Στον αγώνα η ελπίδα, στο ταξικά αυτόνομο Σ.Κ η νίκη!

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι

Στις 28 Μαΐου ξεκίνησε το 24ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σε λίγες ώρες τελείωσε……. Η καταψήφιση του απολογισμού δράσης και από μέλη της ΠΑΣΚΕ, έδωσε την αναγκαία αφορμή στην ηγετική της ομάδα, ώστε να ξαναπεράσει από κόσκινο την διάτρητη πολιτικοϊδεολογική συνοχή της.

Την ίδια ώρα στην βουλή των διαπλεκομένων γινόταν νόμος η τελική πτώση του δημόσιου ΟΤΕ και η ΣΣΕ 2001 προφανώς έχει μπλέξει-παρά τα όσα διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια- στα γρανάζια των σχεδιασμών κυβέρνησης-διοίκησης-μετόχων-ΠΑΣΚΕ.

Αργοναυτικές εκστρατείες

Μετά τα παιδικά παραμύθια για ΟΤΕ των πέντε θαλασσών και των τριών ηπείρων, Γκισέμι στην νοτιοανατολική Ευρώπη, Αλεξανδρινό φάρο της επιχειρηματικότητας, πολικό αστέρα της αποτελεσματικότητας, μελίσσι εργατικότητας-αποδοτικότητας….. Έρχεται ο λογαριασμός της σκληρής πραγματικότητας. Οργανικά προσδεμένος ο ΟΤΕ τόσα χρόνια στις αλυσίδες συμφερόντων κυρίαρχων κρατών, προσώπων και ομίλων, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, υλοποίησε την στρατηγική τους προς δόξα και τιμή ορισμένων αλογομούρηδων, από θέση μεσάζοντα και δορυφόρου και από αυτή τη θέση διαμόρφωσε την εσωτερική αγορά καθώς και την επέκταση τους στα Βαλκάνια.

Δεν είναι απορίας άξιον λοιπόν γιατί ο ΟΤΕ συνεχίζει να ανοίγει κύκλους προμηθειών και θυγατρικών με κίνητρο την κερδοφορία ξένων και ντόπιων ομίλων και έπαθλο το βόλεμα ημετέρων από το πολιτικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο.

Άραγε πόσο τυχαίο είναι ότι όλες οι δραματικές αυξήσεις στην αστική τηλεφωνική μονάδα, το χαράτσωμα του μικροκαταναλωτή συνοδεύτηκε από αργοναυτικές εκστρατείες στα Βαλκάνια και αλλού; Σήμερα με την στρατηγική “τους” σε αδιέξοδο ζητούν φύλο συκής στα κομμάτια της πίτας που έχουν απομείνει.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις

Σ’ αυτό το φόντο ανάλογα διατάσσονται και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις. Χρόνια τώρα διαμεσολαβητές μεταξύ διοίκησης-συμφερόντων ομάδων-εργαζομένων. Οι προσωπικές προσβάσεις, την χάραξη προσωπικών τακτικών, το βόλεμα νυν και αεί είναι ο κανόνας. Ουσιαστικά οι κυρίαρχες παρατάξεις έχουν μετατραπεί σε συνασπισμούς ομάδων κλειστών συμφερόντων. Συντεχνιάζουν επιλεκτικά, ώστε να “κρατούν” την συνοχή τους, την ίδια ώρα που όλες μαζί συγκλίνουν σε γενικά συνθήματα δήθεν δημοκρατικά και ισοπολιτικά.

Συνάδελφοι στις εξελίξεις του 25ου συνέδριου ο καθένας βλέπει τον εαυτό του. Η ΠΑΣΚΕ την πλασματική ενότητα με κόλα την εξουσία. Η ΔΑΚΕ την ευκαιρία συμμετοχής στα πόστα ώστε να κρατηθεί ζωντανή η δική της κόλα στην αυριανή μελλοντική εξουσία. Η ΕΣΚ την “δικαίωση” των αγώνων οπισθοφυλακής μέσα από το ΠΑΜΕ, ζητιανεύει εναγωνίως θέση στην ΕΕ και αναπολεί περασμένα μεγαλεία τις παλιές ημέρες δόξης των προεδρείων Τσουκαλά-Μανιάτη-Δούκα, όπως πχ την παράδοση της κινητής τηλεφωνίας στην Panafon του Κόκκαλη και στην STET το 1992 με το ξεπούλημα της απεργίας στην Κωλέτη.

Θα αντισταθούμε;

Συνάδελφοι καιρός να κλείσουμε τις πόρτες στην ελεημοσύνη και την κατανόηση. Είμαστε βέβαιοι πως μόνο τα οικονομικά και κοινωνικά μας συμφέροντα σαν σύνολο, μπορούν να εξασφαλίσουν την προοδευτική ανέλιξη της κοινωνίας μόνο στο βαθμό που αυτά διεκδικούνται και κατακτούνται αυτόνομα, μόνο τότε βάζουμε φρένο στην υποβάθμιση, στον αντεργατικό κατήφορο και τον οργουελισμό που ακολουθεί.

Τα τραγελαφικά γεγονότα που ακολούθησαν το συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν πρέπει να μας αφήσουν αμήχανους και παθητικούς παρατηρητές των εκφυλιστικών εξελίξεων της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ.

Τα σωματεία μέλη και οι εργαζόμενοι έχουν το λόγο. Με ΓΣ και άλλες διαδικασίες βάσης πρέπει να απαιτήσουμε ξεπέρασμα του αδιεξόδου και άμεση υπογραφή ΣΣΕ 2001

Το ξεπέρασμα των εκφυλιστικών πρακτικών που προέκυψαν στη ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Αυτούς αφορά, αυτούς πονάει και οι ίδιοι πρέπει να δώσουν τη λύση. Καμία εμπλοκή κρατικών θεσμών όπως η δικαιοσύνη δεν είναι αποδεκτή. Τα παιχνίδια του Μανασή, των Μετόχων και της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ δεν πρέπει να περάσουν.

Εφ’ όσον δεν υπάρχει νόμιμη εκπροσώπηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία κατά την γνώμη μας δεν εκφράζει πλέον τα συμφέροντα, τις διαθέσεις και τους συσχετισμούς στη βάση των εργαζομένων.

Καλούμε την ΠΕΤ-ΟΤΕ να πρωτοστατήσει και να υπογράψει τώρα πριν την συνέλευση μετόχων του ΟΤΕ ΣΣΕ 2001, με τα βασικά μας αιτήματα, η οποία θα επικυρωθεί από τις ΓΣ των μελών.

Απαιτούμε:

    • Κατώτερο κλιμάκιο για ΣΕ, ΜΕ και ΔΟΜ στις 250.000 δρχ
    • Καμία σύνδεση μισθού παραγωγικότητας.
    • Μείωση στην τηλεφωνική μονάδα.
    • Όλα τα ποσά των πριμ-κινήτρων να ενισχύσουν την ΣΣΕ για αυξήσεις σ’ όλο το προσωπικό
    • Όλες οι κρατήσεις που νομοθετεί η κυβέρνηση στον χρόνο ισχύος της ΣΣΕ να βαρύνουν αποκλειστικά τον εργοδότη.
    • Μείωση των εργατικών ασφαλιστικών εισφορών.
    • Ένταξη της μαύρης εργασίας στην σταθερή, κατάργηση του δουλεμπόριου με προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού πρώτης γραμμής.

Στον αγώνα η ελπίδα, στο ταξικά αυτόνομο ΣΚ η νίκη

ΑΣΕ

6-6-2001

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …