Η γερμανική διοίκηση της D.T διατάζει και οι συνεργάτες της εργατοπατέρες, εκτελούν εργαζόμενους & δικαιώματα!

Η γερμανική διοίκηση της D.T διατάζει και οι συνεργάτες της

εργατοπατέρες, εκτελούν εργαζόμενους & δικαιώματα!

  

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τη επιστολή που μας έστειλε καλοκαιριάτικα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μ.Τσαμάζ, το σχέδιο της διοίκησης ήταν πλέον ξεκάθαρο. Η πιο κερδοφόρα εταιρεία στη χώρα -με σχεδόν 1.500.000 € καθαρή κερδοφορία την μέρα- αποφάσισε να μεταφέρει 5.500 εργαζόμενους πρώτης γραμμής, δηλαδή σχεδόν το 80% του προσωπικού της με σταθερές εργασιακές σχέσεις, σε 3 θυγατρικές!

   Από την πρώτη διαβούλευση μεταξύ διοίκησης και εργατοπατέρων μας έκαναν ξεκάθαρο ότι όσοι θα μεταφερθούν δεν θα έχουν Λογαριασμό Νεότητας,  το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Cosmote!

   Στην επόμενη μάθαμε ότι εκτός των παραπάνω, θα χαθεί το εφάπαξ, θα ασφαλιστούμε στο ΙΚΑ με διαδοχική ασφάλιση, ενώ  στην πορεία ξεκίνησαν και οι ατομικές συμβάσεις!

   Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγάλουν ζημιογόνα οποιαδήποτε θυγατρική (αφού θα έχει δικό της Α.Φ.Μ) να την κλείσουν ή να την πουλήσουν και ξαφνικά να βρεθούμε όλοι στο δρόμο.. Τακτική που εφάρμοσαν στην Ρουμανία τα ίδια πρόσωπα, όταν έστειλαν σε θυγατρική χιλιάδες εργαζόμενους και μέσα σε 3 χρόνια την πούλησαν σαν ζημιογόνα στην ERICSON και οι μισοί εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι! 

   Όλα αυτά ενώ τα γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα συμβούν αντί να ξεσηκωθούν και να οργανώσουν την «μητέρα των μαχών» για να μην μεταφερθεί κανένας στις θυγατρικές, ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν όλα ρόδινα και ότι δεν τρέχει τίποτε γιατί όπως λένε στις ανακοινώσεις τους, στις θυγατρικές θα μεταφερθούμε με όλα τα κεκτημένα τα οποία μας εξασφαλίζει η Σ.Σ.Ε η οποία όμως λήγει τον Οκτώβρη!  

   Αγνοώντας επιδεικτικά ότι στις θυγατρικές –εκτός των παραπάνω που θα χαθούν- δεν θα υπάρχει Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, κανονισμός μεταθετότητας, πειθαρχικό δίκαιο, συγκεκριμένο μισθολόγιο, οι προσλήψεις θα γίνονται με ατομικές συμβάσεις κ.λ.π. 

   Εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε αυτή την ζοφερή κατάσταση που δεν ενταφιάζει μόνο τους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά βάζει την ταφόπλακα σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. Όλες οι δράσεις μας είναι γνωστές στους συναδέλφους, στην κοινωνία κ.λ.π. και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας.

   Αν σήμερα ο ΟΤΕ, μ’ αυτή την τεράστια κερδοφορία, αντί να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, αφήνεται να μεταφέρει εν λευκώ το 80% του προσωπικού του με σταθερές εργασιακές σχέσεις σε θυγατρικές, τι θα κάνουν αύριο οι άλλες εταιρείες;

   Δυστυχώς όμως σ’ αυτή την προσπάθεια και σ’ αυτόν τον αγώνα ήμασταν μόνοι μας και απέναντί μας είχαμε κυριολεκτικά όλες τις παρατάξεις. Το κύριο και ουσιαστικό ήταν να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο -για να μην πούμε από τις αρχές καλοκαιριού- που έκανε ξεκάθαρο με επιστολή σε όλους μας  ο Τσαμάζ ότι θα ανοίξει τις θυγατρικές και σ’ αυτή την κατεύθυνση όλο αυτό το διάστημα κάναμε ότι μπορούσαμε για να ξεκινήσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έγκαιρα.

   Αντί όμως για αγωνιστικές κινητοποιήσεις είδαμε:

  • Από την μια, σύσσωμη την πολύχρωμη ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να έχει αποδεχτεί εξ’ αρχής την μεταφορά μας, να διαβουλεύεται την σφαγή μας και να βάζει πλάτη στην διοίκηση να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια της. Τρανταχτή απόδειξη είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βγει ούτε ένα δελτίο τύπου, δεν έχει γίνει ούτε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν έχει εξαγγελθεί ούτε μια μέρα απεργίας!
  • Από την άλλη, τις εξωνημένες και εκφυλισμένες παρατάξεις στην ΠΕΤ-ΟΤΕ (Δ)ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Αλληλεγγύη), ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) και «Ακομμάτιστων» -δίνοντας διαπιστευτήρια στα γερμανικά αφεντικά- όχι μόνο να καταπατούν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που είχαμε πάρει πέρυσι στην Σ.Α που έλεγε ξεκάθαρα ότι: «Μόλις ανακοινωθούν οι θυγατρικές, θα ξεκινήσουν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δεν θα ξανά ανοίξει ο ΟΤΕ μέχρι η διοίκηση αναγκαστεί να πάρει πίσω την απόφασή της» αλλά να  συγκαλούν έκτακτη Σ.Α για να αλλάξουν το όνομα και το καταστατικό του ιστορικού σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ από Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ, σε Σύλλογο εργαζομένων “Cosmote Technical Services” πολύ πριν μεταφερθούμε!!!

   Τελικά, η 41η έκτακτη Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έγινε στις 19 Δεκέμβρη με τηλεδιάσκεψη ενέκρινε -κατ’ απαίτηση και υπόδειξη της διοίκησης- με πλειοψηφία, την αλλαγή του ονόματος και του καταστατικού της ΠΕΤ-ΟΤΕ!

Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε στους 86 παρόντες… ξεκάθαρα ΝΑΙ ψήφισαν 69, ξεκάθαρα ΟΧΙ ψήφισαν 14 και 3 σύνεδροι ψήφισαν, ΟΧΙ στα άρθρα 1-5 και ΝΑΙ σε όλα τ’ άλλα.

   Με βάση το καταστατικό για να περάσει η τροποποίηση από την Συνέλευση χρειαζόταν να ψηφίσουν ΝΑΙ τα 3/4 των παρόντων συνέδρων. Δηλαδή, στους 86 παρόντες έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ τουλάχιστον 65.

   Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι μόνο οι ηγεσίες των παρατάξεων που έφεραν την εισήγηση και ψήφισαν στην Σ.Α την τροποποίηση του καταστατικού (Δ)ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Αλληλεγγύη), ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) και το γκρίζο μόρφωμα των δήθεν «Ακομμάτιστων» εξωνημένες και εκφυλισμένες αλλά στον κατήφορο τους ακολούθησαν και όλοι οι σύνεδροι των παρατάξεων τους!!!

   Όλοι λοιπόν οι σύνεδροι των παραπάνω παρατάξεων και της Αγωνιστικής Συνεργασίας (που στο Δ.Σ διαφώνησε και στο τέλος ψήφισε, ΝΑΙ μεν αλλά…), λέρωσαν το όνομά τους και ψήφισαν ΝΑΙ στην τροποποίηση, βάζοντας όλοι μαζί οριστικά και τελεσίδικα την ταφόπλακα στο ιστορικό σωματείο της ΠΕΤ-ΟΤΕ σβήνοντας σε μια μέρα την 88χρονη ιστορία αγώνων, αποδεχόμενοι ουσιαστικά και τελεσίδικα την μεταφορά μας στις δουλεμπορικές θυγατρικές, χωρίς να ρίξουμε ούτε μια «ντουφεκιά»!

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

  Συναδέλφισσες-φοι:

   Όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε, αν δεν ψήφιζαν οι σύνεδροι της ΕΣΚ, η αλλαγή του ονόματος και του καταστατικού όχι μόνο δεν θα πέρναγε από την Συνέλευση αλλά δεν θα πηγαίναμε καν στην συνέλευση αν δεν είχε από πριν εξασφαλιστεί στο Δ.Σ που προηγήθηκε η δεδηλωμένη!

   Αντί λοιπόν να βρουν τρύπα να κρυφτούν, είχαν το θράσος να κάνουν κριτική και να επιτεθούν στην ΑΣΕ νομίζοντας έτσι θα ξεπλύνουν την προδοσία έναντι των εργαζομένων του ΟΤΕ και του εργατικού κινήματος συνολικά.

   Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της ΕΣΚ συναλλάσσεται με τις εργοδοτικές δυνάμεις, όπως συνεχώς τις αποκαλεί, σε βάρος των εργαζομένων!

    Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:

  • Μαζί, οι ίδιες δυνάμεις, στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ το 2012 -με απαίτηση της διοίκησης- άλλαξαν τον κανονισμό μεταθετότητας για να μπορεί να μεταθέτει όπου θέλει η διοίκηση και το πειθαρχικό, βγάζοντας τον Αεροπαγίτη από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, για να μπορεί να απολύει ελεύθερα όποιον θέλει!!!
  • Μαζί, οι ίδιες δυνάμεις, πριν 2 χρόνια, είχαν αποφασίσει και είχαν ξεκινήσει διαδικασίες, με το πρόσχημα της δήθεν συνένωσης των σωματείων της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της Cosmote, να αλλάξουν το όνομα και το καταστατικό της ΠΕΤ-ΟΤΕ με μοναδικό σκοπό να καταργήσουν την Ομοσπονδία και πάνε και υπογράφουν μόνοι τους Σ.Σ.Ε σαν το μεγαλύτερο σωματείο στον χώρο (όπως κάνει εδώ και χρόνια η Cosmote) αλλά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις στην ΟΜΕ με το εκλογικό συνέδριο και πάγωσαν τα ΒΡΩΜΙΚΑ σχέδια τους!
  • Μαζί με την (Δ)ΑΚΕ στο πρόσφατο έκτακτο εκλογικό συνέδριο με πραξικόπημα και με βρώμικη συναλλαγή -αν και μειοψηφία και με την ανοχή των υπολοίπων- αφαίρεσαν με το έτσι θέλω ένα αντιπρόσωπο και μια έδρα στο Δ.Σ της ΟΜΕ για να αποδυναμωθεί η ΑΣΕ και να περάσουν την Σ.Σ.Ε όπως πρόσταζε η διοίκηση και για να έχει απαλλαγή και να παίρνει τους συνδικαλιστικούς μισθούς ο διαχρονικά απαλλαγμένος εκπρόσωπος τους στην ΟΜΕ!
  • Μαζί με την (Δ)ΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ (Συμμαχία) ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ πριν λίγους μήνες στην Γενική Συνέλευση του σωματείου της Cosmote την αναβολή των εκλογών «για να πάμε συντεταγμένα στο νέο περιβάλλον»!

   Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση κατά των θυγατρικών και να καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να μην πάμε, όταν πέρυσι ξεσηκώνανε τον κόσμο μαζεύοντας κείμενα με υπογραφές από τεχνικά τμήματα και από επαρχιακές πόλεις και καλούσαν τον κόσμο στα γραφεία της ΟΜΕ για να μην υπογραφεί η κατάπτυστη Σ.Σ.Ε.

   Όπως δεν είναι τυχαίο ότι, τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ακόμη και το ΜέΡΑ25 κατέθεσαν επερώτηση στην Βουλή για το κλείσιμο καταστημάτων, τις εκβιαστικές «εθελούσιες» και μετακινήσεις σε άλλους νομούς και κυρίως για την βίαιη μεταφορά 5.500 εργαζομένων στις θυγατρικές και το κόμμα τους το Κ.Κ.Ε δεν κατέθεσε ούτε μια ερώτηση, παρόλο που έχουν Βουλευτή ΟΤΕτζή και μάλιστα ΤΕΧΝΙΚΟ, μέλος της ΠΕΤ-ΟΤΕ και μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ!!!

   Συναδέλφισσες-φοι:

   Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί (ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί για να σώσουν τα τομάρια τους) είχαν απ’ την αρχή αποδεχτεί την μεταφορά μας στις θυγατρικές, γι’ αυτό άλλαξαν το όνομα και το καταστατικό πολύ πριν πάμε και γι’ αυτό ποτέ δεν επιμείνανε να εφαρμοστεί η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Σ.Α που πήραμε πέρυσι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι ίδιοι ψηφίσανε!

   Όσοι θέλετε να τους συγχαρείτε τηλεφωνήστε τους!

   Δημοσιεύουμε τα ονόματά τους γιατί έγραψαν ιστορία! Γιατί με την ψήφο τους έβαλαν την ταφόπλακα στην 88χρονη ιστορία αγώνων της ΠΕΤ-ΟΤΕ και αποδέχτηκαν την μεταφορά μας στις δουλεμπορικές θυγατρικές πολύ πριν μας μεταφέρει η γερμανική διοίκηση της D.T!

Ξεκάθαρο ΝΑΙ ψήφισαν οι παρακάτω σύνεδροι:

  1. Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος.
  2. Αμανάκης Κωνσταντίνος.
  3. Αμπράσης Σαράντης.
  4. Αρκομάνης Βασίλειος.
  5. Βελαώρας Ιωάννης.
  6. Βλασάκης Βασίλης.
  7. Γκάγκαρης Φώτης.
  8. Γιεμενιτζόγλου Εμμανουήλ.
  9. Γκόλιας Γιώργος.
  10. Γραμμένος Λεωνίδας.
  11. Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος.
  12. Δαμάσκος Ιωάννης.
  13. Δούμας Χρήστος.
  14. Δρίτσας Νεκτάριος.
  15. Θεόδωρου Θεόδωρος.
  16. Θεολόγης Χαράλαμπος.
  17. Καζόγλου Οδυσσέας.
  18. Καλαμάρας Παναγιώτης.
  19. Καρακώστας Αθανάσιος.
  20. Καράμπελας Γεώργιος.
  21. Καραμπέτσος Αδάμ.
  22. Καραχρήστος Ηλίας.
  23. Καρόγλας Ηλίας.
  24. Κασβίκης Ηλίας.
  25. Κατσιαρμάς Αλέξανδρος.
  26. Κλωτσινιώτης Ανδρέας.
  27. Κουβαρντάς Γεώργιος.
  28. Κούλας Βασίλειος.
  29. Κουρκλίδης Δημήτριος.
  30. Κρινόπουλος Βασίλειος.
  31. Λαγογιάννης Σάββας.
  32. Λεοντάρης Δημήτριος.
  33. Λευτέρης Κωνσταντίνος.
  34. Μασούρας Παναγιώτης.
  35. Μέντζος Πέτρος.
  36. Μπολώσης Βλάσιος.
  37. Νικολάου Αλέξανδρος.
  38. Νικολουζάκης Αλέξανδρος.
  39. Ταρζάνος Χαράλαμπος.
  40. Παναγούλιας Γεώργιος.
  41. Παπαδημητρίου Γεώργιος.
  42. Παπαδόπουλος Χρήστος.
  43. Παπαργυρίου Δημήτριος.
  44. Παπαχρυσανθάκης Γεώργιος.
  45. Παρβερής Σταμάτιος.
  46. Περράκης Αλέξανδρος.
  47. Πίταντζης Νικόλαος.
  48. Σιγάλας Μιχαήλ.
  49. Σιδηρόπουλος Κυριάκος.
  50. Σκλάβος Νικόλαος.
  51. Σουμαδής Ανδρέας.
  52. Σταμάτης Παναγιώτης.
  53. Στασινόπουλος Κωνσταντίνος.
  54. Στεργίου Λεωνίδας.
  55. Στεργίου Κωνσταντίνος.
  56. Συμεόνογλου Ζαχαρίας.
  57. Τάμπος Ιωακείμ.
  58. Τζιαναμπέτης Νικόλαος.
  59. Τριπολιτσιώτης Κωνσταντίνος.
  60. Τσάντζας Αναστάσιος.
  61. Τσιριμώκος Ιωάννης.
  62. Τσιτσιρίδης Κωνσταντίνος.
  63. Φαρμακίδης Στυλιανός.
  64. Φαρφάλας Στέργιος.
  65. Φιλιππόπουλος Αντώνιος.
  66. Φουστούκος Δημήτριος.
  67. Χανιώτης Δημήτριος.
  68. Χαντζής Ηλίας.
  69. Χριστοδούλου Θωμάς.

   Οι 3 σύνεδροι της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Βάκος Βασίλειος, Κουτσούκος Γεώργιος και Μιχαλόπουλος Γεώργιος, όπως δήλωσαν «επί λέξει» στην διάρκεια της ψηφοφορίας, ψήφισαν: ΟΧΙ στα άρθρα 1-5 και ΝΑΙ σε όλα τ’ άλλα.

Το πώς προσμετρείται η ψήφο τους ας το εξηγήσουν οι ίδιοι και η Εφορευτική Επιτροπή!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:

Όπως καταλαβαίνετε  είναι φρικτό το παρόν… το μέλλον αγνοείται!

Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ

Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά!

ΑΣΕ

Αθήνα: 27-12-2020

   Υ.Γ.1: Όσοι εκ’ του ασφαλούς -όπως οι ανεκδιήγητοι Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας της ΟΜΕ οι οποίοι δεν μεταφέρονται- θεωρείτε ότι είναι καλές οι θυγατρικές και δεν θα υπάρξει πρόβλημα, δεν έχετε παρά να πάτε στην διοίκηση με την οποία συνδιαλέγεστε και να απαιτήσετε να αλλάξετε αντικείμενο -όπως αλλάζει τελευταία σε πολλούς συναδέλφους και τους μετακινεί παράνομα στις θυγατρικές- να μεταφερθείτε από μόνοι σας, να πάρετε μαζί και τα παιδιά, τα ανίψια, τα μπατζανάκια, τις κουνιάδες και λοιπούς συγγενείς που βάλατε με συναλλαγή στον ΟΤΕ κι’ εμάς να μας αφήσετε ήσυχους.  

   Υ.Γ.2: «Σύντροφοι» της ΕΣΚ, εμείς σας γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν μπορείτε με ανακοινώσεις που βγάζετε για ξεκάρφωμα και με υπονοούμενα να μιλάτε για ηθική και να επιτίθεστε στην ΑΣΕ προσπαθώντας να ξεπλύνετε την προδοσία σας. Τουλάχιστον οι άλλοι έκαναν την προδοσία και δεν μιλάνε… 

   Αν θέλετε να μιλήσουμε για ηθική και για «εθελουσία» ποιοι φύγανε και πως, ποιοι έκρυψαν ένσημα, ποιοι βάλαν τα παιδιά τους κ.λ.π, ευχαρίστως να μιλήσουμε, όπως και για πολλά άλλα…  Αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …