Οι τοποθετήσεις των συνέδρων της ΑΣΕ στην 39η Σ.Α της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

Η τοποθέτηση της Μαρίας Σκαφίδα.

 

Η τοποθέτηση του Παντελή Αθανασιά.

 

Η τοποθέτηση του Λάμπρου Καστρινάκη.

   Κατά την διάρκεια της ομιλίας του -παρά του ότι αποδεδειγμένα έχει υποστεί συνδικαλιστική δίωξη από την διοίκηση του ΟΤΕ και είναι υπόδικοι ο περιφερειακός Αττικής Ζαχαριουδάκης και οι τοπικοί προϊστάμενοι στα Χανιά, Μαραγκάκης και Ρουσσάκης- τόσο το προεδρείο το οποίο έλεγχε η ΔΑΚΕ όσο και ένας τραμπούκος της ΔΑΚΕ που από την πρώτη στιγμή ειρωνευόταν, χειροκροτούσε,  σφύριζε και “βέλαζε” συνεχώς- δεν τον άφησαν να τοποθετηθεί και να ολοκληρώσει την ομιλία του! 

   Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του και παραδίνουμε στην κρίση σας τόσο το προεδρείο όσο και τον τραμπούκο ο οποίος ακούγεται και φαίνεται και στο Βίντεο. 

Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι ο Λάμπρος Καστρινάκης απο την ΑΣΕ :

  • Ναι, είμαι αυτός που «χάλαγε την μπίζνα» των Χανίων στον Ζαχαριουδάκη, και έπιασα ανασφάλιστους, εργολάβους, συνταξιούχους του ΟΤΕ, να εργάζονται στην πρώτη σύχρονη καμπίνα που ξεκίνησε να μπει στα Χανιά – και η ΠΕΤ δεν έκανε τίποτα.
  • Ναι, είμαι αυτός που σαν ΑΣΕ, έκανε όπως όφειλε στην συνείδησή του, καταγγελίες για τα αυτονόητα & τους νόμους του κράτους που βλέπουμε να καταπατούνται και δεν αντιδρούν οι εκλεγμένες από εσάς πλειοψηφίες και η αυτοδυναμία πλέον της ΔΑΚΕ.
  • Ναι είμαι αυτός που τοποθετήθηκε έχοντας την συνδικαλιστική ειδικότητα του προέδρου της τοπικής διοικούσας σε ένα υπόγειο για να πάρουν το μήνυμα και οι υπόλοιποι να μην αντιδρούν, και η ΠΕΤ τι έκανε; Απολύτως τίποτε! Αντιθέτως τους βόλευε να χάσει η ΑΣΕ το προεδρείο.
  • Αυτός ο πρόεδρος ο ίδιος, ο Νεκτάριος ο Δρίτσας, ήταν ο πρόεδρος που έχει παραβεί τις καταστατικές αρχές του σωματείου μας, και δεν κάλυψε ούτε υποστήριξε συνδικαλιστική δράση που απλά καταδείκνυε παρανομία.
  • Τι έκανα συνάδελφοι για να μην με καλύψει το σωματείο; έκλεψα; βίασα, ή έδειρα;
  • Στα τελευταία ΔΣ της ΠΕΤ τι γίνεται; Που οποιαδήποτε φιλεργατική διεκδίκηση προτείναμε όλοι οι υπόλοιποι, η ΔΑΚΕ (αρκετές φορές με δεκανίκι τους δήθεν Ακομμάτιστους χωρίς έτσι και αλλιώς να τους έχει ανάγκη), δεν ήθελαν να μπει καν σε ψηφοφορία εφόσον και μόνη της έχει την πλειοψηφία;
  • Έχουμε αποφάσεις από επιθεωρήσεις εργασίας και δικαστική για τα διμελή συνεργεία που λέει το αυτονόητο, τι κάνουμε σαν σωματείο για αυτό για να προστατεύσουμε τους συναδέλφους και τα μέλη μας ; Απολύτως τίποτα!
  • Από τον Δ.Σ τον Ιούνιο λέγαμε για το αξιολόγιο, θα ρωτάγαμε την διοίκηση, απαντούσαν τότε, πήγαμε διακοπές, τρέχτε τώρα να δείτε γιατί ξαφνιάστηκαν… τι κάναμε για το αξιολόγιο, απολύτως τίποτα!
  • Σε επόμενο συμβούλιο φέραμε το θέμα για το @yourService που μπαίνουν οι εργολάβοι πλέον στα σπίτια, και ζητούσαμε να πάρουμε μέτρα να το σταματήσουμε, «είναι λόγω του φόρτου και προσωρινά μας είπε η διοίκηση» απάνταγε η πλειοψηφία.
  • Σε ένα άλλο συμβούλιο ενημερωθήκαμε για την απόλυση του πρώτου συναδέλφου στην Πάρνηθα, «θα το δούμε» μας λέγανε,μετά ήρθαν οι 2 απολύσεις στην Καλλιθέα και στη Νίκαια, 3ωρη στάση αποφάσισαν μετά από πολύ πίεση και των ίδιων απολυμένων και έμεινε εκεί, αφού η διοίκηση ήταν «κάθετη» και τώρα εδώ εκ του ασφαλούς δηλώνουν ότι το θέμα είναι «ανοιχτό» ενώ έχει κλείσει.
  • Χθες στο συμβούλιο μας έφεραν τα «Job family», τα οποία ανακοίνωσε ήδη η διοίκηση. Και τι αποφασίσαμε σαν σωματείο; αποφάσισαν ότι «ΘΑ» τα δούμε κι αυτά στο μέλλον, σε συνεννόηση πάντα με την διοίκηση…
  • Ποια σοβαρότητα επικαλούνται όταν χάνουμε συνέχεια; όταν το σωματείο μας κρατάει χωρίς δράσεις; Όταν το σωματείο ενώ έχει την απόλυτη αυτοδυναμία δεν κάνει την «ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ» πράξη οργανώνοντάς μας σε διεκδικητές κινητοποιήσεις;
  • Ζητάνε να πάμε δήθεν όλοι μαζί, ζητάνε συναίνεση. Όταν το σωματείο όλο αυτό το διάστημα παίζει το ρόλο να κοιμίζει τους εργαζόμενους και όχι να τους ξυπνάει!
  • Συνάδελφοι, δεν χρειάζεστε εμάς σαν ΑΣΕ να σας πούμε τίποτα πια, τα λέγαμε και τα λέμε χρόνια τώρα.
  • Όμως μήπως εσείς πρέπει να αναρωτηθείτε, αν ακούγατε; ή ακόμα καλύτερα αν είχατε συνειδητοποιήσει ότι όσα λέγαμε δεν ήταν μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας αλλά απόλυτα ρεαλιστικές προβλέψεις που τώρα τις ζούμε;
  • Τώρα αυτή η εκλεγμένη αυτοδύναμη ΔΑΚΕ δεν κάνει μόνο πλάτες στην διοίκηση , αλλά δίνουν και τις καλύτερες πάσες στα γκολ που μας βάζει η διοίκηση! (αφού οι διοικούντες και οι προλαλλήσαντες μίλησαν με όρους γηπέδου).
  • Ζούμε ότι αξίζουμε; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ! Αν μεταφράσουμε την πλειοψηφία δυστυχώς αυτοί είμαστε, εσείς τους εκλέξατε! Και τίποτα δεν είναι τυχαίο!
  • Όταν συνεχώς σε ξεπουλάνε οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστικοί σου εκπρόσωποι και εσύ τους ξαναψηφίζεις, ποιος φταίει;
  • Όταν αποδέχεσαι να εργάζεσαι μόνος σου για να μην σε βλέπει κανείς και να κάνεις ότι γουστάρεις απαξιώνοντας την ειδικότητα μας,
  • Όταν βλέπεις τους εργολάβους να μπαινοβγαίνουν και είσαι σιωπηλός ενώ ξέρεις ότι σου παίρνουν το έργο…
  • Όταν, όταν, όταν… τότε μην περιμένεις καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου!
  • Από ποιον το περιμένεις αν εσύ, η πλειοψηφία, κάνεις ότι καλύτερο για να θάψεις τις επόμενες γενιές;
  • Άξιος παιδοκτόνος σαν και την αρρωστημένη κοινωνία που ανάθρεψαν το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης.
  • Σαν τον άλλο που με απάθεια κοίταζε να σκοτώνουν με κλωτσιές έναν άνθρωπο μπροστά του.
  • Σαν τον άλλο που βιάζει μια γυναίκα επειδή την θεωρεί κατώτερη και επειδή νομίζει ότι μπορεί να μείνει ατιμώρητος.
  • Σαν τον παράλλο που ασελγεί σε ανήλικους και η δικαιοσύνη τον χαϊδεύει!

Όλοι οι παραπάνω είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι με την εξουσία και το χρήμα μπορούν να πατάνε πάνω από κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δικαίωμα & κατάκτηση.

Σίχαμα ! Απανθρωπιά ! και η πλειοψηφία αν δεν γίνεται συνένοχη με την σιωπή της, αντί να αντιδράσει δυναμικά, τότε τι;

Αν ένας οποιοσδήποτε Καστρινάκης φάνηκε έτσι «επικίνδυνος» για το κατεστημένο του ΟΤΕ, και του συνδικαλιστικού παρασιτισμού, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αποφασίζαμε να σηκωθούμε περισσότεροι…

Η δύναμή μας είναι τεράστια, μην την αφήνετε ανεκμετάλευτη, εμείς τους κάνουμε τα κέρδη για να υπάρχουν, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!

 Πείτε όχι  στο αξιολόγιο, διαβάστε το υπόμνημα και καταθέστε το , δεν λέει δα και κάτι επαναστατικό, την στοιχειώδη μας αξιοπρέπεια κοιτά να διαφυλάξει!

Εμείς ακόμα και τώρα, θα λέμε ότι μόνο μεταξύ μας να κοιταχτούμε,

χωρίς αναθέσεις, με δράσεις, χωρίς κομματικούς διαπραγματευτές,

αλλά με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους μαζί.

Όλοι μαζί μπορούμε!

“Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Φαρακλιώτη.

 

Η τοποθέτηση του Θανάση Φωλιά.

   Με ειδική αναφορά στο αξιολόγιο και στο ξεπούλημα των κλιμακίων με την τελευταία Σ.Σ.Ε  από τους εξωνημένους εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Διαβάστε Επίσης

ΑΣΕ-ΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ CTS 2024

Η περίοδος πριν από την 24η Μαΐου 2024, ημέρα των εκλογών του σωματείου μας (Σωματείο …