Νέες θέσεις εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ….

Νέες θέσεις εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ….

   Η τελευταία δεκαετία δεν είναι η καλύτερη για την Ελλάδα, που παρουσιάζει πολύ υψηλή ανεργία και μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και απαισιοδοξία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους υποαπασχολούμενους.

   Ο Όμιλος ΟΤΕ όμως επανέρχεται δυναμικά και πρωτοπορεί και πάλι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των www.kammiakariera.gr και www.kanenamellon.gr την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία  για την υπογραφή νέας ΣΣΕ -με την εργοδοσία να απαιτεί τη ΜΗ διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με μηδενικές αυξήσεις- ο ΟΤΕ προκηρύσσει ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τις οποίες μάλιστα παρουσίασε κατά τη διάρκεια της διήμερης απεργίας (13 & 14 Δεκεμβρίου) στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

    Οι θέσεις :

   (α): Τροχονόμος.  Επίδειξη της θέσης έκανε ο Εκτελεστικός Δ/ντής Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΟΤΕ Κ.Μέγας. Με απαράμιλλη αυταπάρνηση έφτασε μέχρι την Λ. Κηφισίας για να ρυθμίσει την κίνηση και την είσοδο των υπερπολυτελών αυτοκινήτων των G-old-en Boys και τη δρομολόγηση τους προς την πύλη του Δ. Μεγάρου τη στιγμή που υπήρχε κόσμος. Στα πρόσθετα προσόντα που προσμετρώνται, λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη του τηλεφώνου του αστυνομικού τμήματος της περιοχής σε θέση “ταχείας κλήσης” στο smartphone. Απορίας άξιον (για κάποιους) είναι, πως γίνεται παρά την παρουσία περιπολικού και αστυνομικών που ήταν εκεί πριν φτάσει ο κόσμος… ένας ιδιώτης να ρυθμίζει την κίνηση σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

   (β): Υπεύθυνος τήρησης κανονισμού μεταθετότητας στο HR.  Επιτέλους, οι εσωτερικές μετακινήσεις στον Όμιλο ΟΤΕ γίνονται εύκολη υπόθεση. Επίδειξη της θέσης έγινε από τον Γεν. Δ/ντή Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Χ.Μαζαράκη, από τον Εκτελεστικό Δ/ντή Δραστηριοτήτων Δικτύου και υπηρεσιών Ν.Σκιαθίτη  και από τον Τμηματάρχη στο HR Χ.Σταματόπουλο που δολοφονικά επιχείρησαν να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους “πάνω” από τον κόσμο, πατώντας ξαφνικά γκάζι, όντας σταματημένοι και με τους συναδέλφους μπροστά τους! Απαραίτητα προσόντα το δίπλωμα οδήγησης και η αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή (ο πρώτος μάλιστα από τους τρεις, επανήλθε σε μεταγενέστερο χρόνο δηλώνοντας ότι “έτσι σας πρέπει” & “αυτή είναι η αξία σας” και συνέχισε με αντίστοιχα πεζοδρομιακά κοσμητικά). Πλέον, με τον παραπάνω τρόπο οι μεταθέσεις σας στο Δ.Μέγαρο θα είναι μόνιμες….. (σας αξίζει να είστε χαλκομανία στην άσφαλτο).

   (γ): Γκρουμ.  Οι υποσχέσεις της εργοδοσίας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παίρνουν σάρκα και οστά. Για κάθε συνάδελφο στο Δ.Μέγαρο θα υπάρχει κάποιος που θα τον οδηγεί στο χώρο εργασίας του. Επίδειξη της θέσης έγινε από τον Γεν. Δ/ντή Κανονιστικής Συμμόρφωσης Α.Δημητριάδη, την BUSINESS PARTNER Υγείας & Ασφάλειας Μ.Κολοβού (η οποία μάλιστα είχε το θράσος να απειλήσει στέλεχος της ΑΣΕ… ότι από δω και πέρα να φυλάγεσαι και να προσέχεις) και την BUSINESS PARTNER στο HR Ε.Στάση, που θέλοντας να σπάσουν την απεργία και την περιφρούρησή της έπαιρναν από το χεράκι έναν – έναν τους συναδέλφους για να τους οδηγήσουν στα γραφεία τους. Αναγκαίο προσόν, να είσαι ΤΟΣΟ υπόδουλος χωρίς προσωπική αξιοπρέπεια, στοιχειώδη κρίση και αυτοσεβασμό, ώστε παρά τα ΤΟΣΑ χρόνια εργασίας σου να γίνεσαι το πιόνι της διοίκησης.

   (δ): Συνδικαλιστικός επίτροπος.  Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι απεριόριστη στον Όμιλο ΟΤΕ εμπλουτισμένη με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της «ελευθερίας της εργασίας»! Επίδειξη έγινε από τα μέλη του προεδρείου του ΠΑΣΕ που έλαμψαν δια της απουσίας τους από την περιφρούρηση της απεργίας. Μέλη του Δ.Σ όμως από τις 2 εκσυγχρονισμένες παρατάξεις ΑΚΕ και Ενωτικό έδωσαν το παρόν, οδηγώντας παράλληλα με τους διευθυντές του ΟΤΕ, υποψηφίους των ψηφοδελτίων τους που ήθελαν ελεύθερα να εργαστούν και κοσμούν με την αξιοπρέπεια τους και τα 2 ψηφοδέλτια των παραπάνω παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος (ΣΥΝ)ΑΛΛΑΓΗΣ…. προς τα γραφεία τους.

   Συνάδελφε-σα, η διοίκηση έδωσε ρεσιτάλ αυθαιρεσίας, τραμπουκισμού και ανέξοδου κουτσαβακισμού κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας μας. Με την απαραίτητη συνδρομή των εκφυλισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών έχει μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε εργασιακά γκέτο του 18ου αιώνα.

   Το ότι δεν είχαμε επανάληψη της δολοφονίας της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου που μοίραζε  προκηρύξεις στην πύλη της κλωστοϋφαντουργίας της ΕΤΜΑ και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου της εργοδοσίας είναι από καθαρή σύμπτωση.

   Σύμπτωση δεν είναι όμως ότι, η πύλη του Δ.Μεγάρου προχθές παρουσίαζε την ίδια εικόνα με την είσοδο του εργασιακού γκέτο της ΕΤΜΑ της 28ης Ιουλίου 1980.

Θα συνεχίσεις να τους τα επιτρέπεις; Θα συνεχίσεις να τους ανέχεσαι;

Δώσε την απάντησή σου.

Ψήφισε 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ & E-VALUE

Αθήνα: 18-12-2017

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …