ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ”;

Όλοι μαζι είναι, όταν με καλπονοθευτικές μεθόδους κλέβεις την  αυτοδυναμία, ξέροντας πως η ταχύτατη ελληνική δικαιοσύνη θα αργήσει να καταδικάσει την παρανομία σου;

Όλοι μαζι είναι, να καταθέτεις για ψήφιση στο ΔΣ μια σύμβαση χωρίς καμία ενημέρωση για το περιεχόμενό της;

Όλοι μαζί είναι, όταν με δικονομικά τερτίπια αποφεύγεις την ψηφοφορία για την επικύρωση ή όχι αυτής της σύμβασης, σε ένα έκτακτο συνέδριο που έχει συγκληθεί για αυτό το λόγο, μετά από απαίτηση Συνελεύσεων απ’ όλη την Ελλάδα;

Όλοι μαζί είναι, όταν κατά παράβαση του καταστατικού  αντικαθιστάς άτομα του ΔΣ, που ανεξαρτητοποιούνται από την παράταξη σου, οδηγώντας το σωματείο σε επικίνδυνες δικαστικές διαμάχες;

Τέλος είναι όλοι μαζί, όταν η πλειοψηφία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την μειοψηφία και προχωρά μονομερώς, μόνο με τον πρόεδρο και το γραμματέα σε διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση με την εταιρία;

Γιατί, σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον βαδίζουμε συνάδελφοι προς την νέα Σ.Σ.Ε. του Συλλόγου Εργαζομένων της CTS.

Μπορεί στα λόγια και τις ανακοινώσεις της Ενιαίας Δύναμης να ακούμε “όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά πάμε να απαιτήσουμε από την εταιρία …” αλλά στην πραγματικότητα μόνο πρόεδρος και γραμματέας συμμετέχουν σε μυστικές συναντήσεις.

Μυστικές συναντήσεις μιας και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε στο ΔΣ, ούτε στην εκτελεστική, ούτε καν στους επικεφαλείς των παρατάξεων, που θεσμικά θα έπρεπε να συμμετέχουν στην διαπαραταξιακή διαπραγματευτική επιτροπή, όπως γινόταν πάντα. 

Νέα ήθη υπό την αλαζονεία της ΕΔΕ ή άλλη μια επιβολή από την διοίκηση της γερμανικής θυγατρικής;

Η αλαζονεία της Ενιαίας φάνηκε για άλλη μια φορά στο τελευταίο ΔΣ με θέμα την συνδιαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου για την διαπραγματευση με την εταιρία. Εκεί ηταν που με ένα “εμείς έχουμε την πλειοψηφία οπότε ή ψηφίζετε το δική μας πρόταση για διεκδικητικό πλαίσιο,  ενδεχομένως με κάποιες μικροαλλαγές (ανευ ουσίας) ή το περνάμε μόνοι μας” έδειξαν τι εννοούν συνδιαμόρφωση και δημοκρατικές διαδικασίες στο σωματείο.

Παρόλα αυτά, στην τελευταία ανακοίνωσή τους δεν διστάζουν να τονίσουν πάλι πως :

“Μαζί συνεχίζουμε… Ενωμένοι θα δώσουμε τις μάχες και θα κερδίσουμε το μέλλον και τις ζωές μας”.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι. Δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα οικόσιτα της διοίκησης. 

Ειδικά μετά την τελευταία σύμβαση, που ενώ ξεκίνησαν απαιτώντας αυξήσεις για όλους και άλλες διεκδικήσεις, κατέληξαν να υπογράψουν ότι ζήτησαν τα αφεντικά τους, υποχρεώνοντάς μας να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις.

Στο επόμενο διάστημα θα βγουν (;) κλιμάκια στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση λένε.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα θέλω των εργαζομένων.

Μια ευκαιρία να ακούσουν πως δεν πρέπει να τολμήσουν να υπογράψουν σύμβαση που δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες, ουσιαστικές αυξήσεις, πάνω από την προσωπική διαφορά και τον πληθωρισμό.

Μια σύμβαση που θα δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους μιας εταιρείας με τεράστια κέρδη να ζήσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια.

Ας πάρουν το μήνυμα, αυτοί και η γερμανική διοίκηση πως οι εργαζόμενοι ήμαστε έτοιμοι για ουσιαστικές κινητοποιήσεις κι αγώνες κι ουαί κι αλίμονο σ’ όποιον μας πουλήσει.

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε.

ΑΣΕ-ΟΤΕ

27/11/2023

Διαβάστε Επίσης

να γιατί ΔΕΝ πρέπει να ψηφίσουμε ΑΣΕ

– Ναι αλλά , “εμείς έχουμε το θάρρος και υπογράφουμε συμβάσεις, ενώ η ΑΣΕ μόνο …