Η τοποθέτηση της ΑΣΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ από τον Θ. Φωλιά.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα.

   Τώρα ξέρετε. «Δεν είναι προπαγάνδα της ΑΣΕ». Τα εργασιακά μας δικαιώματα μετά από ένα ανηλεή πόλεμο των εργοδοτικών δυνάμεων ντόπιων και ξένων και των πολιτικών συνεργατών τους καταβαραθρώθηκαν!

   Είμαστε όμως υποχρεωμένοι και όχι μόνο εμείς, ούτε μόνο τα μέλη του σωματείου μας, αλλά ολόκληρη η εργατική τάξη να αναρωτηθούμε γιατί χάσαμε και κυρίως πως νικηθήκαμε αφού δεν έγινε κανένας ουσιαστικός αγώνας, δεν δόθηκε καμιά μάχη αλλά βρισκόμαστε σε μια οιονεί ταξική υποχώρηση η οποία δεν φαίνεται να έχει τέλος.

   Αν δεν βρούμε τα αίτια αυτής, της χωρίς καμία μάχη εργατικής ήττας, θα συνεχίσει αυτή η υποχώρηση και θα εξαφανιστούν τελείως τα εργασιακά μας δικαιώματα.

   Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και τις τεράστιες ευθύνες όλων αυτών των δήθεν ηγετών του εργατικού κινήματος με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζονται γιατί είναι αυτουργοί της τεράστιας και ιδιότυπης αυτής ήττας χωρίς να πέσει ούτε ντουφεκιά.

   Εμείς δεν το κρύβουμε, αν φτάσαμε έχουμε μεγάλες ευθύνες όλοι μας οι απλοί εργαζόμενοι όσοι αναθέσαμε τις τύχες μας σε τέτοιες ηγεσίες και κυρίως όσων παραμένουν αμετανόητοι, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αυτών των εξωνημένων ηγεσιών και παρατάξεων που μας διέλυσαν κάθε εργατικό δικαίωμα.

   Αυτών που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, που κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο και νομίζουν ότι δεν τους βλέπουν οι άλλοι εργαζόμενοι, ξεπουλάνε όλους τους άλλους αλλά και το δικό τους μέλλον  για ένα ρουσφετάκι, ένα ταξιδάκι, για να πάνε στην Τέμενη ή στο Φανάρι κλέβοντας την θέση ενός άλλου συναδέλφου και ενώ κατεβαίνουν σαν υποψήφιοι συνδικαλιστές στα ψηφοδέλτια σεντόνια των παρατάξεων, κριτικάρουν τον συνδικαλισμό, λειτουργούν απεργοσπαστικά και γενικά ξεπουλιούνται στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ!!! 

   Η σημερινή συνέλευση θα πρέπει να είναι απολογιστική για ολόκληρη την τριετία.

   Σ’ αυτή την τριετία λοιπόν είχαμε:

  • Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ από την νέα εθελόδουλη κυβέρνηση του Τζίφρα.
  • Την περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας με τις διαφορές εθελούσιες, την εντατικοποίηση να κτυπάει κόκκινο και την αλματώδη αύξηση εργατικών ατυχημάτων.
  • Καθηλωμένους τους μισθούς για μια ακόμη τριετία και το χειρότερο εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.
  • Την εργολαβοποίηση και το outsourcing να κτυπάνε κόκκινο με ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού έργου με το consolidation να περνάει στους εργολάβους.
  • Τις εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης με το vectoring που αντί να κάνουν επενδύσεις κοιτούσαν τα κέρδη και τα μπόνους παραδίνοντας το μισό δίκτυο στις άλλες εταιρίες με άμεσο αντίκτυπο σε συνδυασμό με το consolidation οι θέσεις εργασίας μας να κινδυνεύουν.

   Είχαμε πάνω από 10 απολύσεις με το άρθρο 13 καθώς επίσης παράνομες ομαδικές απολύσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Αττικής όχι από την γερμανική διοίκηση αλλά από τους εξωνημένους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που είχαν και έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο πολιτιστικό!

   Αυτά σε γενικές γραμμές αντιμετωπίσαμε και βιώσαμε αυτή την τριετία και με τα σωματεία και την ομοσπονδία να κάνουν τον τροχονόμο της εργοδοσίας με αποτέλεσμα ότι ήθελε η εργοδοσία να περάσει το πέρναγε.

   Για όλα αυτά εμείς σαν ΑΣΕ  δεν έχουμε μείνει απλά στις διαπιστώσεις αλλά έχουμε κάνει δεκάδες δράσεις οι οποίες είναι γνωστές στους συναδέλφους και ευρύτερα στην κοινωνία μέσα από δημοσιεύματα και παρεμβάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με κορύφωση την συμμετοχή μας στο ρεπορτάζ του VICE για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από την D.T,  την ανακοίνωσηκαταγγελία που βγάλαμε κατά του Φουσκούδη και του Ζαχαριουδάκη που γύριζαν στα τεχνικά τμήματα και τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους, με τις καταγγελίες που κάναμε στην ΑΔΑΕ για να σταματήσουμε το consolidation, την αναφορά που κάναμε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και πάλι για να σταματήσουμε το consolidation με αφορμή τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ όταν το ΚΚΕ σιωπούσε εδώ η παράταξή του.

   Αν όλες οι δυνάμεις αυτές που παριστάνουν τους εκπροσώπους και τους φίλους των εργατών, δεξιές ή αριστερές είχαν συντονιστεί μαζί μας σε όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που ασχοληθήκαμε, θα είχαμε ανατρέψει όλη αυτή την αντεργατική στρατηγική της D.T και σήμερα θα βρισκόμασταν σε άλλη πολύ καλύτερη θέση για να παλέψουμε για μια Σ.Σ.Ε που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Μπροστά μας εκτός από τις εκλογές στο σωματείο μας που θα αναδείξουν την νέα ηγεσία για την επομένη τριετία το σοβαρότερο και πιο ουσιαστικό και που απασχολεί όλους τους συναδέλφους είναι η υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε.

   Η διαδικασία αυτή καταλαβαίνετε πόσο σοβαρή είναι γιατί θα καθορίσει τις αμοιβές μας και τις εργασιακές μας σχέσεις για την επόμενη τριετία.

    Σαν ΑΣΕ οι θέσεις μας για την νέα Σ.Σ.Ε είναι ξεκάθαρες.

   Διεκδικούμε:

  • 1.000€ βασικό κατώτερο μισθό για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν για τον όμιλο ΟΤΕ. Απαιτούμε και επιμένουμε να εξασφαλίσουμε μισθούς που να μπορούμε τουλάχιστον να επιβιώσουμε.
  • Κανένας μισθός για κανέναν δεν θα υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.
  • Μια Σ.Σ.Επου θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν για τον ΟΤΕ με ενιαίο μισθολόγιο (του παλιού ΟΤΕ πριν τις περικοπές) για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
  • Την Επαναφορά των κλιμακίων και όλων των επιδομάτωνπου αυθαίρετα μας έκοψε η διοίκηση, όπως π.χ το επίδομα οδήγησης, λογαριασμό νεότητας κ.λ.π.
  • Την Αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των πτυχίων.
  • Την Χορήγηση φοιτητικών αδειών σε όλους τους εργαζόμενους που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Την Ένταξη στο ΙΚΑ στις ειδικότητες και στα Β.Α.Ε.
  • Και το κυριότερο την κατάργηση του άρθρου 13 που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να απολύει όποιον θέλει.

    Παρόλο που ο ΟΤΕ έχει τεράστια κερδοφορία όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων που μας έκοψαν τους μισθούς οι διοικούντες επικαλούνται ότι με τα μνημόνια θα μειωθούν κι άλλο τα εισοδήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων και συνεπώς και τα κέρδη τους και ότι από την νέα Σ.Σ.Ε πρέπει να μας δίνουν λιγότερα… γιατί δεν βγαίνουν!

   Ε λοιπόν ΟΧΙ!

  Αν δεν «βγαίνουν», να πληρώσει η υπερτιμημένη και παχυλά αμειβόμενη υπηρεσιακή νομενκλατούρα.

   Αν δεν «βγαίνουν», γιατί μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις της εργαζόμενης κοινωνίας, μια είναι η λύση. Αυτό που έκανε ο Ford  στην Αμερική δύο αιώνες πριν, που πλήρωνε ένα δολάριο την ώρα στους εργαζόμενους για να μπορούν να είναι καταναλωτές και να μπορεί να τους πουλάει τα αυτοκίνητα που παρήγαγε.

   Το ερώτημα που πλανάται είναι: Μπορούμε να επιβάλουμε τους όρους μας σήμερα και να κατακτήσουμε μια Σ.Σ.Ε που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας;

   Η απάντηση είναι καταφατική.  ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ αρκεί να το θέλουμε.

   Ήδη οι δύο 48ωρες απεργίες με τα 4 κύρια αιτήματα που ήταν ομόφωνα είχαν την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση και στο Βερολίνο για τα δίκαια αιτήματά μας.

   Όμως αντί η ηγεσία της ΟΜΕ να συνεχίσει και να κλιμακώσει τους αγώνες και να πάρουμε μετά από 6 χρόνια συνεχών υποχωρήσεων ουσιαστικές αυξήσεις και να μην χάσουμε τίποτε από τα κεκτημένα όπως σαφέστατα ξεκινήσαμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, σε μια πρωτοφανή και ντροπιαστική πράξη, όχι μόνο για τον ΟΤΕ αλλά και για το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα -αφού πρώτα συνειδητά αποκλιμάκωσαν τους αγώνες- χωρίς καμία έγκριση του Δ.Σ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και αφού πήραν τις εκλογές στον ΠΑΣΕ και είχαν εξασφαλίσει ότι θα είναι αυτοί στην ηγεσία της ομοσπονδίας άλλαξαν με το έτσι θέλω το διεκδικητικό πλαίσιο που ψηφίσαμε ομόφωνα παρουσιάζοντας μια νέα πρόταση στην διοίκηση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  Την συνέχιση του διαχωρισμού παλιών και νέων, τη διατήρηση του διαφορετικού ωραρίου, καμία ουσιαστική αύξηση (για εξίσωση ούτε κουβέντα) στους μισθούς και καμία διασφάλιση θέσεων για όσους έχουν προσληφθεί μετά το 2015, παραδίνοντας ταυτόχρονα σαν ανταλλάγματα των πενιχρών αυξήσεων τις άδειες ασθενείας και τους 9 μισθούς για όσους μπήκαν μετά το 2006 που διακαώς ζητούσε η διοίκηση συνεχίζοντας έτσι τις παραχωρήσεις κεκτημένων των τελευταίων ετών!

   Συγκεκριμένα, με την πρόταση που κατέθεσαν για τους 9 μισθούς όσοι μπήκαν από το 2006 και μετά, η αποζημίωση απόλυσης θα είναι 25.000 € όπως ορίζει ο νόμος,  αντί 50.000 και πλέον που είναι σήμερα χάνοντας στην ουσία ο κάθε συνάδελφος σημερινά λεφτά πάνω από 30.000€.  

   Κάνανε  αυτό που έκανε ο Τσίπρας, σου δίνω το μέρισμα και σου παίρνω το διαμέρισμα.

   Το  ίδιο συμβαίνει και με τις άδειες ασθένειας. Αντί να επεκταθεί το μέτρο σε όλους και να μπορούν και οι νέοι να συσσωρεύουνε τις άδειες, τις πάγωσαν για όλους πριν το 2005 με αποτέλεσμα και αυτές να χαθούν σε βάθος χρόνων.

    Μια πράξη που παραπέμπει περισσότερο σε εταίρο της διοίκησης και όχι σε όργανο εκπροσώπησης εργαζομένων.

   Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά οι ίδιοι με την ανακοίνωση που βγάλανε στις 27 του Δεκέμβρη στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά:

   Από την πλευρά μας απαντήσαμε στην πρόταση που έγινε από τη Διοίκηση, στην προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2017, αντιπροτείνοντας τα ακόλουθα:

   Για τους συναδέλφους με ημερομηνία πρόσληψης έως 31/12/2014

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για δύο έτη.
  • Αύξηση 1,5% για το 2018 και για 1,5% για το 2019.
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
  • 35ωρο εβδομαδιαίας εργασίας.

Για τους συναδέλφους με ημερομηνία πρόσληψης από 01/01/2015

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για δύο έτη.
  • Αύξηση 10% στο σύνολο για τα δύο χρόνια.
  • Κουπόνια.
  • 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας.

  Αυτά πρότειναν ανερυθρίαστα από μόνες τους οι δυο παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και τα συνεταιράκια τους οι «ΑΚΟΜΑΤΙΑΣΤΟΙ» παραδίνοντας για μια ακόμη φορά το 11% διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την διοίκηση.

   Πάνε και οι κόκκινες γραμμές που είχαμε, πάνε και τα κύρια αιτήματα που ξεκινήσαμε τους αγώνες και τις απεργίες, δηλαδή:

   Ούτε ενιαία Σ.Σ.Ε στον όμιλο θα έχουμε,  Ούτε ενιαίο ωράριο, Ούτε ουσιαστικές αυξήσεις, Ούτε διασφάλιση θέσεων εργασίας για τους νέους συναδέλφους, Ούτε θα περιοριστούν οι εκατοντάδες θέσεις ευθύνης και οι προκλητικές αποδοχές του διευθυντικού κατεστημένου όπως σαφέστατα γινόταν αναφορά στο απεργιακό φυλλάδιο της Ομοσπονδίας.

    Οι προθέσεις τους είναι πλέον ολοφάνερες.

   Με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρούν να διασφαλίσουν τα προνόμια του διευθυντικού παρασιτικού κατεστημένου με τους τεράστιους μισθούς και μπόνους και να διατηρήσουν τα δικά τους προνόμια του συνδικαλιστικού παρασιτικού κατεστημένου (με απαλλαγές εργασίας που δεν δικαιούμαστε βάση του 1264, με συνδικαλιστικούς μισθούς, παροχές αυτοκινήτων, διορισμούς συγγενών κ.λ.π.) γι’ αυτό και έχουν αποφασίσει από κοινού με τη διοίκηση να είναι οι ενορχηστρωτές της εκστρατείας της με μόνο στόχο να γυρίσουν τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα.

   Όλα αυτά σε βάρος του τεχνικού προσωπικού που μοχθεί καθημερινά σε μονοπρόσωπα συνεργεία, με βροχές, χιόνια και με κίνδυνο της ζωής τους και παράγει αυτόν τον τεράστιο πλούτο για να συντηρεί όλα αυτά τα διευθυντικά και συνδικαλιστικά παράσιτα και προπάντων εις βάρος των νέων συναδέλφων που για να φτάσουν το εισαγωγικό  μισθολόγιο των παλιών πρέπει να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια!!!

   Των νέων συναδέλφων που στα λόγια όλοι τους νοιάζονται αλλά με την ΣΣΕ του 2015 τους καταδίκασαν σε οιονεί φτώχεια και μιζέρια.

   Των νέων που δεν είναι πλέον νέοι αλλά 35ρηδες και 40ρηδες και καλούντα να κάνουν οικογένειες και παιδιά και να ζήσουν με 600 ευρώ όταν για όλα τα διευθυντικά στελέχη αυτά τα λεφτά είναι οι ημερήσιες αποδοχές τους!!!

   Όλους αυτούς αποκαλείτε νέους αλλά σας πήρανε χαμπάρι. Δεν τολμάτε να βάλετε πλέον στο τραπέζι να κοπούν οι τεράστιες αποδοχές του διευθυντικού παρασιτικού κατεστημένου με κορύφωση τον πρόεδρο με 1,5 εκ. € αποδοχές, των γενικών διευθυντών με μισό εκατομμύριο κ.λ.π. που ζουν παρασιτικά εις βάρος μας.

   Φυσικά, καμία πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν έχει το δικαίωμα να μας εμπαίζει οικτρά.

   Θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι η απόφαση για αλλαγή του διεκδικητικού πλαισίου δεν ήταν ομόφωνη όπως γράψανε τα παπαγαλάκια της ΔΑΚΕ σε μήνυμα που στείλανε. Εμείς δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις και άραγε δεν συμφωνήσαμε.  Οι μόνες αποφάσεις που ήταν ομόφωνες ήταν στις απεργίες και στους αγώνες με τα 4 κύρια αιτήματα -κόκκινες γραμμές- που είχε και η αφίσα.

  Εμείς λοιπόν στο τελευταίο Δ.Σ -όπως και σε όλες μας τις τοποθετήσεις πριν τις απεργίες- προτείναμε ξεκάθαρα να πάρουμε το 11% και να συνεχίσουμε έναν παρατεταμένο αγώνα με καταλήψεις, συνέντευξη τύπου και κλιμάκωση του αγώνα με διάφορες άλλες μορφές (επιβολή διπλών συνεργειών, πιστή τήρηση του ωραρίου, συντονισμό με τα άλλα σωματεία του χώρου κ.λ.π.) μέχρι να αναγκαστεί η διοίκηση να κάτσει στο τραπέζι και να υπογράψει με τους δικούς μας όρους και χωρίς καμία παραχώρηση.

   Προτείνοντας ταυτόχρονα να κοπούν στο ήμισυ οι θέσεις ευθύνης και τα επιδόματα που απορρέουν από την θέση, να περιοριστεί το τεράστιο διαφημιστικό πακέτο και αυτά τα χρήματα να δοθούν σε αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους για να μπορούμε να ζήσουμε στοιχειωδώς με αξιοπρέπεια.

   Εδώ πράγματι ισχύει η ρήση του Γιωργάκη που έπεσε από το ποδήλατο λεφτά υπάρχουν, αλλά υπάρχουν για του νταβατζήδες των ΜΜΕ και για το διευθυντικό παρασιτικό κατεστημένο οι οποίοι μας πίνουν το αίμα.  

    Αυτή ήταν η πρόταση που καταθέσαμε και δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία της ΟΜΕ γιατί υπάρχουν ακόμη ανεξόφλητα γραμμάτια.

   Μέχρι σήμερα και όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις με συνειδητή επιλογή, για να μην φανούμε διασπαστές της ενότητας, σαν ΑΣΕ δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση στηρίζοντας την αρχικό πλαίσιο της ΟΜΕ για ουσιαστικές αυξήσεις για όλους, μια ΣΣΕ στον Όμιλο, ενιαίο ωράριο και διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους. Όμως αυτό κάποιοι το συνέλαβαν σαν αδυναμία της ΑΣΕ και έφτασαν στο κατάπτυστο σημείο να αλλάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο για τους δικούς τους λόγους.

   Συνεχώς επικαλείστε την ενότητα. Εμείς αποδείξαμε έμπρακτα ότι ήμασταν ομόφωνοι και στηρίξαμε όλους τους αγώνες και όλες τις απεργίες. Εσείς πια ενότητα επικαλείστε όταν μας έχετε αποκλείσει από τις διαπραγματεύσεις από την διαπραγματευτική ομάδα και όταν μας αποκλείσατε από τις ενημερώσεις στην επαρχία που έκανε η ομοσπονδία. Αυτή είναι η δημοκρατία σας. Είναι επίπλαστη η ενότητα που επικαλείστε, όπου σας βολεύει ζητάτε την ενότητα και όπου θέλετε πάτε χωρισμένοι.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:

   Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανάλγητη γερμανική διοίκηση που μέλημά τους, δεν είναι η ανάπτυξη του ΟΤΕ αλλά μόνο η αύξηση των κερδών και τα μπόνους των διοικούντων.

   Επειδή αυτά που μας ετοιμάζουν δεν είναι απλά διάλυση εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση στην εργασία και δόσιμο περισσότερου έργου σε εργολάβους, αλλά μας περιμένει καθαρά ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας με αυταρχισμούς, τιμωρίες και ανεργία, πρέπει να δούμε πως θα συσπειρωθούμε και πως τους σταματήσουμε.

    Εμείς κάνουμε έκκληση προς όλους εσάς τους απλούς συνέδρους αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους και μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ και σας καλούμε να παραμερίστε όλους αυτούς που τρέχουν όλοι μαζί διαπαραταξιακά, κομματιαστοί και ακκομάτιαστοι, συναλλάσσονται με την διοίκηση για ίδιον όφελος και μοιράζονται τα δώρα της και να ρθείτε μαζί μας να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας και να πάρουμε την ζωή μας πίσω, μέσα από ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο συνδικαλιστικό κίνημα που οι αποφάσεις για όλα τα ζητήματα θα παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι στα κομματικά γραφεία.

   Παραμερίστε επίσης όσους ντρέπονται να πουν το όνομά τους, αλλάζουν ονόματα σαν τους απατεώνες και κρύβονται σαν τους γρυλλάκηδες και τους μπουκαδόρους  όπως αναφέρει ο Τσιφόρος στο βιβλίο τα παιδιά της πιάτσας, ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Τάκης ο λεπίδας, αλλάζουν ονόματα φαίνονται όλοι ανεξάρτητοι για να κρύβονται προσπαθώντας να διασωθούν.

   Όσο για μας, εμείς θα συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο με ολομέτωπο αγώνα απέναντι στην νέα εθελόδουλη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ και στη γερμανική εργοδοσία, τόσο για τη διασφάλιση των εργατικών μας δικαιωμάτων και την προστασία των συναδέλφων, όσο και για την επανεθνικοποίηση του ΟΤΕ προς όφελος της κοινωνίας, όπου θα διαφυλάσσεται το απόρρητο και τα κέρδη θα επιστρέφουν στην κοινωνία, για κοινωνική πολιτική, με άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και φθηνών παρεχόμενων υπηρεσιών και τιμολογίων προς τους πελάτες συνδρομητές.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …