Τα εργατικά ατυχήματα και η συγκάλυψή τους από την εργοδοσία και τα πολύχρωμα συνδικαλιστικά γιουσουφάκια της.

Τα εργατικά ατυχήματα και η συγκάλυψή τους από

την εργοδοσία και τα πολύχρωμα συνδικαλιστικά γιουσουφάκια της.

  Πολλά εργατικά ατυχήματα δεν δηλώνονται καθόλου, κουκουλώνονται από τους υπεύθυνους προϊστάμενους και διευθυντές.

   Πολλές φορές δεν τα δηλώνουν ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τρομοκρατημένοι από τους προαναφερόμενους… για να μην βρουν κανα μπελά.

   Το χειρότερο όμως είναι ότι κουκουλώνονται και από τα σωματεία και απ’ όλες τις παρατάξεις εκτός από την ΑΣΕ που, και τα καταγγέλλει και τα δημοσιοποιεί.

   Το πολύ πολύ να βγάλουν καμία ανακοίνωση -όταν το ατύχημα δεν μπορεί να κρυφτεί- με επαναστατικά λογάκια και κούφιες απειλές… για ξεκάρφωμα!

   Παράδειγμα, η «σκληρή» για πρώτη φορά ανακοίνωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Αφού λέει λέει λέει… ότι, θα θα θα… δεν καταλήγει πουθενά. Το ατύχημα στο κολωνάκι δεν μπορούσε να κρυφτεί.

   Τι θα κάνουμε όμως αφού η διοίκηση για πρώτη φορά παραδέχεστε ότι είναι «τραμπούκικη» και «εξευτελιστική» για τον ΟΤΕ και όλα τ’ άλλα;

Συγκέντρωση; Απεργία; Τι;     Τίποτε απολύτως!

   Ποτέ, κανένα σωματείο και καμία παράταξη δυστυχώς, δεν έχει καταγγείλει στις επιθεωρήσεις εργασίας, στην Α.Δ.Α.Ε και όπου αλλού χρειάζεται τα εργατικά ατυχήματα και την παραβίαση απορρήτου από τους εργολάβους. 

   Δεν καταγγέλλουν το εργατικό ατύχημα, δεν καταγγέλλουν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που δεν παίρνουν μέτρα «για να μαζευτούν μήπως προλάβουμε τα χειρότερα» και όπου μπορούν χτυπάνε την ΑΣΕ που τα αποκαλύπτει και τα καταγγέλλει για να εξευμενίσουν το αφεντικούλι τους.

   Η ΑΣΕ όμως, όσο την  χτυπάνε τόσο δυναμώνει. Όσο προσπαθούν να την φιμώσουν όλο και πιο μαχητικά θα αγωνίζεται και θα κερδίζει νίκες σαν κι αυτή:

 

Τα διμελή συνεργεία είναι υποχρεωτικά για την εργοδοσία!

Συνάδελφοι επαναστάτες της ΠΕΤ-ΟΤΕ (έστω και όψιμοι) πάμε από αύριο όλοι μαζί σε όλους τους χώρους δουλειάς να υποχρεώσουμε τους προϊσταμένους να τα εφαρμόσουν.

   Περιμένουμε τηλεφώνημα να μας πείτε σε ποια κέντρα θέλετε να πάει η ΑΣΕ το πρωί να τα επιβάλει…. αλλιώς, όσα λέτε είναι φούμαρα από την (Δ)ΑΚΕ και τα γιουσουφάκια της, ΕΣΚ και ακομμάτιστους και όχι μόνο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν τα φουμάρουν. Τα πληρώνουν δυστυχώς με την αρτιμέλεια και την υγεία τους, τα δικά σας πολιτικάντικα και εργοδοτικά παιγνιδάκια.  

 

ΑΣΕ 

Αθήνα: 06-12-2019

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …