Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 34η Σ.Α του Πολιτιστικού Αττικής απο την Μ.Σκαφίδα.

skafida Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλημέρα.

Οι μέρες που διανύουμε είναι ζοφερές. Φτώχεια, ανεργία, πόλεμοι, προσφυγιά…

Ζούμε σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης, μετά από 6 μνημονιακά χρόνια  με τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να συνεχίζουν να κτυπιούνται αλύπητα από όλες τις εθελόδουλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

   Την ίδια ώρα άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα το προσφυγικό συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας με τους χιλιάδες πρόσφυγες να συρρέουν στα ελληνικά νησιά και από εκεί να ψάχνουν δίοδο για την Ευρώπη. Αιτία για αυτή την τραγωδία είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για ξαναμοίρασμα των αγορών και έλεγχο των κρατών.

   Ο πολιτισμός σε τέτοιες εποχές ιστορικά μεγαλουργεί γιατί εκφράζει αυτήν την πραγματικότητα και γιατί είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

   Χρειαζόμαστε το Πολιτιστικό Κέντρο όσο ποτέ για να δημιουργεί πολιτισμό και ταυτόχρονα να ψυχαγωγεί τους εργαζόμενους και να ανακουφίζει…

   Όμως είναι το Πολιτιστικό Κέντρο όπως το χρειάζονται οι εργαζόμενοι;

    Τραγική ειρωνεία δεν είναι συνάδελφοι όταν η ΔΑΚΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ με τον τίτλο «Τέλος τα πανηγύρια» όταν οι δυο τους επέτρεψαν αυτά τα πανηγύρια με την ψήφο τους η μία στην άλλη;

   Τόσα χρόνια δεν ήξερε η ΔΑΚΕ τι έκανε η ΠΑΣΚΕ;

   Τώρα θυμήθηκαν αφού εξασφάλισαν την θέση τους στην προεδρεία και στην γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Αττικής;

   Μαζί δεν συνδιοικούσαν μετατρέποντας το Πολιτιστικό από κύτταρο δημιουργίας σε κλαρινομάγαζο και μπουζοκομάγαζο;

   Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έφτασαν το Πολιτιστικό Κέντρο σ’ αυτό το εξευτελιστικό επίπεδο για δικά τους οφέλη και για δικά τους συμφέροντα.

   Και δεν φτάνουν όλα τα αίσχη που έχουν κάνει, φτάσανε στο κατάπτυστο σημείο να απειλούν του εργαζόμενους του Πολιτιστικού με απολύσεις κάνοντας την εργασία τους δύσκολη, ασκώντας τους ψυχολογική πίεση με ψέματα και συκοφαντίες.

   Έλεος πια!  Τέλος τα μεγάλα λόγια.

   Αν η ΔΑΚΕ θέλει πραγματικά να τελειώσουν τα πανηγύρια ας καλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο και να γίνει ανασυγκρότηση του προεδρείου σωστά.

   Να μοιραστούν τα τμήματα αντικειμενικά και να πετάξουν έξω όλους αυτούς που ικανοποιούν προσωπικά τους συμφέροντα και να προωθηθούν άτομα που δουλεύουν για το καλό του Πολιτιστικού Κέντρου αφήνοντας έξω τα προσωπικά τους.

    Ο εκφυλισμός και ο κατήφορος που έχει πάρει το Πολιτιστικό τα τελευταία χρόνια που ηγούνται τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να σταματήσει για το καλό του πολιτιστικού και των μελών του.

   Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν χάσει πολλά , μισθούς, θέσεις εργασίας κ.λ.π. Ας μην επιτρέψουμε σε μερικά σκουλήκια να μας πάρουν τον πολιτισμό μας.

   Ας μην τους επιτρέψουμε να εξαφανίσουν αυτόν τον χώρο που ανήκει σε κάθε εργαζόμενο.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

   Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι μας, η ΑΣΕ προσπάθησε να χαράξει το δικό της αυτόνομο δρόμο μιας άλλης πορείας, πολιτιστικής δημιουργίας και αισθητικής.

   Τα τμήματα Ορειβασίας, Υπολογιστών και Αγγλικών που μας έχουν ανατεθεί σαν ΑΣΕ και που είμαι προσωπικά υπεύθυνη, έχουν αξιόλογη δράση και επιτυχία κάτι που μαρτυρά και η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στα τμήματα αυτά.

   Βέβαια αναγνωρίζουμε ότι δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που θέλαμε και ονειρευόμαστε για το χώρο του Π.Κ. Παρόλα αυτά δεν σταματήσαμε ποτέ να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε. 

   Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα Π.Κ ενεργών εργαζομένων χωρίς κομματάρχες και διαμεσολαβητές.

   Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

   Γι αυτό ζητάμε:

   ·    Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων

   ·    Να καταργηθεί η καρικατούρα της ΓΑΣ, που γίνεται κατευθείαν στην 3η πρόσκληση.

   ·    Αποκέντρωση των δραστηριοτήτων στο Νομό Αττικής.

   ·    Να δημιουργηθούν τμήματα νεολαίας για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της νεολαίας.

    Για ένα Πολιτιστικό Κέντρο πραγματικό κύτταρο δημιουργίας

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …