Το έγκλημα στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς!

Το έγκλημα στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε

φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς!

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:

   Αποφύγαμε να ανακοινώσουμε όσα αποκρουστικά και δυσώδη έγιναν στο πρόσφατο έκτακτο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ γιατί βρισκόμασταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για το σοβαρό ζήτημα των εργολάβων στο δίκτυο και δεν θέλαμε να αποπροσανατολίσουμε τους συναδέλφους τις μέρες της απεργίας.

Βέβαια, την απεργία στο τέλος την ξεπούλησαν και την σταμάτησαν χωρίς να ρωτήσουν τους απεργούς τεχνικούς, οι εργολάβοι ζουν, βασιλεύουν και αλωνίζουν στο δίκτυο του ΟΤΕ εξαχνώνοντας την δουλειά των τεχνικών και δρομολογώντας στο άμεσο μέλλον την μεταφορά των τεχνικών σε εργολαβικές δουλεμπορικές εταιρείες!

   Γιατί όμως έγινε και πως προέκυψε το πραξικόπημα στην ΟΜΕ-ΟΤΕ;

  1. Στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ την 1η Οκτώβρη βγήκαν 3 μέλη του Δ.Σ που είχαν εκλεγεί από την (Δ)ΑΚΕ, οι Ιωάννης Βαρδίκος, Νίκος Κυριάκου και Βασίλης Κωστάρας και με επιστολή τους δήλωσαν ότι αυτονομούνται και δεν στηρίζουν την ΑΚΕ ομίλου ΟΤΕ. Προέκυπτε δηλαδή άμεσα ζήτημα αναδιάρθρωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και επικεφαλής της (Δ)ΑΚΕ η οποία είχε 15 στα 35 μέλη στο Δ.Σ, ζήτησε να πάμε σε έκτακτο εκλογικό συνέδριο. Όλες οι άλλες παρατάξεις εκτός της ΑΣΕ συμφώνησαν και διέλυσαν ουσιαστικά την ΟΜΕ-ΟΤΕ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Αυτό που προβλέπει το καταστατικό και έπρεπε να γίνει -κάτι που πρότεινε η ΑΣΕ- ήταν να γίνει ανασυγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ.

Όλες οι παρατάξεις δηλαδή βρήκαν την ευκαιρία να αρχίσουν πάλι τον καρεκλοπόλεμο και να προσπαθήσουν να κλέψουν κανένα σύμβουλο ή  αντιπρόσωπο για την ΓΣΕΕ ο ένας από τον άλλο.

  1. Το συνέδριο το προσδιόρισαν ένα μήνα μετά χωρίς να βάλουν στην ημερησία διάταξη έστω να συζητηθούν μεγάλα προβλήματα όπως η δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας που θα αναβάθμιζε και την ΟΜΕ-ΟΤΕ και θα ισχυροποιούσε ολόκληρο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών προκειμένου να υπογράφεται μια Σ.Σ.Ε για όλο τον κλάδο όπως π.χ γίνεται στην Ο.Τ.Ο.Ε και σε άλλες κλαδικές ομοσπονδίες.
  2. Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ουσιαστικά ούτε ξεκίνησε, ούτε συζητήθηκε κανένα θέμα, αλλά εξαντλήθηκε σε παρασκηνιακό παζάρι, σε μια βρώμικη συναλλαγή και στο τέλος σ’ ένα πρωτοφανές συνδικαλιστικό πραξικόπημα.

Αυτό που είχαν προαποφασίσει ήταν το αδιανόητο. Να καταργήσουν την ίδια την εργατική δημοκρατία, τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να διαγράψουν από σύνεδρο έναν αντιπρόσωπο της ΑΣΕ ο οποίος όχι μόνο είχε εκλεγεί κανονικά αλλά είχε εκλεγεί από το 44ο τακτικό εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ πριν από 2 χρόνια από τους ίδιους αντιπροσώπους, συμμετείχε κανονικά και στο επόμενο 45ο τακτικό συνέδριο χωρίς να μπει καμία αμφισβήτηση και κανένα θέμα γι’ αυτόν ή για όποιον άλλο εκλεγμένο αντιπρόσωπο της ΑΣΕ ή από οποιαδήποτε άλλη παράταξη. Δεν έγινε καμία ένσταση τότε μέσα σε ένα μήνα όπως προβλέπεται αλλά ούτε και στη συνέχεια.

  1. Μέσα στο συνέδριο είχαν κουβαληθεί ηγέτες και ηγετίσκοι των άλλων παρατάξεων εκτός ΟΤΕ, συνταξιούχοι του ΟΤΕ όπως ο Α.Μπιρμπιλής της (Δ)ΑΚΕ, ο Ν.Σιτζάνης της ΕΣΚ κ.λ.π, οι οποίοι ανακατεύονταν στις διαδικασίες του συνεδρίου, στα παζάρια και καθοδηγούσαν όλο αυτό το παρασκήνιο.
  2. Μάλωναν μεταξύ τους χωρισμένοι σε δυο ομάδες αν θα ψηφίσουν και για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ ή όχι. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ(ΣΥΝ 1), Αγ.Συνεργασία – Ενωτική και ανεξαρτητοποιημένοι της (Δ)ΑΚΕ έλεγαν ΟΧΙ, η μειοψηφία (Δ)ΑΚΕ και ΕΣΚ έλεγαν ΝΑΙ.

Η ΑΣΕ από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει την θέση της, δεν συμμετείχε σε όλο αυτό το βρώμικο παζάρι και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες και οι ψηφοφορίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που όλες μαζί οι παρατάξεις είχαν αποφασίσει και η ΑΣΕ είχε διαφωνήσει εξ’ αρχής.

  1. Αφού συνεχίστηκε αυτό το καλαμπούρι για κάμποσες ώρες, η πλειοψηφία αφού κατέθεσε ένα κείμενο με υπογραφές ότι δεν νομιμοποιούν τις παράνομες διαδικασίες κ.λ.π… αποχώρησε!… αφήνοντας την μειοψηφία (Δ)ΑΚΕ και ΕΣΚ να κάνουν την βρώμικη δουλειά.
  2. Μετά ο «αρχηγός» της (Δ)ΑΚΕ Λάμπρου έδωσε την σκυτάλη στον αρχηγίσκο της ΕΣΚ Περράκη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε να διαγράψουν ένα αντιπρόσωπο της ΑΣΕ!

Γιατί; Γιατί έτσι… γιατί δήθεν υπήρχαν κάποιες διπλοψηφίες σε διάφορα σωματεία πριν από 2 χρόνια που έγιναν εκλογές και δήθεν η ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν έπρεπε να στείλει 43 αντιπροσώπους αλλά 42.

Και γιατί έπρεπε να κοπεί αντιπρόσωπος από την ΠΕΤ-ΟΤΕ και όχι από άλλο σωματείο;

Γιατί έτσι… οι δήθεν διπλοψηφίσαντες ήταν μήπως ψηφοφόροι της ΑΣΕ… ΟΧΙ κανένας, αλλά από την ΑΣΕ έπρεπε να διαγράψουν έναν αντιπρόσωπο για να χάσει μια έδρα στο Δ.Σ να την πάρει η ΕΣΚ και έτσι να εξασφαλίσει μια έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ και την απαλλαγή από την δουλειά ο προτείνων το πραξικόπημα Περράκης!

Αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν“… ο γκαουλάιτερ… υποτακτικός της (Δ)ΑΚΕ Περράκης.

  1. Στη συνέχεια ο «αρχηγός» της (Δ)ΑΚΕ μας πρότεινε να συνταχθούμε με την ετερόκλητη συμμαχία (Δ)ΑΚΕ – ΕΣΚ… με αντάλλαγμα να μην διαγράψουν τον αντιπρόσωπό μας!

   Αφού πήραν την πληρωμένη απάντηση την ίδια που παίρνουν όλοι, εργοδοτικά και εργατοπατερικά στελέχη όταν μας προτείνουν συναλλαγή και εξαγορά… προχώρησαν στο πραξικόπημα:

Συμφωνείτε να διαγραφεί ένας αντιπρόσωπος από την ΑΣΕ; Ψήφισαν λοιπόν μεταξύ τους… οι πραξικοπηματίες της (Δ)ΑΚΕ και της ΕΣΚ… να διαγραφεί!!!

Ποιον να διαγράψουμε όμως από τους 6 συνέδρους της ΑΣΕ; Και αφού έπαιξαν την κολοκυθιά είπαν να διαγραφεί ο αντιπρόσωπος από τα Γιάννενα ο Απόστολος Ζήκος.

Κατά σύμπτωση ο συνάδελφος αυτός είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες  και πρωτοστάτησε στη δημοσιοποίηση ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος που έγινε στα Γιάννενα όπου τεχνικός που εργαζόταν πάνω σε κολώνα έπεσε και σακατεύτηκε, γλύτωσε όμως από  θαύμα η ζωή του όταν έσπασε η κολώνα στα δυο και βρέθηκε στο έδαφος.

   Η διοίκηση είχε σκυλιάσει για την αποκάλυψη. Η ΑΣΕ κάλεσε την επιθεώρηση εργασίας στα Γιάννενα, καταγγείλαμε την διοίκηση στα τοπικά κανάλια γιατί όχι μόνο κουκούλωσαν το εργατικό «ατύχημα» αλλά εξαφάνισαν και τα πειστήρια του εγκλήματος. Έβγαλαν την σπασμένη κολώνα και την  εξαφάνισαν!

   Έτσι οι πραξικοπηματίες είχαν διπλά οφέλη. Και την ΑΣΕ χτύπησαν και την απαλλαγή τους εξασφάλισαν και τα παζάρια τους ολοκλήρωσαν και κυρίως ικανοποίησαν τα αφεντικά της D.T που κάθε τόσο τους παραπονιούνται για την δράση της ΑΣΕ και τους ζητούν φορτικά και με ανταλλάγματα να πάρουν μέτρα εναντίον μας.

Συνάδελφοι,

  σταματάμε  την απαρίθμηση όλων των παρασκηνιακών γεγονότων γιατί μας πνίγει η μπόχα.

   Επιμύθιο:

   Πέρα απ’ όσα προαναφέραμε γιατί σε ότι αφορά τις συναλλαγές, τους εκβιασμούς και τις τράμπες που κάνουν μεταξύ τους οι υποτακτικοί της εργοδοσίας που τα ξέρουμε και τα έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, αυτή την φορά… διάβηκαν τον Ρουβίκωνα. Προχώρησαν σε ένα ωμό και αποκρουστικό πραξικόπημα.

   Αν αυτό νομιμοποιηθεί, τότε κάθε συγκυριακή πλειοψηφία ή μειοψηφία, θα καταργεί ετσιθελικά και θα διαγράφει αντιπροσώπους ή και παρατάξεις ολόκληρες -χωρίς προσχήματα όπως αυτή την φορά- θα καταργούν την δημοκρατία και κάθε έννοια συνδικαλιστικής διαδικασίας στα συνδικάτα.

   Το πραξικόπημα δηλαδή αυτό δεν κτυπάει μόνο την ΑΣΕ. Η ΑΣΕ και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν φοβάται ούτε την εργοδοσία ούτε τους υποτακτικούς εργατοπατέρες. Είμαστε μέσα στους εργαζόμενους, μας στηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν κάνουμε συνδικαλισμό για να παίρνουμε απαλλαγές γιατί φοβόμαστε την δουλειά όπως όλοι αυτοί… αντιθέτως και όταν έχουμε απαλλαγές δεν τις χρησιμοποιούμε γιατί είμαστε εργαζόμενοι συνδικαλιστές ούτε φοβόμαστε μήπως χάσουμε τους συνδικαλιστικούς μισθούς γιατί δεν παίρνουμε συνδικαλιστικούς μισθούς.

   Το πραξικόπημα αυτό πυροβολεί τα συνδικάτα!  Αυτοί οι κρετίνοι δηλαδή, για μια απαλλαγή και ένα ψήφο που πήραν από την ΔΑΚΕ για να βγάλουν αντιπρόσωπο στην ΓΣΕΕ μ’ αυτή την καραμπινάτη συναλλαγή, πριόνισαν όχι μόνο το κλαδί που κάθονται πάνω αλλά καταρράκωσαν τις βασικές αρχές που λειτουργούν τα συνδικάτα.  Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Απορούμε. Οι καθοδηγητές τους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν πληροφορηθεί τι έγκλημα έκαναν στο νόθο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ;  Και αν ναι, το εγκρίνουν;

Τέτοια γεγονότα είχε να ζήσει το συνδικαλιστικό κίνημα από τις μαύρες εποχές της Μακρηθεοδωρικής περιόδου ή από την εποχή που απήγαγε η αστυνομία τους ταξικούς αντιπροσώπους, τους έκλεισε σε ένα καράβι για να μην ψηφίσουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και αφού τελείωσε το συνέδριο τους άφησε ελεύθερους και τις πλήρωσε τόσο ακριβά το ταξικό εργατικό κίνημα. Αλλά γι’ αυτά και για τα γκεμπελίστικα ψεύδη των «ηγετών» της ΕΣΚ θα επανέλθουμε λεπτομερειακά.

   Σ’ ότι δε αφορά την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ(ΣΥΝ 1),  Αγ. Συνεργασία – Ενωτική και ανεξαρτητοποιημένοι της (Δ)ΑΚΕ, στο χέρι της είναι να αποδείξει αν εννοεί το κείμενο που κατέθεσε και που το συνυπέγραψε στο τέλος και η ΑΣΕ, ότι δεν νομιμοποιεί τα τετελεσμένα, που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και να ανατρέψει το πραξικόπημα ή αν στο έγκλημα που συντελέστηκε έπαιξαν τον ρόλο του ηθικού αυτουργού (με την αποχώρησή τους) αφήνοντας την μειοψηφία ελεύθερη να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες:

   Όπως καταλαβαίνετε είναι φρικτό το παρόν… το μέλλον αγνοείται!                                 

ΑΣΕ

Αθήνα:13-11-2019

   Υ.Γ:  Χρήσιμος ηλίθιος σ’ αυτή την συναλλαγή αποδείχτηκε ο «αρχηγός» της (Δ)ΑΚΕ που ήρθε δεύτερος με 12 συμβούλους… και καταϊδρωμένος.

Το νήμα έκοψε, πάλι με τραμπαριφιές, (σπάσιμο ψηφοδελτίων κ.λ.π.) ο άλλος «αρχηγός» της ΠΑΣΚΕ(ΣΥΝ1) ο οποίος με τους ίδιους συνέδρους από 12 συμβούλους έβγαλε 13! ….ο καρεκλοπόλεμος μένει να συνεχιστεί για το ποιος θα γίνει πρόεδρος κ.λ.π. προσεχώς.

Διαβάστε Επίσης

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ;

Και να που η ηγεσία της ΓΣΕΕ άνοιξε για λίγο το μάτι από το λήθαργο …