Συνάντηση Διοίκηση – Σωματείο (C.T.S)… άρχισαν τα όργανα!

Συνάντηση Διοίκηση – Σωματείο (C.T.S)… άρχισαν τα όργανα!

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7/9 η πρώτη διερευνητική συνάντηση από τις δυο πλευρές, διοίκηση και σωματείο, για την καινούρια Σ.Σ.Ε.

Στην συνάντηση  από την εκπρόσωπο της διοίκησης  την κ. Παπαδοπούλου διαφάνηκε ότι :

  • Πρόθεση από την διοίκηση είναι να μας απασχολεί ή να μας διαθέτει και σε άλλες εταιρίες π.χ ΔΕΗ με τις οποίες θα κάνει ανάλογες συμφωνίες, άρα ανοίγουν τον δρόμο στο Outsourcing και την ενοικίαση εργαζομένων. Αυτή την φορά αντίστροφα.
  • Μας δήλωσε ότι προσανατολίζονται κι αυτοί στην δημιουργία ενός ενιαίου μισθολογίου αλλά όταν της δήλωσαν την θέση μας ότι οι μισθοί με εξίσωση προς τα πάνω, μας δήλωσε ότι δεν θα προσκολλήσουμε στο παρελθόν πριν από 5 ή 10 χρόνια. Απ’ ότι καταλαβαίνετε, η διοίκηση έχει σύγχρονες και μοντέρνες αντιλήψεις και προτιμάει την εξίσωση προς τα κάτω!
  • Το κερασάκι στην τούρτα, ο μοχλός που επιχειρεί η διοίκηση να πιέσει για να περάσει τις δίκες τις θέσεις:

  Έβαλε σε διαπραγμάτευση τις συνδικαλιστικές απαλλαγές δηλώνοντας ότι όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση παραμένουν όπως έχουν και στην ΣΣΕ θα διατυπωθεί αν  θα συνεχίσουν να υπάρχουν όπως έχουν ή όχι.

Απ’ ότι καταλαβαίνετε, εκβιάζει τους γνωστούς καρεκλοκένταυρους ότι αν δεν συναινέσουν σ’ αυτά που θέλει η διοίκηση, θα τους πάρει τις απαλλαγές.

   Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εμείς όσο παραμένουμε στην διαπραγματευτική  ομάδα θα σας ενημερώνουμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων αντικειμενικά χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλεμένα.

   Επειδή όμως η καλή μέρα φαίνεται απ’ το πρωί… σας καλούμε να βρίσκεστε σε εγρήγορση, ιδιαίτερα όσοι κατά εκατοντάδες αποφασίσατε να συνδικαλιστείτε και να κατεβείτε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια – σεντόνια των εργοδωτό-κυρίαρχων παρατάξεων.

   Πρέπει άμεσα να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε για μια διαπραγμάτευση που διοίκηση και «διαπραγματευτές» να νιώθουν την ανάσα των εργαζόμενων, να προετοιμαστούμε μέχρι να επιβάλουμε Σ.Σ.Ε ενιαία για όλους.

  • Ενιαίο μισθολόγιο, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και ίδιο ωράριο για όλους.
  • Βασικός κατώτατος μισθός 1.000€ καθαρά.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους και σε όλα τα κλιμάκια 10%.

   Σ’ αυτά τα αιτήματα πρέπει να προσανατολιστείτε με την κυρίαρχη πλειοψηφία του σωματείου και τις παρατάξεις σας που κατεβήκατε υποψήφιοι και τους δώσατε τον κυρίαρχο ρόλο στο σωματείο.

ΑΣΕ 

Αθήνα: 07-09-2021

   Υ.Γ:  Σ’ ότι αφορά το κερασάκι, ξεκάθαρα πρέπει να δεσμευτούν όλοι ότι πρώτα  θα υπογράψουν Σ.Σ.Ε για τους μισθούς και το εργασιακό μας μέλλον και μετά ας κουβεντιάσουν ότι θέλουν με την διοίκηση σχετικά με τις συνδικαλιστικές απαλλαγές.

Διαβάστε Επίσης

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Αύριο απεργούμε για εμάς, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας. Αύριο βγαίνουμε ξανά στους …