Το ψήφισμα που κατέθεσε η ΑΣΕ στο 39ο Σύνεδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και καταψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις!

ΨΗΦΙΣΜΑ

   Το 39ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφασίζει:

   1. Το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ να συναντηθεί άμεσα με τη διοίκηση του ΟΤΕ με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οριστική ένταξη όλων των εργαζομένων από τις θυγατρικές εταιρείες στον ΟΤΕ, με τα ίδια δικαιώματα και στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο του ΟΤΕ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και το πτυχίο τους.
   2. Δεν θα υπογραφεί καμία ΣΣΕ αν δεν εμπεριέχει τον όρο ότι ο βασικός μισθός όλων των εργαζομένων που απασχολεί ο ΟΤΕ θα είναι όσο είναι το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο των εργαζομένων του ΟΤΕ που ορίζεται από τη ΣΣΕ του 2011 και η οποία θα επανέλθει το 2015, δηλαδή τα 1008 ευρώ της Υ.Ε.
   3. Πέρα από την επαναφορά της ΣΣΕ του 2011 όπως αυτή θα επανέλθει το 2015, θα πρέπει να διεκδικήσουμε και επιπλέον αυξήσεις αντίστοιχες με τα κέρδη του ΟΤΕ και την επαναφορά του οικογενειακού επιδόματος στο τρέχον μισθολογικό κλιμάκιο όπως ορίζει ο νόμος και όχι στο 4ο που παράνομα πάγωσε με την ΣΣΕ του 2008 και τώρα οι συνάδελφοι τρέχουν στα δικαστήρια και δικαιώνονται.
   4. ΤΟ Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, συνδικαλιστικές, νομικές κ.λ.π. έτσι ώστε να υποχρεωθεί η διοίκηση και να επαναφέρει τις ΣΣΕ που η ίδια αυταρχικά και παράνομα καταπάτησε και αφορούν τόσο τον λογαριασμό νεότητας που πρέπει να επανέλθει στις 10 χορηγίες, όσο και το επίδομα οδήγησης.
   5. Το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ να προκαλέσει άμεσα συνέντευξη τύπου και να καλέσει όλα τα κανάλια, εφημερίδες, μπλοκ κ.λ.π. στις οποία να καταγγείλει:
    α) Tην πολιτική της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, την αποανάπτυξη που έφερε με τα ξεπουλήματα των θυγατρικών στα βαλκάνια, του δορυφόρου της Hellas Sat, το κλείσιμο 300 και πλέον καταστημάτων και τη συρρίκνωση των τεχνικών τμημάτων, το χάσιμο 6.000 και πλέον σταθερών θέσεων εργασίας και την αντικατάσταση μέρος αυτών (περίπου 700 στα δυο χρόνια) με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και με μισθούς πείνας μέσα από τις δουλεμπορικές θυγατρικές Oteplus, E-Value, OTEglobe κ.λ.π.
    β) Την ΑΔΑΕ για την στρουθοκαμηλική τακτική την οποία εφαρμόζει, αφήνοντας την Deutsche Telekom να απασχολεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσα από τις δουλεμπορικές θυγατρικές και να τους παρουσιάζει σαν κανονικούς εργαζομένους του ΟΤΕ.
    γ) Την Deutsche Telekom και τη διοίκηση του ΙΚΑ με τον περιβόητο διοικητή του και πρώην πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ Ροβέρτο Σπυρόπουλο που εξακολουθούν με διάφορα τερτίπια να κρατάνε ασφαλισμένους όλους τους τεχνικούς του ΟΤΕ σαν υπάλληλους γραφείου και να μην τους εντάσσουν στις ειδικότητες και στον κλάδο που έχουν με αποτέλεσμα, η D.T να παίζει παιγνίδια με ISO ζητώντας από τους τεχνικούς που δουλεύουν χρόνια να αποδείξουν αν είναι τεχνικοί και πολλοί συνάδελφοι να χάνουν τα Β.Α.Ε.
Οι σύνεδροι του 39ου Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Τέμενη: 06 Απριλίου 2014.

 

Διαβάστε Επίσης

45η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ Σ.Ε. CTS στην ΤΕΜΕΝΗ

45η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ Σ.Ε. CTS στην ΤΕΜΕΝΗ   Ανώδυνα, ανεπαίσθητα κι ειρηνικά Πάει πέρασε κι …