Βάφουν τα χέρια τους με αίμα, τα διευθυντικά & συνδικαλιστικά παράσιτα της Deutsche Telekom!

Βάφουν τα χέρια τους με αίμα, τα διευθυντικά

& συνδικαλιστικά παράσιτα της Deutsche Telekom!

   Έχουμε καταγγείλει με απανωτά δελτία τύπου και ανακοινώσεις ότι, η διοίκηση του ΟΤΕ παραβιάζει καθημερινά με πολλούς και ποικίλους τρόπους την εργατική νομοθεσία.

   Οι καταγγελίες μας έχουν διαβιβαστεί σε πολλές Επιθεωρήσεις Εργασίας κατά καιρούς π.χ Κέρκυρας, Χανίων, Βόλου, Ρεθύμνου, Χαλκιδικής, Ν.Ιωνίας, Περιστερίου κ.λ.π. παραβιάσεις και εργατικά ατυχήματα τα οποία ο παρασιτικός υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΤΕ τα καταχωνιάζει και τα κρύβει.

   Παρόλα αυτά, τα δηλωμένα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί κατά 200%!

   Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι πολλά απ’ αυτά τα εργατικά ατυχήματα εντελώς συμπτωματικά και από τύχη δεν κατέληξαν θανατηφόρα.

   Εκτός από ορισμένες και μεμονωμένες ενέργειες και παρεμβάσεις από μερικούς συνειδητούς υπαλλήλους των Επιθεωρήσεων Εργασίας κανένας άλλος δεν συγκινήθηκε πριν έρθουν τα χειρότερα. Ούτε η εργοδοσία όπως όφειλε, ούτε η εξωνημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων.

   Αντί γι’ αυτό, στελέχη μας σε Κέρκυρα, Χανιά κ.λ.π, τιμωρήθηκαν γιατί προσέφυγαν στις επιθεωρήσεις εργασίας και αποκάλυψαν τα εργοδοτικά εγκλήματα στις περιοχές τους.

   Προχθές, Δευτέρα 2 Οκτώβρη ο συνάδελφος Ν.Μ τεχνικός του ΟΤΕ καθώς δούλευε επάνω σε ψηλή σκάλα στο Καρπενήσι έπεσε κτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και 3 μέρες στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και κινδυνεύει η ζωή του.

   Το εργοδοτικό αυτό έγκλημα, όπως και τα προηγούμενα όπως και τα επόμενα, αν δεν παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, έχει ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένους ηθικούς αυτουργούς.

   Τα τελευταία χρόνια, η εξωνημένη εργοδοτική νομενκλατούρα έχει αποθρασυνθεί -για να μπορεί να αρπάζει όλο και μεγαλύτερο μέρος απ τον ιδρώτα και τον μόχθο του παραγωγικού και τεχνικού προσωπικού του ΟΤΕ μετατρέποντάς τον σε τεράστια μπόνους και αποδοχές σε χρήμα και σε είδος-  εκβιάζει, απειλεί, τρομοκρατεί αλλά και εκμαυλίζει συνειδήσεις με την βοήθεια της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

   Οι τεχνικοί του ΟΤΕ τρέχουν καθημερινά μόνοι τους -η πλειονότητα τους σε μονομελή συνεργεία- και εκτός από τεχνικοί, τους αναγκάζουν να είναι και πωλητές και οδηγοί αυτοκινήτου χωρίς επίδομα και διαχειριστές του δικτύου και των εγκαταστάσεων  ελεγχόμενοι από το σύστημα του WFM, με ένα διαρκές άγχος που θα παρκάρουν, που θα στήσουν το tablet, (το οποίο άμα τους το κλέψουν τιμωρούνται), πως θα προλάβουν τα ραντεβού για τις συνδέσεις, τις βλάβες, τον συγχρονισμό του ίντερνετ κ.λ.π. και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς τα απαραίτητα μέσα.

   Τελευταία τους μετατρέπουν και σε φωτογράφους αφού τους υποχρεώνουν σε κάθε βλάβη ή σύνδεση που πηγαίνουν, για να κλείσει η εργασία θα πρέπει να φωτογραφίζουν τα σπίτια των συνδρομητών, τις εισόδους των πολυκατοικιών και γενικά κάθε ιδιωτικό χώρο του πελάτη-συνδρομητή!

   Η δουλειά που τους υποχρεώνουν να κάνουν ξεπερνάει σε ένταση στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα και το στρες που υφίστανται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι Market maker των τραπεζών, και όλη αυτή η δουλειά με 500 έως 1000 ευρώ το μήνα!

   Αυτά και πολλά άλλα δεν είναι συνήθεις συνδικαλιστικές υπερβολές αλλά η ωμή και σκληρή πραγματικότητα.

   Γιατί έφτασαν τα πράγματα ως εδώ, εμείς το ξέρουμε, αλλά δεν είναι της ώρας να αναλυθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι, οι άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Μεταφορών και Δικτύων, Δικαιοσύνης κ.λ.π.

   Η ατιμωρησία και το επικοινωνιακό σκοτάδι που επικρατεί για προφανείς λόγους από τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε και όχι μόνο, έχει αποθρασύνει όλους τους υπεύθυνους που είναι βέβαιοι ότι οι ανομίες τους ούτε θα γνωστοποιηθούν ούτε θα τιμωρηθούν και η πλεονεξία τους για περισσότερα μπόνους δεν έχει τέλος.

  1. Ζητάμε, από αύριο κιόλας πριν θρηνήσουμε θύματα, να υπάρξει άμεσα έρευνα απ’ όλες τις επιθεωρήσεις εργασίας της χώρας γιατί σε ολόκληρη την χώρα σ’ όλες τις περιοχές και καθημερινά παραβιάζεται ασύστολα η εργατική νομοθεσία.
  2. Να ζητηθούν από κάθε εργασιακό χώρο τα στοιχεία από τους καρταναγνώστες προσέλευσης – αποχώρησης και θα αποδειχτεί περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι κτυπάνε 10ωρα και 12ωρα καθημερινά χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και χωρίς να εφαρμόζεται καμία εργατική νομοθεσία.

Με προεξάρχουσες υπηρεσίες το νέο κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία (Ικάρου 1 και Αγίου Λουκά)  και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι όπου κατοικοεδρεύουν οι χρυσοκάνθαροι κ.κ. Τσαμάζ, Θεοχαρόπουλος, Παπαδοπούλου, Φουσκούδης και δεκάδες διευθυντές και παρατρεχάμενοι που έχουν και προσωπική ευθύνη για όλα αυτά.

  1. Περιμένουμε ακόμα απαντήσεις από την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρό της Χ. Ζαμπίρα -στην οποία έχουμε προσφύγει επανειλημμένως- αν το consolidation και η ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο δίκτυο είναι νόμιμο και γιατί 16 μήνες τώρα καλύπτει τα τεράστιο αυτό σκάνδαλο που έχει να κάνει με το τηλεφωνικό απόρρητο και τα δικαιώματα των τηλεπικοινωνιακών χρηστών.
  2. Περιμένουμε επίσης από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο έχουμε προσφύγει από τον Γενάρη, να μας καλέσει για να επιληφθεί η κατά τα άλλα ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

   Τέλος, ζητάμε να παρασχεθούν όλα τα σύγχρονα ιατρικά μέσα για να διασωθεί ο συνάδελφος και να αποκατασταθεί η υγεία του και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας προς τον ίδιο και την οικογένειά του.

   Να σπάσει το απόστημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που δημιούργησαν το εργασιακό Nταχάου της Deutsche Telekom.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΑΣΕ

Αθήνα: 04-10-2017

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …