2η Ανακοίνωση για τις εκλογές στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 8-12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

«Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις
με ποιον θα πας & ποιον θα αφήσεις»

Άκου άγνωστε ψηφοφόρε!

   Μ’ αυτό το γράμμα θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου, όχι γιατί είναι ο καταλληλότερος τρόπος αλλά γιατί είναι ο μοναδικός που διαθέτουμε.

   Στο κατάστημα, στα call center, στο γραφείο ή στην πόλη που δουλεύεις είναι αδύνατο να βρεθούμε για να συζητήσουμε ή γιατί είναι μέσα οι πελάτες ή γιατί δεν σε βρίσκουμε γιατί δουλεύουμε και μείς ή γιατί στην πόλη σου δεν έχουμε κανέναν εκπρόσωπο να σε βρει.

   Όπως είναι γνωστό δεν έχουμε κανένα κόμμα, όχι τώρα που έγινε μόδα αλλά πολλά χρόνια πριν.

   Είμαστε αυτόνομοι συνδικαλιστές, δεν μας αρέσει ο όρος ψηφοφόρος ούτε μας χρειάζεται.

   Πιστεύουμε στην άμεση δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και αν ήταν στο χέρι μας θα καταργούσαμε αυτή την καρικατούρα εκλογών και θα την αντικαθιστούσαμε με την άμεση εργατική δημοκρατία χωρίς εργατοπατέρες και εκπροσώπους κομματικούς ή άλλους.

   Πολλές φορές και όταν λείπουν οι παραπάνω αντικειμενικοί λόγοι είναι αδύνατον να μιλήσουμε ή γιατί φοβάσαι ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά (ο φόβος φυλάει τα έρμα) ή γιατί τα αυτιά σου ή τα αυτιά μας έχουν τοίχους.

   Θα αναρωτιέσαι, και γιατί πρέπει να μου μιλήσετε; Ξέρω, ψήφους θέλετε και σεις όπως όλοι.

   Στις εκλογές φοράτε τα καλά σας, τάζετε λαγούς με πετραχήλια, σας ψηφίζουμε, κάνετε τα δικά σας, γίνεστε συνδικαλιστές, μετά Βουλευτές, Υπουργοί, Διευθυντές, κάνετε καριέρα και μετά δεν θέλετε να μας ξέρετε.

   Έτσι είναι ή σχεδόν έτσι. Μήπως όμως αυτό σήμερα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι μπορούμε και πρέπει να το αλλάξουμε;

   Μήπως αυτή την κατάσταση τη συντηρεί και η δική σου συμμετοχή, αδιαφορία ή συνενοχή;

   Γιατί οι ηγεσίες στα συνδικάτα δεν διορίζονται από καμιά χούντα αλλά εκλέγονται δυστυχώς από σένα και από χιλιάδες άλλους σαν εσένα, μέσα από ένα ευέλικτο και πονηρό συνδικαλιστικό σύστημα δήθεν δημοκρατικό που οι κομματάρχες, η εργοδοσία και οι εργατοπατέρες αποφασίζουν πριν από μας για μας.

Δεν τους εκλέγεις…. αυτοδιορίζονται.

    Δεν θα το υποπτεύεσαι αλλά θα σου το πούμε ξεκάθαρα.

   Μέσα απ’ όλο αυτό το σύστημα και τα κομματικά – παραταξιακά ψηφοδέλτια σεντόνια δεν επιλέγεις -ακόμα και έτσι- αν θα εκλεγεί ο φίλος σου ο Σταύρος, η Μαρία ή όποιον άλλον γνωρίζεις και του βάζεις σταυρό.

   Οι παρατάξεις μέσα από τη «γραμμή» και τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια έχουν προεπιλέξει ποιός θα εκλεγεί πρώτος, δεύτερος κ.λ.π.

   Το μόνο που δεν ξέρουν είναι πόσους θα εκλέξει η κάθε παράταξη. Σ’ αυτό και μόνο σ’ αυτό στοχεύουν και ζητάνε την ψήφο σου, γι’ αυτό προσπαθούν αν είναι δυνατόν να τους βάλουν όλους στα ψηφοδέλτια.

   Άλλους με συναλλαγή, μπες υποψήφιος-α γιατί σε κάναμε ή θα σε κάνουμε προϊστάμενο, γιατί δεν θα απολυθείς, γιατί δεν θα σου αλλάξουν ειδικότητα, γιατί θα σε μεταθέσουμε όπου θέλεις, γιατί θα σε στείλουμε διακοπές στην Τέμενη και στο Φανάρι, γιατί θα σου ανανεώσουμε τη σύμβαση και άλλους με την τρομοκρατία.

   Έτσι πορεύονται, με τη συναλλαγή, τον εκμαυλισμό και το φόβο.

   Τους εκατοντάδες υποψήφιους που κατεβάζουν τους χρησιμοποιούν σαν τους χρήσιμους ηλιθίους του συστήματος.

Γι’ αυτό επιμένουμε να σου μιλήσουμε.

   Γιατί εμείς έχουμε αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να παλεύουμε για τον εαυτό μας πρώτα και μετά για τους άλλους.

   Γιατί το μεροκάματο, ο μισθός, το ωράριο, τα εργατικά δικαιώματα ή θα τα παλεύουμε, θα τα κερδίζουμε και θα τα περιφρουρούμε όλοι μαζί ή θα τα χάνουμε όλοι μαζί όπως γίνεται σήμερα που δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα όσα λέγαμε και για όσα σε προειδοποιούσαμε τόσα χρόνια πριν.

   Πρόθεσή μας λοιπόν δεν είναι να σε γλύψουμε ούτε να σου χαϊδέψουμε τ’ αυτιά, αντιθέτως.

   Συνδικαλιζόμαστε γιατί τα εργατικά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια η δική μας είναι συνάρτηση και προϋπόθεση της δικής σου αξιοπρέπειας και τούμπαλιν.

    Συνδικαλιζόμαστε γιατί ο συνδικαλισμός, δηλαδή η συλλογική δράση όλων μας είναι μια ιερή λειτουργία καθαγιασμένη με αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων και στη χώρα μας και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

   Γι’ αυτό τον πυροβολούν κάθε μέρα, γι’ αυτό τον μισούν, γι’ αυτό τον συκοφαντούν όχι μόνο τα αφεντικά και τα παπαγαλάκια τους αλλά πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι οι εργατοπατέρες με τις συμπεριφορές τους.

    Είναι μια διαχρονική και παγκόσμια δράση ολόκληρης της τάξης μας, όλων των εργαζόμενων που παράγουμε όλο τον πλούτο και παρόλα αυτά τα κλειδιά της ζωής μας τα κρατάνε ή τα παραδίνουμε μόνοι μας στους εργοδότες, στους χρηματιστές, στους πολιτικούς εκπροσώπους τους, στους εισοδηματίες, στα golden boys και σε όλα τα άλλα κοινωνικά παράσιτα που τρέφονται από τη ζωή μας, τη δουλειά μας και το αίμα μας.

   Συνδικαλιζόμαστε γιατί είμαστε και μείς θυμωμένοι και αηδιασμένοι, όσο και συ, με όσα συμβαίνουν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και δίπλα μας μέσα στην επιχείρηση, μέσα στο ίδιο μας το σωματείο.

   Για ρίξε μια ματιά σε άλλα ψηφοδέλτια.

  Ζητάνε την ψήφο μας 130 προϊστάμενοι! Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ και για τίποτα αλλά ούτε έχουν απεργήσει ποτέ!
Αυτοί θα παλέψουν για τα εργατικά σου δικαιώματα; Αυτοί για το μόνο που παλεύουν είναι για το «επίδομα θέσης» για τους δείκτες και το παντεσπάνι τους. Αυτοί θα παλέψουν για τη δική μας εργατική αξιοπρέπεια; Μα για να παλέψεις για κάτι, πρέπει να το διαθέτεις ο ίδιος.

  Πολλοί απ’ αυτούς έχουν συνυποψήφιους όλους – ες τους υφισταμένους τους.
Αυτές -ους που υποχρεώνουν να στέκονται όρθιες και να κτυπάνε 12ωρα παραβιάζοντας τα ωράρια.

  Έχουμε υποψηφίους-ες συνδικαλιστές γιους και κόρες εργατοπατέρων, διευθυντών και πολιτευτών που προσφέρονται να μας σώσουν και να μη μείνει ημιτελές το έργο που άφησε ο γονιός τους!

  Τέλος έχουμε υποψήφιες συνδικαλίστριες πάνω από 60 καθαρίστριες (σχεδόν όλες), άγνωστο αριθμό υποψήφιων προϊσταμένων και τόσους άλλους.

   Όπως καταλαβαίνεις άγνωστε ψηφοφόρε είσαι ο μοναδικός χωρίς συνδικαλιστικές φιλοδοξίες, άρα και η μοναδική μας ελπίδα…. να μας ψηφίσεις.

   Γι’ αυτό τόση ώρα σε πιλατεύουμε!

   Χωρίς αστεία όμως, όπως κατάλαβες τα έχουνε ξευτιλίσει όλα.
    Σωματείο, συλλογική δράση, εκλογικές διαδικασίες.

   Το μόνο που μας μένει η μοναδική μας διέξοδος και ελπίδα είναι η ψήφος αξιοπρέπειας!

Δεν είμαστε χθεσινοί ούτε απλοί επικριτές. Ερχόμαστε από πολύ μακριά
και στοχεύουμε να συμβαδίσουμε όλοι μαζί, όσο χρειαστεί μέχρι το τέλος.

Μέχρι να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση!

  Συγκρουστήκαμε με τις αυταπάτες όταν πολλές και πολλοί από σας θεωρούσαν ότι είναι προνομιούχοι ή ότι η εξαγορά από τους γερμανούς εργοδότες θα τους πρόσφερε γερμανικούς μισθούς και προνόμια.

  Αντιταχτήκαμε σε όλες τις εθελουσίες, με τις οποίες χάθηκαν χιλιάδες σταθερές θέσεις εργασίας, με τα εκλεγμένα στελέχη μας να μην κάνουν χρήση.

  Για την ένταξη των συναδέλφων μας της OTEplus στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ προσφύγαμε επανειλημμένως στην ΑΔΑΕ καταγγέλλοντας τον ΟΤΕ για παραβίαση απορρήτου.

  Για τις κάμερες και τα «νέα συστήματα» παρακολούθησης που έχουν γεμίσει στο Δ. Μέγαρο και στο νέο κτίριο στο Κορωπί προσφύγαμε στην Αρχή Διασφάλισης Προσωπικών Δεδομένων.

  Για τις παραβιάσεις ωραρίου και της εργατικής νομοθεσίας με όλα όσα συμβαίνουν στα καταστήματα με τα περιβόητα σκαμπό, τα κλειστά παράθυρα, την μη έξοδο κινδύνου κ.λ.π. προσφύγαμε επανειλημμένως στις Επιθεωρήσεις Εργασίας με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπεύθυνου.

  Για όλα όσα βιώνουν οι συνάδελφοι που μεταφέρθηκαν χωρίς τη θέλησή τους στην χωματερή της OTE-TV προσφύγαμε και πάλι στην Επιθεώρηση Εργασίας.

•  Για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και να εμποδίσουμε την επαναφορά συνταξιούχων προσφύγαμε στις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον Βόλο, στην Αθήνα και αλλού, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και δημοσιεύματα στον τύπο.

•  Αντισταθήκαμε στη μεταφορά στο νέο κτίριο στο Κορωπί και δεν συμμετείχαμε στην ψαροφαγία σε πολυτελή ταβέρνα των Βριλησσίων όπου εκεί σφραγίστηκε η συμφωνία για συναίνεση και οι εργατοπατέρες όλων των παρατάξεων συνέφαγαν με τον Τσαμάζ και εκπροσώπους του Μπόμπολα!

•  Με ανακοινώσεις, δελτία τύπου και δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία το πόσο επιζήμια ήταν για την χώρα η παράδοση των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ στην γερμανική D.T με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

α)  Τις αποεπενδύσεις στα βαλκάνια και το ξεπούλημα του δορυφόρου της Hellas-sat.

β)  Την τεράστια μείωση σταθερών θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους από «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους με μισθούς πείνας μέσω των δουλεμπορικών θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote και μέσα από εργολαβίες και outsourcing.

γ)  Tο κλείσιμο 300 και πλέον καταστημάτων ΟΤΕ και Cosmote.

δ)  Το ξεπούλημα ακινήτων που ξεκίνησε ήδη η διοίκηση με τα 4 κτίρια στην Αθήνα κ.λ.π.

    Τέλος αποκαλύψαμε τους τεράστιους και προκλητικούς μισθούς και μπόνους του Τσαμάζ (μόνο για το 2013 πήρε μισθούς και μπόνους 1.348.675,30 ευρώ) όσο και της υδροκέφαλης διοίκησής του που ενώ πετσοκόβουν τους δικούς μας μισθούς αυτοί συνεχίζουν στην κρίση να ζουν σαν κροίσοι!

   Αυτά και αλλά πολλά κάναμε με τις λίγες δυνάμεις που είχαμε, ειδικά στον ΠΑΣΕ, όταν όλοι οι άλλοι δεν τολμούσαν να αποκαλύψουν το παραμικρό.

   Οι δράσεις μας δεν φτάνουν όμως, αν οι ίδιοι δεν ενεργοποιηθείτε και δεν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.
Δρόμος δεν υπάρχει τον ανοίγεις παλεύοντας!

Δρόμος δεν υπάρχει τον ανοίγεις παλεύοντας!

   Δεν βγαίνει τίποτε να μην συμμετέχετε ή να κριτικάρετε ή να ψηφίσετε τον κομματικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό όπως κάνατε μέχρι σήμερα όλα αυτά τα χρόνια.

   Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε μια εταιρεία με τεράστια κέρδη, η εντατικοποίηση να έχει κτυπήσει κόκκινο και οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες να υπογράφουν ΣΣΕ με μειώσεις μισθών.

   Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εκλέγουμε κομματικές παρατάξεις και συνδικαλιστές που στήριξαν με μανία τα μνημόνια και την γερμανική εργοδοσία και μετά να καθόμαστε και να βρίζουμε το συνδικάτο.

2skitso-3-thumb-large
    Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία να μην υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι που να προβληματίζονται και να ανησυχούν για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των οικογενειών τους.

   Επειδή την προσεχή περίοδο μετά τις εκλογές θα τα διαλύσουν όλα.

   Επειδή οι υποτακτικοί και οι Νενέκοι δεν είναι ικανοί ούτε θέλουν να συγκρουστούν με τις προκλητικές απαιτήσεις της εργοδοσίας.

   Επειδή θα ξαναπουλήσουν όχι μόνο τους συμβασιούχους της OTEplus , OTEglobe κ.λ.π. αλλά αυτή τη φορά και τους μόνιμους του ΟΤΕ, ήδη τα call center τα στέλνουν στην E-value.

   Επειδή οι εργατοπατέρες σαν τον λύκο εύκολα αλλάζουν τρίχα και ονόματα αλλά «χούι δεν αλλάζουν»

   Επειδή το μάθαμε πια, το παιγνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο, μην (ξανά) τσιμπάτε το δόλωμα.

   Κάνουν τον αγωνιστή προεκλογικά για να μας ξεπουλήσουν όλους μαζί μετεκλογικά.

    Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους συναδέλφους που ανησυχούν και προβληματίζονται για το μέλλον τους, στις εκλογές του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, να στηρίξουν το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των εργαζόμενων συνδικαλιστών της ΑΣΕ, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε:

  Μια ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ.

•  Να έχουμε μισθό σύμφωνα με τις ανάγκες μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

  Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

  Επαναφορά του έργου μας στον ΟΤΕ και διώξιμο των εργολάβων.

  Κλείσιμο των δουλεμπορικών θυγατρικών και ένταξη όλων των συναδέλφων στο τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ.

Ψήφισε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩN

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ OTEPLUS – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Όλοι μαζί μπορούμε!

Διαβάστε Επίσης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 Από πότε συνάδελφε έχεις να δεις αύξηση στον μισθό σου; Πόσο ακόμα θ’ αντέχεις την …