Ο ολοκληρωτισμός στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θα περάσει!!! Αποκατάσταση της εργατικής δημοκρατίας τώρα!!!

Ο ολοκληρωτισμός στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θα περάσει!!!

Αποκατάσταση της εργατικής δημοκρατίας τώρα!!!

 

  Η εργοδοτική παράταξη <<Ενιαία Δύναμη>> για άλλη μια φορά καταστρατήγησε καταστατικό, θεσμούς και νόμους αδιαφορώντας για:
  •    Την ιστορία της ΟΜΕ ΟΤΕ που με αγώνες και κατακτήσεις σφυρηλάτησε αγωνιστικά αλλά και καταστατικά την ενότητα, την δημοκρατία και την αναλογική εκπροσώπηση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων!
  • Την ψήφο των χιλιάδων εργαζομένων.
  • Την ψήφο των συνέδρων (όσων δεν είχαν αντικαταστατικά αποκλείσει).
  • Απαξίωσαν το καταστατικό που όλες οι παρατάξεις είχαν ευλαβικά σεβαστεί τα τελευταία 35 χρόνια.
   Έτσι, ενώ το καταστατικό εναρμονισμένο με το νομό 1264 από το 2003 στο άρθρο 24 με σαφήνεια υποχρεώνει την αναλογική εκπροσώπηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων στη εκτελεστική επιτροπή με εκλογικό μετρό 35/ 13 =2.69 (που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια).

      Οι αντικαταστατικές τους πρακτικές :

  •    Ο αυθαίρετος αποκλεισμός ενός αντιπροσώπου και η κλοπή μιας έδρας από την ΑΣΕ.
  •    Ο αποκλεισμός μιας παράταξης από την εκτελεστική επιτροπή της CTS.
  •    Η αποβολή του ιστορικού και ιδρυτικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ (πρώην ΕΕΤΕ ΟΤΕ ) από την ΟΜΕ ΟΤΕ.
  •    Ο αποκλεισμός ενός συνέδρου από το σωματείο της πληροφορικής.
  •    Ο αποκλεισμός της παράταξής μας από την εκτελεστική επιτροπή της ΟΜΕ ΟΤΕ.
   Κοινή συνιστάμενη όλων των παρανομιών είναι το εκφυλισμένο επιχείρημα της πλειοψηφίας, δηλαδή η δικαιολόγηση οποιασδήποτε ενέργειας, κόντρα σε θεσμούς, καταστατικά και την ίδια την έννοια της δημοκρατίας, εφόσον επικρατεί η πλειοψηφία.
   Αν τα τετελεσμένα αυτά έχουν και την έγκριση του νομικού συμβούλου της ΟΜΕ σε αντικαταστατικές πρακτικές, τότε προφανώς λειτουργεί πλέον ως νομικός σύμβουλος της παράταξης της «Εννιαίας Δύναμης» και όχι του οργάνου.
 
   Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αποφασίσαμε να μην συνθηκολογήσουμε με τις πρακτικές της εργοδοτικής παράταξης “Ενιαία Δύναμη” που οδήγησαν στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΟΤΕ και της ελληνικής κοινωνίας από την εργοδοσία της D.T και τον ΟΤΕ.
 
   Είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την <<απόσυρση>> και την υποχρέωση σε παραίτηση χιλιάδων εργαζομένων του ΟΤΕ και την βίαιη απόσπαση του 65% των εργαζομένων στις θυγατρικές στις οποίες τους υποχρέωσαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθού και προσωπικές διαφορές.
 
   Για να εξασφαλίσουν τις Συνδικαλιστικές τους απαλλαγές και μπόνους αποδοτικότητας υποθήκευσαν το μέλλον όλων μας στις θυγατρικές και σίγουρα τo ίδιο σχεδιάζουν για τις επόμενες συμβάσεις σε ΟΤΕ και Cosmote.
 
   Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παρανομούν και θα αποφασίσει η δικαιοσύνη στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε.
 
   Είναι η μοναδική ίσως φορά που εκκρεμούν τόσες αγωγές από παρατάξεις και σωματεία εναντίον ουσιαστικά της παράταξης που διέλυσε δημοκρατικές διαδικασίες, δικαιώματα εργαζομένων αλλά πάνω από όλα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο συνδικαλιστικό κίνημα του ομίλου.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΑΣΕ

21/3/2022

Διαβάστε Επίσης

ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ; ή ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ;

Νοιάζεστε; εκεί πάνω ψηλά στο Μέγαρο, που η Αθήνα έχει βουλιάξει από καλωδιακές βλάβες λόγω …