Ανακοίνωση για τη συγκρότηση της Ε.Ε της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Ανακοίνωση

ΙΟΥΝΗΣ 2000

Συνάδελφοι,

στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και την συγκρότησή του σε σώμα η ΑΣΕ εκφράζεται πλέον και στην ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με την εκλογή του συν Μπρόφα Παν. σαν Α΄ Οργαν Γραμματέα.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσμα της αυξησης της δύναμης της ΑΣΕ στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ, όσο χαροποίησε και ενθάρυνε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ για παραπέρα ανάπτυξη του Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος τόσο θορύβησε και στενοχώρησε τις ηγεσίες κάποιων παρατάξεων που εχουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση του ΣΚ σήμερα.

Η συμμετοχή μας και η αυξημένη ευθύνη μας απέναντι στους εργαζόμενους, στην ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπως και στην ΕΕ της ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά και στο προεδρείο του Πολιτιστικού Κέντρου μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στους εργαζόμενους και να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά για την προώθηση και λύση των οξυμένων εργατικών προβλημάτων. Η δράση μας θα είναι μαζί σας, μέσα στους χώρους δουλειάς. Η αδράνεια και η αφασία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των Σωματείων μελών την προηγούμενη περίοδο πρέπει να αντιστραφεί. Ήδη στην ΠΕΤ-ΟΤΕ με την πάλη μας αλλα κύρια με την δική σας δραστηριοποίηση αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια. Οι επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν.

Η περίοδος που μπαίνουμε είναι η κρισιμότερη για τα εργασιακά μας δικαιώματα την τελευταία 25 ετία. Θα δεχθούμε μεγάλη και πολύπλευρη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση Σημίτη, το Διεθνές Κεφάλαιο, τα “Διαπλεκόμενα” με αιχμή του δόρατος τις δραστηριότητες Κόκκαλη ετοιμάζονται να αλώσουν τον ΟΤΕ.

Με συνοπτικές διαδικασίες ήδη ο νέος Μάγος ο Μανασής, έφτιαξε νομικό και θεσμικό οπλοστάσιο, με ένα πενταμελές όργανο Κοκκαλόνοντας τα πάντα με δικτακτορικές εξουσίες και στόχο να ισοπεδώσει κάθε εργατικό δικαίωμα στον ΟΤΕ.

Θα τα καταφέρουν; Απο μας εξαρτάται. Οι μαζικές υπογραφές που βάζετε κάτω απο το “Υπόμνημα Εργαζομένων ΟΤΕ” είναι το πρώτο βήμα αντίστασης. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η ΑΣΕ θα συνεχίσει να κάνει συνδικαλισμό όπως ξέρει, να διεκδικεί και να αγωνίζεται σ’ όλα τα μέτωπα: Συνέδρια, ΔΣ, ΕΕ, στους χώρους δουλειάς. Δεν φοβάται να είναι κόντρα στην Διοίκηση, στις κομματικές παρατάξεις, στα κόμματα και στα προεδρεία ΟΜΕ και ΠΕΤ, για το συμφέρον των εργαζομένων και τα πραγματικά τους προβλήματα.

Ιδιοκτησιακό, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, εργολαβίες, δουλεμπόριο, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη πωλήσεων, κίνητρα πωλήσεων, είναι οι προτεραιότητές μας.

Σας καλούμε σε Αγωνιστική Συστράτευση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί μας. ΟΜΕ-ΟΤΕ 3302121 ΜΠΡΟΦΑΣ ΠΑΝ.

ΠΕΤ-ΟΤΕ 5241577 ΦΑΣΑΚΗΣ ΣΤ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3230361 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝ.

ΥΓ: Το παραλήρημα της ηγεσίας της ΕΣΚ με την τελευταία της ανακοίνωση δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε. Δυστυχώς ποτέ δεν εντρηφήσαμε στα νάματα της “Ζουράρειας Αρλουμπολογίας”. Όπως φαίνεται ο συγχρωτισμός του πολιτικού τους φορέα με τον Ανορθολογισμό και τον Φονταμενταλισμό παράγει τέτοιους καρπούς.

Καλούμε τα μέλη της ΕΣΚ να διαχωρίσουν τη θέση τους απο τέτοιες πρακτικές. Η ΑΣΕ τους περιμένει σε Αγωνιστική Συστράτευση, πάνω στα πραγματικά προβλήματα στους χώρους δουλειάς. Οσο για την ηγεσία θα ΄πρεπε να είχαν μάθει το ρητό “Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι”. Θα συνεχίσουν άραγε τον ιδιο επικίνδυνο κατήφορο; Ας ελπίσουμε πως οχι………… Ι Λ Σ Α Λ Α Χ……….., (ο θεός να δώσει).

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …