Εγκαθιστούν πρόσφυγες στην Τέμενη και το Φανάρι.

Ραγδαία μεταστροφή της Μέρκελ υπέρ του Τσίπρα!

Εγκαθιστούν πρόσφυγες στην Τέμενη και το Φανάρι.

   Βερολίνο

   του ανταποκριτού μας.

   Αιφνιδιαστική μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής προς την κυβέρνηση στην Ελλάδα.

   Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες μας, η καγκελάριος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας κάλεσε προχθές Τετάρτη μυστική σύσκεψη με θέμα το ελληνικό πρόβλημα.

   Στη σύσκεψη αυτή, εντύπωση προκάλεσε εκτός του υπουργού οικονομικών Β.Σόιμπλε, του υπουργού εξωτερικών Φ.Στάινμαϊερ κ.λ.π, η παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Telekom Τίμοθι Χέτγκες.

   Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι ιστορικής σημασίας για την χώρα μας και σηματοδοτούν την πλήρη ανατροπή της γερμανικής πολιτικής όπως εκφραζόταν τα προηγούμενα 6 μνημονιακά χρόνια.

   Τα αποτελέσματα της σύσκεψης ανακοινώθηκαν στον κ. Τσίπρα από την ίδια την καγκελάριο η οποία είχε μαζί του μακρά τηλεφωνική συνομιλία και θα ανακοινωθούν σε έκτακτο διάγγελμα στο οποίο θα προβεί ο πρωθυπουργός σήμερα στις 8 το βράδυ.

   Σαν πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η παραχώρηση από την Deutsche Telekom των δυο παραθεριστικών κέντρων του ΟΤΕ που βρίσκονται στην Τέμενη Αιγίου και στο Φανάρι της Κομοτηνής για την μεταστέγαση προσφύγων από τη Συρία.

   Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο δείγμα καλής θελήσεως και έμπρακτης βοήθειας προς τη χώρα μας για το προσφυγικό ζήτημα. Ήδη τα πρώτα λεωφορεία με Σύριους πρόσφυγες κατευθύνονται προς τα δυο παραθεριστικά κέντρα.

   Παράλληλα αποφασίστηκε η παραχώρηση των πριμ και των μπόνους των διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ για τα προσεχή δυο έτη και η περικοπή των μισθών τους κατά 50%. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για τους πρόσφυγες.

   Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ πιάστηκαν εξ’ απήνης. Για να εξομαλυνθούν οι αντιδράσεις και να αποφευχθεί πιθανή απεργία διαρκείας η οποία θα νέκρωνε τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, τους υποσχέθηκαν ότι οι ίδιοι μετά των οικογενειών τους καθώς και οι εθισμένοι επί σειρά ετών συνήθεις παραθεριστές, θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν δωρεάν διακοπές στη Γερμανία και παράλληλα θα παρακολουθούν σεμινάριο βασικών γνώσεων της γερμανικής γλώσσας.

   Κύκλοι προσκείμενοι στον αρχηγό της ΝΔ μεταφέρουν την εικόνα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την σκανδαλώδη εύνοια της Μέρκελ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλούν για πισώπλατο κτύπημα και συντροφικά μαχαιρώματα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

   Επιβεβαιωτικό της παραπάνω είδησης αποτελεί η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ ο οποίος ζήτησε την παραχώρηση των παραθεριστικών κέντρων για την εγκατάσταση των προσφύγων.

   Η «πρωτοβουλία» αυτή επιχειρεί να θολώσει τα νερά παρουσιάζοντας την εξέλιξη σαν πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση και έγινε μετά από παράκληση της Μέρκελ για να αποφευχθεί η ρήξη μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και Νέας Δημοκρατίας.

   Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και σωρεία άλλων πρωτοβουλιών, οικονομικών ενισχύσεων  και παραχωρήσεων όπως π.χ η αξιοποίηση των 14 αεροδρομίων που απέκτησε πρόσφατα το γερμανικό κράτος και η μετατροπή τους σε HotSpots κ.λ.π.

ΑΣΕ

Αθήνα: 01-04-2016

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …