Σοβαρό εργατικό ατύχημα χθες στον ΟΤΕ!

Σοβαρό εργατικό ατύχημα χθες στον ΟΤΕ!

   Χθες Σάββατο 21 Ιουλίου, ο συνάδελφος τεχνικός Α.Δ εργαζόμενος μόνος του στο Περιστέρι Αττικής, καθώς δούλευε πάνω στην σκάλα, έσπασε η καινούργια σκάλα που προμήθευσαν πρόσφατα τους τεχνικούς και έπεσε και κτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Με την βοήθεια των περαστικών, οι οποίοι των περισυνέλεξαν, διακομίστηκε με ασθενοφόρο αιμόφυρτος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.

   Πριν λίγες μέρες, εργαζόμενος στην Τρίπολη (κι’ αυτός σε μονομελές συνεργείο) και μάλιστα μέλος του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την παράταξη των Ακομμάτιστων, όπως οδηγούσε ένα καινούργιο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, κλείδωσε το τιμόνι με αποτέλεσμα να βγει έξω από το δρόμο, να τρακάρει και να κτυπήσει.

   Αξιοσημείωτο είναι ότι, ο παθών αποσιώπησε το περιστατικό προφανώς για να μην ενοχληθούν τα αφεντικά του ΟΤΕ. Ένα ακόμα κραυγαλέο δείγμα της διαπλοκής και της ΟΜΕΡΤΑ που υπάρχει ανάμεσα στην νομενκλατούρα του ΟΤΕ και την εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Πέρα από τα πάγια αίτια των καθημερινών πια εργατικών ατυχημάτων, φαίνεται ότι στις δυο περιπτώσεις εμπλέκεται και «η αστοχία του τεχνικού εξοπλισμού» σκάλα, αυτοκίνητο κ.λ.π.

   Η συγκεκριμένη σκάλα δοκιμάστηκε από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΠΕΤ-ΟΤΕ            -τελείως άσχετους με το αντικείμενο- και από τον προηγούμενο Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής ο οποίος ανέβηκε κάνοντας δοκιμή στην σκάλα στο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ… και έπεσε!

   Η σκάλα αυτή επιλέχτηκε με στόχο να την χρησιμοποιεί ο τεχνικός για να δουλεύει μόνος του και όπως αποδεικνύεται να τσακίζεται μόνος του!

Θέλουμε να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΤΕ τα δηλωμένα εργατικά ατυχήματα για το 2017 ήταν 87!!!  Δηλαδή έχουμε 2 εργατικά ατυχήματα την βδομάδα!

    Εμείς το επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για το ότι δεν υπάρχει ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, είναι καθαρά θέμα τύχης.

   Συνειδητά η εργοδοσία και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα στελέχη της εγκληματούν.

   Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για να μην θυσιαστούν εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους και του παχυδερμισμού της εργοδοσίας και των στελεχών της.

  -Να σπάσει το απόστημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που δημιούργησαν το εργασιακό Nταχάου της Deutsche Telekom.

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΑΣΕ

Αθήνα: 22-07-2018

   Υ.Γ:  Ο εργοδοτικός παχυδερμισμός ενισχύεται και από το επικοινωνιακό σκοτάδι που επικρατεί στη χώρα από εκδότες και δημοσιογράφους -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- που έχουν σαν προμετωπίδα… υπεράνω όλων ο πελάτης μας και χορηγός μας!

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …