Ανακόινωση του Σωματείου της Wind σχετικά με τα προβλήματα στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίαςτης WIND!

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ WIND
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΜΕΡΤΑ
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
 
Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν προβλήματα στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας της WIND. Δεκάδες σταθμοί βάσης σε όλη την Ελλάδα έμειναν σβηστοί με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μην έχουν κάλυψη. Πολλοί συνδρομητές και εταιρικοί πελάτες έκαναν παράπονα αφού έμειναν χωρίς σήμα. Ο λόγος που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα είναι πως έχουμε αρκετούς σταθμούς βάσης που είναι αδύνατη η παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ και  η τροφοδοσία ρεύματος γίνεται με γεννήτριες που ανήκουν στην  εταιρία ΗΛΒΙΟΚΑΤ. Η εν λόγω εργολαβική εταιρία αρνείται να παρέχει πλέον υπηρεσίες στην WIND. Απευθυνθήκαμε στην διοίκηση της WIND αλλά δεν πήραμε απάντηση ή ενημέρωση. Σιγή ιχθύος!!!
Υπάρχει σιγή την στιγμή που η ΗΛΒΙΟΚΑΤ κόβει σκόπιμα την παροχή ρεύματος από τις γεννήτριές της !
Φυσικά,  δεν υπάρχει  η ίδια μυστικότητα στους δίκαιους αγώνες του σωματείου μας. Τότε η διοίκηση της WIND γίνεται  λαλίστατη και εκτοξεύει απειλές…
Αυτή η περίεργη ομερτά μάς προβληματίζει!
Παρά το ότι δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, γνωρίζουμε  ότι η ΗΛΒΙΟΚΑΤ έχει κάνει αίτημα πτώχευσης. Επίσης, οι υπάλληλοί της τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε επίσχεση εργασίας και έχουν προσφύγει στις επιθεωρήσεις εργασίας για να εισπράξουν τα απλήρωτα ημερομίσθιά τους. Ως σωματείο έχουμε εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της ΗΛΒΙΟΚΑΤ και έχουμε ενημερώσει για τα παραπάνω και τη διοίκηση της WIND για την συμπεριφορά αυτής της εργολαβικής εταιρίας στους υπαλλήλους της.
Προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα:
Τι είδους συμβόλαια  έχουν υπογράψει οι δύο εταιρίες που μπορεί ο εργολάβος (ΗΛΒΙΟΚΑΤ) να σταματήσει όποτε αυτός κρίνει την παροχή εργασιών;
Μήπως η WIND έχει οικονομικές εκκρεμότητες με τον εργολάβο και αυτός προχώρησε σε παύση εργασιών; Το θέμα ρίχνει φως γενικότερα στις εργολαβίες, τόσο για τους όρους παροχής εργασίας αλλά και τις ίδιες καθ’ αυτές τόσο στα τεχνικά τμήματα όσο και στην Εξυπηρέτηση Πελατών. Επί σειρά ετών οι διοικήσεις της WIND παραχωρούν εργασίες που γίνονται από συναδέλφους μας σε εργολαβικές εταιρίες  υποθηκεύοντας το εργασιακό μας μέλλον, αφού οι συνθήκες εργασίας, ωράρια εργασίας  και τα εργατικά δικαιώματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ενώ οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί αφού δεν υπάρχουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κάποιοι από τους εργολάβους  λαμβάνουν και προνομιακή μεταχείριση που την ανταποδίδουν στην WIND λειτουργώντας ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στους αγώνες του σωματείου μας.
Το σωματείο μας δεν έχει «προτίμηση» για κανένα εργολάβο. Το σωματείο μας ζητά σταθερά από την  ίδρυσή του, οι εργασίες της συντήρησης του δικτύου τόσο των κεραιοσυστημάτων  όσο  των γεννητριών και των συστημάτων ψύξης θέρμανσης  να είναι αρμοδιότητα των εργαζομένων της WIND. Αυτό το διεκδικούμε με παράλληλη απορρόφηση/πρόσληψη στη WIND των εργαζομένων συναδέλφων μας στις εργολαβικές εταιρίες, ώστε να πάψουν να είναι έρμαια των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών και της εξοντωτικής εκμετάλλευσης που υφίστανται εκεί, ώστε να σταματήσουμε τη μαζική χρήση των εργολάβων για να παρακάμπτονται οι συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει.
Η εξέλιξη αυτή μάς  αφορά ιδιαίτερη αυτή την χρονική στιγμή αφού μία άλλη εργολαβία για το network sharing αποτελεί  επιλογή των WIND & VODAFONE.  Τα προβλήματα με την ΗΛΒΙΟΚΑΤ δείχνουν τα προβλήματα που θα υπάρξουν για την WIND με τη νέα εταιρία. Όποτε θα κρίνει η νέα εταιρία πως πρέπει να πιέσει για επιπλέον χρηματοδότηση ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του δικτύου θα κρεμάει την WIND, με αποτέλεσμα χιλιάδες ή και εκατομμύρια συνδρομητές και εταιρικοί πελάτες να μένουν χωρίς υπηρεσίες.
Το αίτημά μας να υλοποιηθεί το network sharing από τους συναδέλφους μας στα τεχνικά τμήματα που διαθέτουν τις γνώσεις και την εμπειρία παραμένει επίκαιρο και θα το διεκδικήσουμε με διαρκείς αγώνες.
Καλούμε τη διοίκηση της WIND να ενημερώσει άμεσα το σωματείο μας για το τι ακριβώς συμβαίνει με την ΗΛΒΙΟΚΑΤ.
Να μας ενημερώσει αν έχει οικονομικές εκκρεμότητες με την ΗΛΒΙΟΚΑΤ.
Να μας ενημερώσει για τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και την χρονική διάρκεια και πότε επιτέλους θα επιλυθεί το πρόβλημα που διαρκεί σχεδόν μία εβδομάδα.

Το ΔΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (wind)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

 

Σαν ΑΣΕ να προσθέσουμε οτι τα ίδια θα γίνουν και στον ΟΤΕ!

 

Διαβάστε Επίσης

Κλείνουμε την δουλεμπορική OTEplus!

Κλείνουμε την δουλεμπορική OTEplus! Εντάσσονται οι εργαζόμενοι της OTEplus στον ΟΤΕ αλλά με μειωμένα δικαιώματα. …