Ανακοίνωση για τις εκλογές στην Cosmote.

«Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις»!

   Συναδέλφισσα-φε:
   Την τελευταία τριετία άλλαξαν πολλά στο εργασιακό και κοινωνικό μας περιβάλλον.
   Η εθελόδουλη κυβέρνηση με τους συμμάχους της, με το μνημόνιο και όσα ακολούθησαν, παρέδωσαν τη χώρα και την κοινωνία στην τρόικα και έριξαν όλους τους εργαζόμενους στον εργασιακό καιάδα.
   Σ’ αυτή τη διαδρομή είχαν πρόθυμους συμπαραστάτες τους πολύχρωμους εργατοπατέρες που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν τα σχέδια τους.
   Η ΑΣΕ μια ανεξάρτητη, αυτόνομη και αδέσμευτη από το κράτος, την εργοδοσία και τα κόμματα συσπείρωση πάλεψε με όλα τα μέσα να αποφύγουμε αυτή την καταστροφική εξέλιξη.
   Πορευτήκαμε σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο.
   Απέναντί μας είχαμε όλο αυτό το «μαύρο μέτωπο». Δεν φοβηθήκαμε όμως ούτε πρόκειται να συνθηκολογήσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Συγκρουστήκαμε με τις αυταπάτες όταν πολλές και πολλοί από σας θεωρούσαν ότι είναι προνομιούχοι ή ότι η εξαγορά από τους γερμανούς εργοδότες θα τους πρόσφερε γερμανικούς μισθούς και προνόμια.
Προειδοποιήσαμε έγκαιρα τους συναδέλφους ότι θα ακολουθήσουν μειώσεις μισθών και κύματα απολύσεων και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
• Αντισταθήκαμε στη μεταφορά στο νέο κτίριο στο Κορωπί και δεν συμμετείχαμε στην ψαροφαγία σε πολυτελή ταβέρνα των Βριλησσίων όπου εκεί σφραγίστηκε η συμφωνία για συναίνεση των εργατοπατέρων όταν οι εργατοπατέρες όλων των παρατάξεων συνέφαγαν με τον Τσαμάζ και εκπροσώπους του Μπόμπολα!
• Με ανακοινώσεις, δελτία τύπου και δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία το πόσο επιζήμια ήταν για την χώρα η παράδοση των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ στην γερμανική D.T με χαρακτηριστικά παραδείγματα:
α) Τις αποεπενδύσεις στα βαλκάνια και το ξεπούλημα του δορυφόρου της Hellas-sat.
β) Την τεράστια μείωση σταθερών θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους από «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους με μισθούς πείνας μέσω των δουλεμπορικών θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote και μέσα από εργολαβίες και outsourcing.
γ) Tο κλείσιμο 300 και πλέον καταστημάτων ΟΤΕ και Cosmote.
δ) Το ξεπούλημα ακινήτων που ξεκίνησε ήδη η διοίκηση με τα 4 κτίρια στην Αθήνα, ένα στη Ρόδο κ.λ.π.
   Τέλος αποκαλύψαμε τους τεράστιους και προκλητικούς μισθούς και μπόνους του Τσαμάζ (μόνο για το 2013 πήρε μισθούς και μπόνους 1.348.675,30 ευρώ) όσο και της υδροκέφαλης διοίκησής του που ενώ πετσοκόβουν τους δικούς μας μισθούς αυτοί συνεχίζουν στην κρίση να ζουν σαν κροίσοι!
   Αυτά και αλλά πολλά κάναμε με τις λίγες δυνάμεις που είχαμε ειδικά στην Cosmote όταν όλοι οι άλλοι δεν τολμούσαν να αποκαλύψουν το παραμικρό.
   Οι δράσεις μας δεν φτάνουν όμως αν οι ίδιοι δεν ενεργοποιηθείτε και δεν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.
   Αν συνεχίσετε να εκχωρείτε τα δικαιώματα σας και το χρέος σας για σταθερή δουλειά και αξιοπρέπεια στις πράσινες συνεργάτριες-ες της Μαιρούλας και της Δήμητρας, στους μπλε συνεργάτες της ΔΑΚΕ και στους άλλους κομματικούς εκπροσώπους που κρύβονται πίσω από παραπλανητικά ονόματα.

Κανένας δεν θα σας σώσει αν οι ίδιοι δεν παλέψετε να σωθείτε!

   Οι «συνεργάτριες» και «συνεργάτες» που σου ψιθυρίζουν στο αυτί ότι μπες στο ψηφοδέλτιο ή ψήφισέ μας και μείς θα καθαρίσουμε για σένα δεν μπορούν να σώσουν κανένα!
   Μην ξεχνάτε ότι τα κόμματά τους και οι ίδιοι μας παρέδωσαν στις ορέξεις της γερμανικής D.T.
   Το έχουμε ξαναπεί, τους μόνους που θέλουν να σώσουν είναι τους εαυτούς τους.
   Να εξασφαλίσουν τη συνδικαλιστική ασυλία και την απαλλαγή εργασίας και να γλεντάνε μετά για άλλη μια 3ετία εις υγείαν των κορόιδων.
   Το ότι ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους το απέδειξαν με την κατάπτυστη ΣΣΕ που υπέγραψαν δίνοντας σε μια υπερκερδοφόρα εταιρεία μείωση του μισθού μας σε ποσοστό 13% για τους νεοπροσλαμβανόμενους και 7% για τους «παλιούς».
   Αντί να υπάρχει μια ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ αυτοί που παριστάνουν τους συνδικαλιστές του σωματείου πάνε μόνοι τους και υπογράφουν πολύ κατώτερη από τους εργαζομένους του ΟΤΕ.
   Μάλιστα είναι τόσο πολύ δημοκράτες που ενώ η ΑΣΕ κατεβαίνει για χρόνια στις εκλογές του σωματείου και έχει εκλεγμένους στη συνέλευση των αντιπροσώπων, οι εργατοπατέρες της ηγεσίας του σωματείου για να μην ενημερώνεστε για τις θέσεις και τις δράσεις μας «φρόντισαν» στην ιστοσελίδα του σωματείου να μην μας συμπεριλάβουν στη θέση των παρατάξεων!
   Αυτοί οι «δημοκράτες» σήμερα ξαναζητάνε την ψήφο σου!!!
Συνεδέλφισσα-φε:

Δρόμος δεν υπάρχει τον ανοίγεις παλεύοντας!

   Δεν βγαίνει τίποτε να μην συμμετέχετε ή να κριτικάρετε ή να ψηφίσετε τον κομματικό, εργοδοτικό και μεταλλαγμένο συνδικαλισμό όπως κάνατε μέχρι σήμερα όλα αυτά τα χρόνια.
   Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εκλέγουμε κομματικές παρατάξεις και συνδικαλιστές που στήριξαν με μανία τα μνημόνια και την γερμανική εργοδοσία και μετά να καθόμαστε και να βρίζουμε το συνδικάτο.
   Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε μια εταιρεία με τεράστια κέρδη, η εντατικοποίηση να έχει κτυπήσει κόκκινο και η ηγεσία του σωματείου μας να υπογράφει ΣΣΕ με μειώσεις μισθών.
   Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία να μην υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι που να προβληματίζονται και να ανησυχούν για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των οικογενειών τους.
   Επειδή την προσεχή περίοδο μετά τις εκλογές θα διαλύσουν όλα και έχουν στόχο να δουλεύουμε όπως στην E-Value, ήδη το σωματείο άνοιξε τέτοιο δρόμο με τις μειώσεις με την υπογραφή της κατάπτυστης ΣΣΕ.
   Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους συναδέλφους που ανησυχούν και προβληματίζονται για το μέλλον τους, να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός ανοιχτού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε:
Μια ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.
• Να έχουμε μισθό σύμφωνα με τις ανάγκες μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
• Επαναφορά του έργου μας στην Cosmote και διώξιμο των εργολάβων.
• Κλείσιμο των δουλεμπορικών θυγατρικών και ένταξη όλων των συναδέλφων στο τακτικό προσωπικό της Cosmote.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΣΕ
Αθήνα: 01-09-2014

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …