Παράνομος και Ανάλγητος ΟΤΕ: Πειθαρχικά, απολύσεις και διώξεις.

Παράνομος και Ανάλγητος ΟΤΕ: Πειθαρχικά, απολύσεις και διώξεις.

Συνεχίζει ασύδοτη η εργοδοσία σε ΟΤΕ και Cosmote, με καταγγελίες εργαζομένων να κάνουν λόγο για πειθαρχικά κατασκευασμένα και με απαίτηση παρουσίας τους, ενώ δεν έχουν δικαίωμα μετάβασης. Εργαζόμενοι υποστηρίζουν σε σχετιό βίντεο εκβιάζονται, άλλοι αποπειρούνται αυτοκτονία, και τίποτε δεν φτάνει στις ειδήσεις, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι. «Η σαφής εντύπωση που δίνεται είναι ότι η Εταιρεία δρα με κυβερνητική κάλυψη και κυβερνητικές πλάτες»

 

Συνεχίζει ασύδοτη η εργοδοσία σε ΟΤΕ και Cosmote. Σε πειθαρχικά κατασκευασμένα και με απαίτηση παρουσίας των εργαζόμενων, ενώ δεν έχουν δικαίωμα μετάβασης. Εργαζόμενοι εκβιάζονται, άλλοι αποπειρούνται αυτοκτονία, και τίποτε δεν φτάνει στις ειδήσεις, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι.

Τρεις από τους εργαζόμενους, οι Αποστόλης Μαράκης, Δήμητρα Κορκολιού και Γιώργος Σαμπορδάνης, προέβησαν σε καταγγελίες μπροστά στην κάμερα, για τις συνθήκες που επικρατούν. Δύο εξ αυτών έχουν κληθεί σήμερα μπροστά σε ένα από τα στημένα πειθαρχικά που κατασκευάζει η εταιρία, στο πλαίσιο των «αναδιαρθρώσεων» και των τριών θυγατρικών που θέλει να φτιάξει, αγνοώντας δίκαια και αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.

Οι τρεις που υψώνουν τη φωνή τους, προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες για την μεταχείριση που τους επιφυλάσσεται, μετά από δεκαετίες δουλειάς. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και της Cosmote, για να «χωρέσουν στο επιχειρηματικό πλάνο» αντιμετωπίζουν μια ψυχροπολεμική και εκβιαστική πραγματικότητα. Εργαζόμενοι «διώκονται και εκβιάζονται προκειμένου να παραιτηθούν, παίρνοντας ψίχουλα», γίνονται μεταφορές προσωπικού από την επαρχία στην Αθήνα – κάτι που αν δεν λειτουργήσει εκβιαστικά για να φέρει παραίτηση, οδηγεί σε χωρισμό των οικογενειών, ενώ «κάποιοι παραιτήθηκαν ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία» – ένας υπάλληλος της εταιρίας κρεμάστηκε μέσα στο γραφείο…

Ο Απόστολος Μαράκης καταγγέλει, για τη δική του περίπτωση, επίσης. Μετά από 33 χρόνια στην εταιρία, πήρε αναρρωτική από το Σεπτέμβρη και ήταν ακριβώς η εποχή που επέλεξαν για να του στείλουν κατηγορητήριο. Αρνήθηκαν να δουν οποιονδήποτε μάρτυρα υπεράσπισης του και απαιτούν παρουσία των εργαζόμενων στα κατασκευασμένα πειθαρχικά, εν μέσω πανδημίας. Το με ποιον κωδικό και σε ποιες αίθουσες, με πόσους μέσα και ποια μέτρα προφύλαξης είναι άδηλον. Ο κος Μαράκης σήμερα αντιμετωπίζει δευτεροβάθμιο πειθαρχικό σε αυτές τις συνθήκες.

Στόχος της εταιρίας, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, είναι να φύγουν «Σκούπα όλοι οι παλιοί» , όσοι έχουν κάποια εργατικά δικαιώματα ακόμη. Παράλληλα, όπως καταγγέλουν οι συνήγοροι των εργαζόμενων «διενεργούν τις συνεδριάσεις χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο του συνηγόρου, του πειθαρχικώς κατηγορούμενου ή/και του μάρτυρα υπεράσπισης, με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας», τα ίδια μέτρα που δεν σέβονται οι ίδιοι.

Όπως σημειώνουν οι συνήγοροι των υπό δίωξη υπαλλήλων «η σαφής εντύπωση που δίνεται είναι ότι η Εταιρεία δρα με κυβερνητική κάλυψη και κυβερνητικές πλάτες»: αυτή είναι η μόνη εξήγηση για την επιδεικτική της αδιαφορία για τη νομιμότητα, τα υγειονομικά μέτρα, τα εργασιακά δικαιώματα, την ψυχική και σωματική υγεία ανθρώπων που εργάστηκαν εκεί επί δεκαετίες. Για τον ΟΤΕ και την Cosmote ο σεβασμός των μέτρων και η προστασία των θέσεων εργασίας δεν ισχύουν – και όχι μόνον δεν ισχύουν, αλλά έχει προβεί σε παρανομίες και ακρότητες για να καταφέρει επιχειρηματικούς στόχους εις βάρος ανθρωπίνων ζωών και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

ΠΗΓΗ: https://thepressproject.gr

Διαβάστε Επίσης

Όρτσα !

Όρτσα !     ΑΣΕ-ΟΤΕ 7/6/2023