Στο δίλημμα Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα, οι ψηφοφόροι του Π.Κ. Αθήνας επέλεξαν όπως ήταν αναμενόμενο… την Βαρβαρότητα!

Στο δίλημμα Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα, οι ψηφοφόροι του Π.Κ. Αθήνας

επέλεξαν όπως ήταν αναμενόμενο… την Βαρβαρότητα!

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Στις  εκλογές του Πολιτιστικού Κέντρου ξαναψηφίστηκε η προηγούμενη ανεκδιήγητη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) η οποία χρεοκόπησε και διέλυσε το Πολιτιστικό και προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια της, απέλυσε  παράνομα τους 8 υπαλλήλους του Π.Κ !

   Η συρρίκνωση των μελών του Πολιτιστικού Κέντρου και η απογύμνωσή του από εργαζόμενους του προσωπικού βάσης τεχνικούς, νέους κ.λ.π. δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν.

   Η αλήθεια είναι ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του πολιτιστικού, όπως έχει συρρικνωθεί, αποτελείται από το παρασιτικό τμήμα της υπηρεσιακής καμαρίλας (διευθυντές, προϊστάμενους, υπηρεσιακές και κομματικές σεκρετέρες κ.λ.π).

   Η στήριξη τους όμως  και η υπερψήφιση της προηγούμενης διοίκησης -αν και κατανοητή από μας- δεν τους απαλλάσσει από το άγος των κατάπτυστων ενεργειών αυτών που ψήφισαν.

   Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών -παρόμοιο λίγο πολύ μ’ αυτά των σωματείων- επιβεβαιώνει ότι, ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ & ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

   Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών είθισται, από τους εργοτοσυνδικαλιστικούς εκπροσώπους των παρατάξεων, να αρχίζει το παζάρι. Έτσι άρχισαν τις προτάσεις για συνεργασία προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.

   Όχι γιατί έχουν κατά νου κάποιο ευγενή σκοπό και στόχο προς όφελος του Πολιτιστικού αλλά έτσι για ξεκάρφωμα (προς τα μέλη τους), για παζάρι και μοίρασμα των θέσεων μεταξύ τους, και έτσι γενικά… κουβέντα να γίνεται.

   Επειδή δεχτήκαμε και εμείς τέτοιες ανίερες προτάσεις, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

  1. Από αυτή την αναπαλαιωμένη διοίκηση του πολιτιστικού δεν πρόκειται να βγει τίποτε καλό για τα μέλη και τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ.
  2. Τα χρέη που έχουν δημιουργήσει με τις παράνομες απολύσεις των εργαζόμενων του πολιτιστικού και τις αποφάσεις που εκκρεμούν, έχουν δυο δρόμους.

Ή να κλείσουν το πολιτιστικό και τα χρέη καλά θα ήταν να τα πληρώσουν οι πολιτιστικοί συνδικαλιστές και οι ψηφοφόροι τους ή η μαμά εταιρεία Deutsche Telekom θα αναλάβει να πληρώσει, εξαγοράζοντας και κυριολεκτικά το πολιτιστικό μαζί με τους εκπροσώπους του, με αντάλλαγμα την πώληση του κτιρίου φιλέτου της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται το πολιτιστικό.

  1. Έστω και στο παραπέντε όμως -εμείς επιμένουμε να είμαστε αισιόδοξοι και αιθεροβάμονες- θα μπορούσε να ανιχνευτεί ένας άλλος δρόμος για το Πολιτιστικό Κέντρο.

Αυτό θα απαιτούσε:

α) Οι υπεύθυνες παρατάξεις που το χρεοκόπησαν να παραδεχτούν τις ευθύνες τους για τα σημερινά αδιέξοδα και να ζητήσουν συγνώμη.

β) Να σχηματιστεί ένα προεδρείο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα συγκαλέσει γενική συνέλευση μελών τα οποία θα αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του.

γ) Θα ανοίξει τις διαδικασίες για την εγγραφή όλων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων του Ομίλου ΟΤΕ της Αθήνας και ιδιαίτερα των νέων εργαζόμενων.

δ) Όλα τα μέλη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, θα αποκτήσουν ίσα δικαιώματα -εκλέγειν και εκλέγεσθαι- χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως γίνεται σ’ όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα της χώρας.

ε) Την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την επαναλειτουργία του κυλικείου και την εθελοντική μεταφορά τους, όσων απ’ αυτούς το επιθυμούν, στις υπηρεσίες του ΟΤΕ όπως έγινε με τους εργαζόμενους της ΟΜΕ και της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

   Αν μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια πλειοψηφία, έστω και σαν λύση ανάγκης της τελευταίας στιγμής, εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε.

  Κατά τ’ άλλα, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τις επιλογές τους.

   Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε στον ίδιο επίμονο ανηφορικό και ελπιδοφόρο δρόμο για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

ΑΣΕ

Αθήνα: 24-04-2018

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …