Συγκρότηση προεδρείων ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΚΑΙ  ΜΙΑ   ΝΕΑ  ΑΡΧΗ
ή
  ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΠΛΗΡΗΣ  ΔΙΑΛΥΣΗ;

 Συνάδελφοι, Έχουμε νέα Συνδικαλιστική ηγεσία στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. Προηγήθηκαν:

   1)  Εκλογές και συγκρότηση ΕΕ  στην ΠΕΤ-ΟΤΕ   .

Οι προσπάθειες της ΑΣΕ για προγραμματικό προεδρείο με πρόγραμμα: α) Καμία συζήτηση για αλλαγή του ΓΚΠ.  β) Διατήρηση των θέσεων εργασίας- Διώξιμο των εργολάβων. γ) Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων- Νέες προσλήψεις,  συνάντησε την παγερή αδιαφορία των άλλων παρατάξεων.

Στην ψηφοφορία για Ε.Ε πήραμε μια θέση που μας αναλογούσε, χωρίς να ψηφίσουμε καμία άλλη παράταξη (πλην της ΕΣΚ) σε αντίθεση με όλους τους άλλους που αλληλοψηφίστηκαν.

Ο πρόεδρος ΔΑΚΕ πήρε 33 ψήφους, Γραμματέας ΠΑΣΚΕ 33 κ.λ.π. ο νοών   νοείτω…….

Αν θα έχουν καμία τύχη οι δεσμεύσεις πχ της ΠΑΣΚΕ για σύμπλευση στα παραπάνω ή θα συνεχίσουν την ταύτιση τους με τη ΔΑΚΕ όπως έγινε στο συνέδριο της  ΟΜΕ-ΟΤΕ με κοινό ψήφισμα θα το δείξει ο χρόνος.

   2) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕ-ΟΤΕ:  ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΑΖΑΡΙΟΥ & ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  .  Σύνεδροι 177:  Από αυτούς 60 εκλέχτηκαν από ήδη συνταξιούχους.  Άλλοι τόσοι είναι Διευθυντές και προϊστάμενοι & καμιά 20ρια απο Cosmote & OTE-NET που υπογράφουν ξεχωριστά ΣΣΕ.  

«Το μέτωπο ΔΑΚΕ-ΣΥΝεργαζόμενοι».

Η ΔΑΚΕ, η  ΑΓ. ΣΥΝεργασία – ΠΑΡ. & οι ανεκδιήγητοι «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ» συνασπίστηκαν στο παρασκήνιο και υπέκλεψαν (με διοχέτευση των υπολοίπων τους) 1 αντιπρόσωπο για ΓΣΕΕ υπέρ της ΑΓ.ΣΥΝ.      (ΕΣΚ 12 σύνεδροι: Ο  αντιπρ: Αγ. Συν 14 σύνεδροι: 2 αντιπρόσωποι)!!!    (εκλ. μέτρο 13)  και  1 επιπλέον έδρα στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την ΔΑΚΕ!!!

  Οι Μαριολιές των Μαριόληδων.

Οι «Ακομμάτιστοι» επιβεβαιώνοντας πλήρως όλα όσα λέγαμε προεκλογικά , πούλησαν την ψήφο των συναδέλφων που τους εμπιστεύτηκαν, με παζάρι να μην επιστρέψουν την περιουσία της ΠΕΤΕΔ που διαχειρίζονται και άλλα πιθανά ……ανταλάγματα.

Κατέβασαν 7 υποψήφιους για ΓΣΕΕ & ΟΜΕ και πήραν 4 ψήφους για ΓΣΕΕ και 6 ψήφους για ΟΜΕ!!!!  Τους άλλους τους πούλησαν στις παραπάνω παρατάξεις!  Μην ξεχάσετε όσοι τους ψηφίσατε να τους στείλετε συγχαρητήρια για τον αγνό και ακομμάτιστο συνδικαλισμό που κάνουν!!!

  Η αδιέξοδη πολιτική της ΕΣΚ.

Πολύ έγκαιρα η ΑΣΕ πρότεινε στην ΕΣΚ συνεργασία και κοινή κάθοδο στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ χωρίς κανένα αντάλλαγμα και παρά τις διαφορές μας να συμβάλουμε στην ισχυροποίηση ενός μετώπου των δυνάμεων που αντιτάχτηκαν στην «επαίσχυντη εθελουσία».

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά και ψάρευαν όπως και οι άλλοι τη μια ψήφο που τους έλειπε!!!

Οι καθοδηγητές του ΠΑΜΕ είναι φανερό ότι φοβούνται να μην μολυνθούν τα μέλη της ΕΣΚ από τον ελεύθερο και ακηδεμόνευτο «αναρχοσυνδικαλισμό» της ΑΣΕ.

Ψήφισαν όμως χωρίς αναστολές «Δακίτη» πρόεδρο στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και «Πασκίτη» στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και αποδέχθηκαν τον «αναπληρωτή υγιεινής & ασφάλειας» στην ΟΜΕ-ΟΤΕ που τους άφησαν με στόχο να τους μειώσουν !!!

  «Σεμνά και Ταπεινά». 

Η ΔΑΚΕ  με τον αέρα της κυβερνητικής εξουσίας πήρε  την σκυτάλη από την ΠΑΣΚΕ και αναπαράγει όλη την παθογένεια του κυβερνητικού συνδικαλισμού.  Μαθητεύοντας δίπλα στην ΠΑΣΚΕ ξεπερνούν γρήγορα τους δασκάλους τους. Στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ η μέθοδος του μαστίγιου και του καρότου έδρασε καταλυτικά.   Συμβασιούχοι οδηγήθηκαν αγελαδών στις κάλπες με ακραίο παράδειγμα τις Καλωδιακές Αλεξάνδρας.

Γονείς με άνεργα παιδιά, νυν και μέλλοντες θεσιθήρες ,έκτακτοι, μετατιθέμενοι ή για μια βδομάδα διακοπές στον ΟΠΑΚΕ, δίνουν καθημερινά διαπιστευτήρια στους νέους «αφέντες».

Κλαδικές Αποστράτων ετοιμάζονται να αρπάξουν εργολαβίες στο δίκτυο. «Νεοφώτιστοι» και όψιμοι Γαλαζοφρουροί τοποθετούνται Διαμερισματάρχες, Προϊστάμενοι και χρίζονται παράλληλα Συνδικαλιστές.

Πράσινη,  μπλε  και  ροζέ   νομενκλατούρα  δημιουργούν  ένα  εκρηκτικό εργοδοτικό μίγμα.

Βασιλικότεροι του βασιλέως και Δεξιώτεροι  των Δεξιών προστατών τους, δημιουργούν δικές τους «Νόρμες» ανεβάζουν τις Νόρμες κάθε βδομάδα κατά βούληση  και πιέζουν τους εργαζόμενους (οι παντοειδείς απειλές πληθαίνουν επικίνδυνα ) να υπερβούν τον εαυτό τους.

Παράλληλα με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις «Μεταρρυθμίσεις» που στον ΟΤΕ ονομάζονται Συγκεντροποιήσεις , μετακινούν και στοιβάζουν ανθρώπους σε χώρους απαράδεκτους ακόμα και για σταυλισμό ζώων. Τρανταχτά παραδείγματα:   Β΄  επίπεδο   ONU (YMA–NYMA). «Ενιαία Βλαβοδιαχείρηση & κάρτεξ»  Δαγκλή κλπ.          

Ένα μέρος των μετακινούμενων που αποχτούν «βίσμα» χάνονται στο δρόμο και όσοι καταλήγουν στα προαναφερόμενα «γκέτο»  καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση που τους οδηγεί  στην απόγνωση.

Το κλίμα «κοινωνικού δοσιλογισμού» που άνοιξε η «εθελουσία» διευκολύνει τον Βουρλούμη με ένα δεύτερο «κερασάκι» να διαλύσει τον ΓΚΠ  και όλες τις εργασιακές σχέσεις.

  Οι επίγονοι των «εθελοδοτών».

Ο κίνδυνος να μεταλλαχθεί ο συνδικαλισμός  των επίγονων όσων δρομολόγησαν την εθελουσία,  σαν τον μεταλλαγμένο «Συνδικαλισμό – Ντόλυ» της cosmote  είναι φανερός.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η «ηγεσία» του σωματείου cosmote ενώ συμμετέχει  στην ΟΜΕ-ΟΤΕ διαπραγματεύεται μόνο του Συλλογική Σύμβαση με την εταιρεία, στηρίζει τον εργασιακό μεσαίωνα της εργοδοσίας  με τόσο προκλητικό τρόπο ώστε οι συνδικαλίστριες του σωλήνα δήλωσαν με θράσος χιλίων πιθήκων ότι για να μπαίνετε στην cosmote (οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ) θα παίρνετε άδεια από μας!

Την ίδια πρόεδρο την εξέλεξαν στην ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να μας καθοδηγεί!

Η ΑΣΕ διαμαρτυρόμενη έντονα αποχώρησε από τη συνεδρίαση για την εκλογή της ΕΕ.

Τα σωματεία COSMOTE & OTENET πρέπει ή να σταματήσουν άμεσα τις χωριστές διαπραγματεύσεις για  ΣΣΕ  ή να αποπεμφθούν άμεσα από την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Διαφορετικά κάθε σωματείο θα υπογράφει τη «δική του» ΣΣΕ. Η «στρατηγική» αυτή (η χαρά του κάθε Βουρλούμη) μας πηγαίνει 30 χρόνια πίσω όταν δεν υπήρχε ΟΜΕ-ΟΤΕ.

   Εργαζόμενοι  &  ΑΣΕ.

Συνάδελφοι, σες: Η νέα ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ πρέπει να ξεκαθαρίσει από την αρχή προς την Διοίκηση  Βουρλούμη  ότι:

1)   Θα υπογράψει ΣΣΕ που θα αφορά όλους τους εργαζομένους του ΟΤΕ και των θυγατρικών, COSMOTE, OTENET, INFOTE, μόνιμους και συμβασιούχους. 

2)   Δεν συζητάει με κανένα πρόσχημα αλλαγή του ΓΚΠ.

3) Θα επιβάλει αυξήσεις στον βασικό μισθό για το προσωπικό της βάσης αντίστοιχες με τις αυξήσεις 35% που έδωσε αυθαίρετα η Διοίκηση στα Διευθυντικά στελέχη.

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όπως ξέρουμε να κάνουμε πάντα. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλο το προσωπικό, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για την πιστή εφαρμογή και διαφύλαξη του ΓΚΠ.

Αν ο «κοινωνικός δοσιλογισμός» διατηρηθεί και η «ανθρώπινη σκόνη» συνεχίσει να ξεπουλιέται καθημερινά, εμείς δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ΠΑΡΟΝΤΕΣ-ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να συγκρουστούμε με το νεοφασιστικό φαινόμενο που τρέφει αυτή η κατάσταση.

Καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό

να συντονιστούμε και να αντιδράσουμε.

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν πρέπει να περάσει!

Σας καλούμε να τους καταδικάσετε όλους και να είσαστε σε επιφυλακή!

Μας περιμένουν δύσκολες μέρες και πρέπει να μην εφησυχάζουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Ιούνης  2006

ΥΓ:  Αν νομίζουν οι «Μαριόληδες» και οι «προστάτες τους» ότι με τέτοια τερτίπια θα συνεχίσουν να        κατακρατούν την περιουσία της ΠΕΤΕΔ είναι γελασμένοι.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …