κολυβάς Π. (ΣΥΝ) τέως νυν ΔΣ ΠΕΠΑΣΥ, Ξένος Ι. (ΔΑΚΕ) νυν Ελεκτ. Επιτρ. ΟΜΕ-ΟΤΕ, κλπ.

Αλήθεια, ποιος έχει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της Infote;

  • Ποιος διόρισε και στήριξε την Διοίκηση της Infote (των τέως συνδικαλιστών Γρεβενίτη, Βασιλαρά), που διόρισαν τους υπογράφοντες;
  • Ποιος ευθύνεται και έκανε πράξη την ανασυγκρότηση της Volt;
  • Ποιανού σχέδιο είναι η απαξίωση της Infote;
  • Ποιος απαξιώνει κάθε υπάλληλο που προέρχεται από τον ΟΤΕ;

Η ΑΣΕ

Μερικοί συνάδελφοι λένε ότι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι, όμως για άλλη μια φορά εμείς της ΑΣΕ δεν είμαστε ίδιοι με τους κομματικούς συνδικαλιστές.

Η ΑΣΕ την τελευταία δεκαετία, πολλές φορές έβαλε θέμα στα συνέδρια ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΠΕΤ-ΟΤΕ, να πετάξουμε έξω από τα συνέδρια και να διαγραφούν από τα συνδικάτα όλοι οι Διευθυντές σαν άνθρωποι της εργοδοσίας. Απορρίφθηκε απ΄ όλους μαζί, το προεδρείο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣ-ΕΣΚ δεν το έβαλε καν σε ψηφοφορία. Θαυμάστε τους.

Η ΑΣΕ έσπασε την απομόνωση των εργαζομένων της Infote. Οταν δυο μέλη της από το ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ & ΠΕΤ-ΟΤΕ πήγαν για ενημέρωση,  Διευθυντής που υπογράφει μας απαγόρευσε την ενημέρωση και φώναξε τους σεκιουριτάδες να μας πετάξουν έξω.

Εμείς όμως συγκεντρώσαμε τους εργαζόμενους και τους ενημερώσαμε. (Έστω και καθυστερημένα ευχαριστούμε πολύ τον γνωστό ρουφιάνο που μας είχε βάλει σε ανοιχτή ακρόαση με την Διοίκηση!)

Η ΑΣΕ στο τελευταίο ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ πρότεινε συζήτηση της ανακοίνωσης των Διευθυντών της Infote και απορρίφθηκε από το προεδρείο.

Η ΑΣΕ στο πολιτιστικό κέντρο Αττικής, αρνήθηκε την συμμετοχή της σε ψηφοδέλτιο με 3-4 αριστερούς Διευθυντές, (ένας απ΄ αυτούς υπογράφει την ανακοίνωση των Δ/ντών της Infote).

Πως όμως οι κομματικές ηγεσίες να συμφωνήσουν

με τους εργαζόμενους και την ΑΣΕ:

Όταν τα τελευταία χρόνια στο ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ υπήρχαν μέχρι και 5 Διευθυντές, όταν σε ΔΣ σωματείων επίσης είχαμε Διευθυντές, όταν σαν σύνεδροι και στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣ φιγουράρουν δεκάδες Διευθυντές, όταν κάποιοι αριστερούληδες λένε και δεν ντρέπονται, ότι οι αριστεροί Διευθυντές είναι καλοί Διευθυντές, έρχονται και στις πορείες. Εμείς λέμε σ΄ όλους, να τους χαίρονται.

Η ΑΣΕ μαζί με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς:

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Διαμερισματάρχες και προϊστάμενοι, ΔΕΝ μας εκπροσωπούν γιατί είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, είναι άνθρωποι της εργοδοσίας.

Διαφωνούμε έντονα με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΣ, που έχουν την δική τους λογική συνδιαλλαγής για αμοιβαία οφέλη με τους Διευθυντές, γι΄ αυτό άλλωστε τους επιβάλουν και τους επιδοτούν με ψήφους στα ψηφοδέλτια τους.

 Ποιος εργαζόμενος στα ΤΕΚ, στα Δίκτυα, κλπ, εξουσιοδοτεί για εκπρόσωπο του στο συνδικάτο, τον Διαμερισματάρχη του, τον προϊστάμενο του; ΚΑΝΕΝΑΣ.

 Γιατί όμως υπάρχουν τόσοι στα ΔΣ, στα συνέδρια των σωματείων;

 Για άλλη μια φορά απαιτούμε να ακουστεί η φωνή και η άποψη των 5.000 μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ στην Αττική, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.

ΕΞΩ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι, μην παραιτείστε, μην αδιαφορείτε, μην συμβιβάζεστε. 

Ψηλά το κεφάλι, είναι ελάχιστοι και είμαστε 17.000

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

29-12-2004

Διαβάστε Επίσης

να γιατί ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουμε ΑΣΕ

– Ναι αλλά , “εμείς έχουμε το θάρρος και υπογράφουμε συμβάσεις, ενώ η ΑΣΕ μόνο …