Εργατική Πρωτομαγιά 2018!

Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία,

είναι απεργία, γιορτάζει η εργατιά!

  

   Κι όμως για πολλούς, για τους περισσότερους, η πρωτομαγιά είναι μόνο η γιορτή των λουλουδιών, «η εποχή που ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι».

   Την πρωτομαγιά – αργία την καθιέρωσε η χούντα για ευνόητους λόγους. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους την διατήρησε και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία!!!

   Πολλοί κι όχι μόνο οι νέοι δεν ξέρουν τι είναι εργατική πρωτομαγιά. Κι  εμείς που ξέρουμε νομίζαμε ότι μετά την εξέγερση στο Σικάγο, που κύριο σύνθημά της είχε: Την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και άμεσο στόχο την κατάκτηση του 8ωρου

   Οχτώ ώρες να δουλεύουμε, οχτώ ώρες να ξεκουραζόμαστε και οχτώ ώρες να τις κάνουμε ότι θέλουμε!

ότι μετά από τόσους αγώνες και ποταμούς αίματος που έδωσε η εργατική τάξη, η τάξη μας σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον τα βασικά εργατικά δικαιώματα θα παρέμεναν σεβαστά από τους επικυρίαρχους  «εργοδότες».

   Δυστυχώς όμως η οχτάχρονη αντεργατική λαίλαπα που διανύουμε αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα σε όλον τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και καθιερωμένο, αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μένουμε αδρανείς και δεν τα προστατεύουμε.

   Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

   Σήμερα, χωρίς να δώσουμε καμιά ουσιαστική μάχη έχουμε δεχτεί μια καταστροφική ήττα.

   Η μεγαλύτερη ήττα όμως, μια ήττα χωρίς επιστροφή, θα είναι, αν αποδεχτούμε τις ιδέες και α ιδεολογήματα των εκμεταλλευτών και των βιαστών μας, σαν ιδέες δικές μας…

   Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε αναμμένη τη σπίθα της ελπίδας.

   Γιατί, κόντρα σε εθελόδουλους αριστερούς και δεξιούς υμνητές και υπηρέτες του συστήματος, η μεγάλη πυρκαγιά θα ανάψει αργά ή γρήγορα και η εργαζόμενη κοινωνία θα κυριαρχήσει. Όχι γιατί έτσι νομίζουμε αλλά γιατί αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για την επιβίωση και πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να γίνει διαφορετική.

   Αν οι εργαζόμενοι πιάσουμε το νήμα και διατρανώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ότι:

 «Δεν κάνουμε άλλο υπομονή, είμαστε εδώ και θέλουμε όλα όσα δικαιούμαστε!».

   Οι ανάγκες μας δεν χωρούν στην πληρωμή του χρέους στους δανειστές και τις ξένες τράπεζες, στα νέα και τα παλιά μνημόνια, στα δεσμά της Ε.Ε και του Ευρώ, στη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης που τάζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

   Στο χέρι μας είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα για τη δική μας εργατική αντεπίθεση.

   Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για την αναγέννηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη και αναζητούν οι εργαζόμενοι, νέοι και παλιοί.

   Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής!

   Όχι στο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς που παράγει φασισμούς, πολέμους και καταστροφές.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές  πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Αθήνα: 29-04-2018

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …