ΤΟ 2024 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

υπογράφηκε μια ΣΣΕ στα μέτρα και στην συνέχεια της κερδοφορίας της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μία φορά είμαστε οι μόνοι χαμένοι, αφού ο πληθωρισμός που καλπάζει, η αύξηση των βασικών αγαθών πάνω από 20%, οι αυξήσεις σε ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης, ενοίκια, στεγαστικά δάνεια, φορολογία και ταυτόχρονα η πίεση για εντατικοποίηση της εργασίας που δημιουργεί άμεσο κέρδος, δεν αντικαθιστούν με τίποτα τις πενιχρές αυξήσεις (4.5 ευρώ το μήνα Flexi) και μιά αυξηση κοντά στο 8% σε βάθος τριετίας για ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων (3-4% στην CTS).

Ειδικά τώρα κατα την διάρκεια αλλά και μετά τις γιορτές βιώνουμε μια ακρίβεια που αν δεν υπήρχε και αυτή η “εθελούσια” παροχή που ήταν χρωστούμενη καιρό , θα ψάχναμε τον τρόπο να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Και για του χρόνου τίποτα…

Όλοι θα θέλαμε έστω μια ΣΣΕ με οριζόντιες αυξήσεις τουλάχιστον 20%. Εμείς δεν τρέφαμε αυταπάτες και δεν είχαμε καμία εμπιστοσύνη στην Ενιαία Δύναμη των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ που έχουν καταντήσει πιστοί υπηρέτες της Διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ και της Γερμανικής DT. Η Ενιαία Δύναμη, που με το έτσι θέλω πήγε μόνη της στην διαπραγμάτευση, δεν έφερε ούτε μια αντίρρηση στην πρόταση της εταιρείας, δεν ανέφερε τίποτα και για άλλα ζητήματα όπως το αξιολόγιο, το καθεστώς μεταθετότητας, τα πτυχία, το ταμείο αλληλοβοήθειας, ο λογαριασμός νεότητας που παρέδωσαν από την προηγούμενη σύμβαση, ενώ δεν κρύβουν και την πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση που έφερε τον νόμο Χατζηδάκη και ταυτόχρονα έσβησε 11 χρόνια εμπειρίας και εργασίας (καταργώντας για αυτά τις 3ετίες, αφού με νόμο αναδρομικά δεν θα μετράνε) από όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας.

Είμαστε καταδικασμένοι λοιπόν; Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει;

 

“…Ποιος τολμά να πει: ποτέ;

Από ποιον εξαρτάται αν η καταπίεση μένει; Από εμάς.

Από ποιον εξαρτάται αν θα τσακιστεί; Επίσης από εμάς.

Εκείνος που έπεσε, στέκεται πάλι όρθιος.

Εκείνος που έχασε, παλεύει!

Εκείνος που συνειδητοποίησε τη θέση του, πώς τον κρατάς τώρα;

Επειδή οι σημερινοί νικημένοι είναι οι αυριανοί νικητές

Και από το ποτέ θα γίνει; Σήμερα κιόλας!

                                                                                                               Μπ. Μπρεχτ

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Ότι κάθε στέρηση από εμάς και τις οικογένειες μας είναι ένα ακόμα κέρδος για τους μετόχους και τα χρυσά στελέχη της εταιρείας. Κάθε καύσιμο στο σκάφος του Τσαμάζ και του Νεμπή μεθαύριο, είναι και ένα γκρεμισμένο όνειρο ή μια έλλειψη από τις δικές μας βασικές ανάγκες, από την ίδια μας την ζωή, από το μέλλον των παιδιών μας.

Πρέπει όλοι μας να υψώσουμε ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, σε όλους αυτούς που κερδίζουν από την δική μας δουλειά, οδηγώντας μας στα όρια της φτώχειας. Στα χρυσοπληρωμένα στελέχη και τα πιστά τους σκυλιά, τους μεσάζοντες – συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΚΟΜ.

Γι’ αυτό δεν γυρίζουμε την πλάτη στο σωματείο, αντίθετα το δυναμώνουμε. Επιστρέφουμε όσοι έχουμε διαγραφεί και ανατρέπουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Την Άνοιξη έχουμε εκλογές άλλωστε.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ με την ΑΣΕ για να βγούμε μπροστά, να καταγγείλουμε αυτήν την γελοία Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε και να δώσουμε όλοι μαζί αγώνα για την ζωή μας, για το μέλλον μας, για το δικαίωμα στο όνειρο!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Χρόνια πολλά λοιπόν,

κι ας ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ο νέος χρόνος να είναι ο χρόνος που σαν εργαζόμενοι θα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τη δύναμή που διαθέτουμε και που μπορεί να τα ΑΛΛΑΞΕΙ όλα προς όφελος μας.

 

ΑΣΕ-ΟΤΕ

3/1/2024

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …